. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

RINGHALS

Siç e dini, ka bimë të ndryshme, të tilla si centrale bërthamore, bimëve qymyr, mullinjtë me erë dhe termocentraleve biomasës. Dallimi në mes tyre është vetëm e karburantit. Në centraleve bërthamore është e karburantit uraniumit. Në Ringhals, e cila është më e madhe "Termocentrali" Skandinavi-së, të dy reaktorët e ndryshme; vlimit reaktor me ujë dhe reaktori me ujë nën presion. Por ata kanë më shumë një vetëm një reaktor me ujë nën presion, ata kanë tre efekte të ndryshme neto. Të gjitha së bashku, të katër reaktorët (R1 në vitin 1976 vlimit reaktor me ujë, R2 1975 reaktor me ujë nën presion, R3 1981 reaktor me ujë nën presion, R4 1983 reaktor me ujë nën presion). Gjysma e vendit tonë merr energji elektrike me anë të centraleve bërthamore!
Por ka gjithnjë e më shumë të cilët janë kundër centraleve bërthamore. Ka dy pro dhe të këqijat e centraleve bërthamore.
Për: bërthamore është i pastër dhe nuk rritet dioksidit të karbonit, efekti serrë, ose kontaminimit nuk është aq i madh sa në mënyra të tjera për të prodhuar energji elektrike.! A është më miqësore me mjedisin se sa mjete të tjera të prodhimit të energjisë elektrike. Për më tepër, për të marrë më shumë energji elektrike nëpërmjet energjisë bërthamore. Energjisë bërthamore prodhon energji elektrike me çmim të ulët, kështu që është me kosto të ulët! Cons: Ajo merr shumë e rrezikshme nëse reaktori rrjedh, ajo mund të shkaktojë dëme të mëdha dhe madje edhe vdekjen, përveç kësaj nuk zhduket radioaktivitet në një kohë të gjatë, vendi ku centrali bërthamor ka qëndruar Jo bujqësi. Transportin e karburantit bërthamor është shumë e rrezikshme për mjedisin, veçanërisht në qoftë se ndodh një aksident.
RINGHALS është duke punuar fuqishëm për të reduktuar mjedisin negative, kryesisht bërthamore. Ata e bëjnë këtë duke punuar me zell me riciklimin, kujdesin për mbetjet siç duhet, për më tepër, ata gjithmonë përpiqen për të analizuar dhe për të përmirësuar sigurinë dhe performancës mjedisore. Dhe kjo tregon publikun. Ata gjithmonë zgjedhin kodosh i cili kujdeset për mjedisin. Por, pavarësisht gjithë kësaj, ka ende aspekte negative të energjisë bërthamore. Substanca radioaktive vogla lëshuar në ajër dhe ajo kurrë nuk është e mirë, edhe në qoftë se ata janë të rastit dhe kalbet shpejt. Ekziston një kufi si autoritetet kanë ngritur, kufiri është se sa radioaktiviteti do të jetë në mesin e njerëzve dhe mjedisin. Por radioaktiviteti është e vështirë pranë kufirit, ndoshta rreth 1% të limitit. Uji mbaron dy radio dhe substanca jo radio-aktive. Edhe pse uji ftohës do të pastrohet ende pak materiale radioaktive dhe jo-radioaktive në oqean. Megjithatë, ajo nuk ka gjetur asgjë negative me liron radioaktive. Material jo-radioaktiv eshte njëjtë. Çfarë ju keni vënë re është fakti që uji të lëshuara është gjithmonë 10 gradë ° C ngrohtë se ajo ishte në fillim, dhe ajo ndryshon peshk. Ata lulëzojnë në ujë të ngrohtë në rritje, ndërsa ato që lulëzojnë në ujë të ftohtë është zvogëluar.
Suedia ka vetëm dy reaktorë të ndryshme, të valë reaktorë të ujit dhe reaktor me ujë nën presion (por ka edhe të tjerë që ne nuk e përdorim këtu, të tilla si reaktorëve të rënda të ujit dhe reaktorët me ujë të lehta). Këtu janë disa pro dhe kundër me ta!
Ujë të valë, Pozitiv, Që BWR është shumë e zakonshme, ajo është gjithashtu e lehtë për të shkëmbyer njohuri në industrinë bërthamore suedeze. Për më tepër, ajo nuk është aq e komplikuar për shkak se ajo nuk ka gjeneratorë me avull reaktor me ujë nën presion.
Negative: fuqia punëtore që punojnë në brendësi të bimëve të ekspozuar ndaj rrezatimit dhe më shumë radioaktive emisionet janë më të larta dhe është gjithashtu më shumë fusha që duhet të kontrollohet (në bimë). Ngarkimi dhe shkarkimi merr shumë më të gjatë, sepse ka më shumë elemente të karburantit. Materialet radioaktive të lëshuara përveç kësaj jashtë.

based on 2 ratings RINGHALS, 5.0 nga 5 në bazë të 2 ratings
Rate RINGHALS


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Ringhals ose në asnjë mënyrë në lidhje me Ringhals.

Koment RINGHALS

« | »