. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

RUSIA gjatë 1000

Sllavët erdhën për të paraqitur Rusinë në 700 - dhe 800 pes shekuj
Ata ndërtoi qytete dhe gjuhën zhvilluar.
Gjatë 800 - dhe 900 shekuj pas Krishtit Vikings erdhi në Rusinë perëndimore.
Ata lundroi në lumenj dhe kolonive ndërtuar. Rurik Viking kryetar pushtoi qytetin e Novgorodit, e cila ishte një qytet i madh, 862 AD tregtare
Ti nuk e di nëse Rurik mori qytetin me forcë ose u ftua për të sunduar mbi qytet. 882 mundi Ruriks birin Oleg qytetin e Kievit, e cila ishte një qendër fetare për Kishën Ortodokse në Rusi, dhe u bë sundimtar i gjithë Rusisë. "Vikingët" vendosi Rusinë deri më 1240, kur nipi i Genghis Khan Batu Khan pushtoi qytetin e Kievit.

based on 2 ratings RUSIA gjatë 1000, 2.8 nga 5 në bazë të 2 ratings
Shkalla RUSI gjatë 1000


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Rusinë gjatë 1000-së, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Rusi, gjatë 1000-së.

Rusia komentojë gjatë 1000

« | »