.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Pyll shi, një pyll kërcënuar

Rainforest është një ekosistem i madh në botë i vendosur si një rrip të gjerë rreth ekuatorit. Rainforests janë gjetur kryesisht në Amerikën Qendrore, Karaibe, në gjysmën veriore të Amerikës së Jugut, Afrikës Qendrore dhe Azisë Juglindore. Rainforests të ketë reshje të lartë vjetor dhe temperaturat e larta rreth 30 gradë. Karakteristikat e rainforest është se ajo është jashtëzakonisht e pasur me specie si në aspektin e bimëve dhe kafshëve. Përafërsisht dy të tretat e të gjitha kafshëve dhe bimëve në tokë jetojnë në rainforests. Për shembull, vendi i vogël i Panamasë në Amerikën Qendrore ka bimë sa më shumë në të gjithë Europën. Shkencëtarët besojnë se ka disa milion bimët, insektet dhe mikroorganizmave janë ende të pazbuluara.
Ka shumë arsye se pylli është i prerë poshtë, për shembull, çaj dhe djeg bujqësinë, terminal drurit dhe plantacione. Slash dhe djeg llogaritë bujqësore për rreth gjysmën e humbjes së rainforest dhe është kryesisht për shkak të mbipopullimit, varfëria dhe konkurrencës ndërmjet fermerëve. Ne jemi njerëz në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara i cili përdor më i burimeve të tokës dhe konsumojnë më i pasurive pyjore shi.
I mbuluar fillimisht rreth 12% të sipërfaqes së Tokës nga shi pyll. Rreth gjysma e rainforest tani ka qenë e zhdukur. Hulumtuesit vlerësojnë se atje janë shkurtuar rreth 10 000 metra katrore e rainforest çdo të dytë. Kjo është sa më shumë që të dy planeve të futbollit. Çdo ditë e humbur një sipërfaqe më të madhe se të gjithë qytetit të Nju Jorkut. Ajo merr çdo vit 150 000 kilometra katrorë të rainforest. Nëse rainforest vazhdon shkatërruar në normën aktuale, ajo do të jetë zhdukur brenda 100 vjet. Kjo është tërësisht absurd. Ne duhet të bëjmë diçka për të kursyer rainforests tonë.
Unë mendoj se të gjithë duhet të jenë të përfshirë në shpëtimin e rainforests dhe kjo nuk është ende tepër vonë edhe nëse ajo do të marrë një kohë shumë të gjatë për të rivendosur rainforest si ajo dikur ishte.
Ka shumë mënyra për të kursyer rainforest. Ne mund të shmangur blerjen e tilla si vaj palme dhe banane të mëdha "jo-organike".
Ne mund të shmangur blerjen e produkteve të drurit që janë të tiek apo sofër të tillë. Ka shumë organizata që mbrojnë rainforests të tilla si "Miqtë e Tokës". Ne mund të mbështesim punën e tyre duke dhuruar para. Ka gjithashtu mundësi për të blerë një pjesë të vogël të një rainforest i cili për këtë arsye nuk duhet të shkurtuar.
Por çelësi i rainforest mund të ruhet është se fermerët kanë për të jetuar në ekuilibër me shi pyll si indianët kanë bërë për mijëra vjet. Unë mendoj se fermerët duhet të përkrahen në mënyrë që ata mund të rriten për të zvogëluar dhe djeg bujqësia nuk është një kërcënim për njerëzit regnskogen.Många besojnë se është rainforest që të na japin me shumicën e oksigjenit me është në të vërtetë i gabuar (për fat të mirë). Ajo është e plankton në oqean që bën.
Pjesa më e madhe e të hamë ushqim vjen fillimisht nga rainforest tilla si banane dhe fasule kafeje dhe një pjesë e madhe e mjekësisë ne përdorim gjithashtu vjen nga rainforest.
Logging është një tjetër problem serioz që gjithashtu ndikon në klimën e Tokës. Shpyllëzimi përbën rreth 19% të efektit serë. Kjo shqetëson ndryshim të bilancit të ngrohjes dhe të klimës së Tokës me warms motit.
Shumë prej zogjve tanë të vendosen në pyll shi në dimër.

Tani është koha për ne njerëzit që të zgjidhni. A ne të përfitojnë veten duke vazhduar të pres poshtë rainforest dhe për të marrë materiale të lirë para si banane dhe vaj palme. Ose të bëjmë ne të përfitojnë edhe kafshët, mjedisin, ekonomisë dhe veten nga duke i lënë të ekzistojë kjo parajsë? Ne tashmë kanë dobi të retrospektivës dhe kanë filluar për të parë se çfarë ka filluar të ndodhë në planetin tonë. Tani është koha për të zgjedhur dhe për mua zgjedhja është e qartë.

based on 21 ratings Pyll shi, një pyll të kërcënuar, 2,4 nga 5 në bazë të 21 ratings
Rate rainforest, një pyll kërcënuar


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me rainforest, një pyll të kërcënuar ose në ndonjë mënyrë në lidhje me rainforest, një pyll kërcënuar.

Një përgjigje të "The shi pyll, një pyll kërcënuar"

  1. Olav më 22 mars 2012 në 22:32 #

    Përshëndetje, unë kam një pyetje. Unë jam gati për të bërë një projekt të shkollës për rainforest dhe unë pyes veten, pse rritet rainforest ku ajo bën. A është e ngrohjes që nxehet me ujë përreth e cila më pas avullohet dhe ngrihet. Ku ajo fitilin poshtë dhe e lëshon ujin dhe ajo fillon të bjerë shi. A jam i drejtë. Unë me të vërtetë duhet të dini shkakun.

    Olav

Lini një rainforest, një pyll kërcënuar

« | »