.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Roma

Koloseu

Amfiteatër në Romë është ndërtuar ndërmjet 70 dhe 80 e.Kr.Under Koloseu ishte një betejë midis kafshëve të egra, ekzekutimeve, lojra gladiatorit dhe teatër në të cilin për një audiencë të madhe, në të shumtën e 87.000 spektatorë. Ata madje të vënë nga të krishterët në arenën gladiator për t'u vrarë nga luanët. Koloseu ka një perimetër prej 524 metrash dhe është 48 metra e lartë.

Vatikani

Është shtet i pavarur dhe një Papati. Rreth Vatikan shkon një mur që është rreth 3200 metra të gjatë. Pjesët e Vatikanit që publiku i gjerë mund të vizitoni përfshijnë bazilikën e Shën Pjetrit dhe Muzetë e Vatikanit. Për të vizituar pjesë të tjera lejet e kërkuara. 1984 u shkrua në Vatikan në listën e trashëgimisë botërore të UNESKO-s. Vatikani është një nga microstates evropiane dhe shtet më të vogël të pavarur në botë në madhësi dhe popullsisë.

Trevi Fountain

Burim në Piazza di Trevi në Romë. Burim është një destinacion shumë i popullarizuar turistik dhe sipas traditës, duhet të ju hedhin një monedhë mbi supe tuaj në burim për fat të mirë. Trevi shatërvan u bë shumë i famshëm pas filmit Jeta Sweet (La Dolce Vita) ku Anita Ekberg bathed në të.

Piazza di Spagna (spanjisht Hapat)

1723 u ndërtua Hapat spanjolle me pengaroch francez të miratuara nga Papa si Mbret francez. Emri përdorur nga turistët është e gabuar dhe e bën Square spanjolle. Emri i vërtetë italian është della Scalinata Santissima Trinità dei Monti.

Forum Roman

Forumi romak ishte hapësira publike Romës lashtë për përfshirë takime politike, ceremonitë komerciale dhe fetare. Disa nga monumentet më të famshme Tempulli Vesta dhe dy harqeve triumf të ndërtuara për nder dy perandori në mes 70 dhe 250 pas Krishtit Pas Rënia e Perandorisë Romake ishin ndërtesat e kalbjes Roman Forum por disa u shndërruan në kishat e krishtera. Gjatë 1800 dhe 1900/4 janë kryer gërmime të shumta arkeologjike atje. Sot takon Forumin romak, një nga atraksionet më të lartë në botë turistike.

Dyqane Departamenti - Upim

Upim është e vendosur në Piazza Santa Maria Maggiore dhe është një supermarket me përzgjedhje të përzier. Upim është një nga varhuskedjor më të madhe të Italisë me rreth 340 dyqane.

La Rinascente cila është e vendosur në Via del Corso është dyqane pak më të shtrenjta të departamentit të përfshirë ka rroba ekskluzive, parfume dhe këpucë.

Auditorium Parco della Musica - Hall Koncert

Çdo vit më shumë se një milion njerëz Koncert Hall. Parco della Musica nuk është vetëm një koncert, por ka edhe ekspozita, shfaqje të modës, debate dhe shfaqje teatrore.

Teatro di Marcello - Teatri

Teatër u nisur nga Jul Cezari dhe përfunduar nga Augustit. Të dyja këto ishin disa nga perandori i parë Romës dhe pohoi se ata kishin themeluar Romën. Augustus dedikuar teatrit nipin e tij Marcello dhe kjo është arsyeja pse Marcello Teatri (Teatro di Marcello).

Sot ndërtesë nuk është si teatër, por është ende një tërheqje popullor.

Opera Teatri - Opera

Operistike, balet, të tjera koncerte, seminare dhe trajnime

Vendi është në italisht dhe për këtë arsye është e vështirë për të kuptuar, përndryshe nuk ka shumë informacion në lidhje me Opera.

based on 15 ratings Romë, 3.4 nga 5 bazuar në 15 vlerësime
Rate Roma


Lidhur me schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Romën apo në asnjë mënyrë në lidhje me Romën.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Romën

« | »