.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Reggae

Thread: Music

Reggae është një Music zhanër shumë i gjerë i zhvilluar në Xhamajka nga Calypso, ska, mento dhe stilet e tjera në fund të viteve 1960 dhe fillim të viteve 1970. Shumë këngë reggae jeni gati kulturën Rastafarian dhe marihuanë. Që nga fillimi, Reggae Muzikë mjaft të ngadalshëm me një shumë të peshës, por me kalimin e viteve ajo ka bërë më të shpejtë. Instrumentet që shpesh janë të përfshira në kitarë, bas, bateri, të organeve dhe të erës instrumenteve një grup reggae-së. Emri më i famshëm në reggae Bob Marley që përhap stilin e muzikës në mbarë botën në vitet 1970. Reggae që ishte tipik i Marley ishin rrënjët reggae që shumë artistë sot ende duke luajtur.

Sipas legjendës u ngrit reggae verën e 1968 në Xhamajka, sepse ajo ishte shumë e nxehtë për të luajtur siç duhet. Apo me të vërtetë është një indian style East muzikë reggae karakterizuar nga mundi mbrapa.

Sot, përveç rrënjët reggae, dancehall dub dhe stilet që dominojnë.

Në Suedi sot ka disa festivale reggae. Më i madh është Reggae Festival Uppsala (urf) që filloi në 2001.

based on 5 ratings Reggae, 2.4 nga 5 bazuar në 5 vlerësime
Rate Reggae


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Reggae ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Reggae.

Koment Reggae

« | »