.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Zot i djaloshit i cili donte për të zbuluar Stokholm

Ka qenë një kohë të gjatë, kohë më parë një familje që jetonte i vetëm në fshat. Ata ishin shumë të varfër dhe rrobat e tyre u shkatërruan plotësisht dhe ngjante vetëm disa lecka që të kanë marrë soptippen.Familjen përbëhej nga një baba i vjetër dhe i thatë i cili ishte duke punuar jashtë në një fushë të gjithë ditën dhe një nënë që lahen rrobat në ujë shumë të pista dhe ushqim të gatuar çdo ditë. Ata gjithashtu kishte një djalë që e ndihmoi nënën dhe atin e tij me shumë punë të ndryshme. Emri i tij ishte
Thor dhe ishte vetëm 10 vjeç dhe ka punuar si një kafshë gjithë ditës gjatë gjithë vitit.

Kur ai ndihmoi babanë e tij kështu që mund të jetë për të mbledhur shtyllave të sanë, riparimin çara në çatinë e shtëpisë së tyre, priste dru në pyll dhe për të sjellë çdo gjë kthehet në vilë apo ndihmë me parmendë në këtë fushë. Ai mund të ndihmojë nënën e saj për të pastruar vilë, gatim, larë rrobat në ujë të ndotur nga një lumë që rrodhi kaluara shtëpisë.

Ata jetonin në një kasolle të vogël që i ngjante një tendë, por kjo ishte vetëm mjaft e madhe se ajo do të përshtaten me tre shtretër, një kuzhinë të vogël dhe një tavolinë të vogël ku familja u ul dhe i hanin ushqim çdo ditë.

Thor e një verë të nxehtë e kishte pasur mjaft e gjithë punën dhe mundin, kështu që ai paketuara gjërat e tij kryesore dhe mori bukën nga kuzhina, kur nuk nëna e tij e panë dhe u larguan nga nëna e tij dhe të babait dhe shtëpisë së tij, ai e kishte pasur mjaft. Ai do të kandidojë larg nga shtëpia.

Kur ai kishte shkuar për disa orë, kështu që ai ndjeu se ishte i uritur si ujk, kështu që ai u ul në tokë pista dhe hëngri bukët e mirë, që i kishte rimarrë kuzhinën e nënës së tij. Vetëm kur ai mbaroi, ai pa një kalë me transportin vijnë kodrina nga drejtimi ai kishte ardhur nga. Ai gjithashtu e pa një njeri i ulur në karrocë, duke mbajtur frerët.

Kur njeri erdhi deri në Thor, ai tha:

- Hej, çfarë është një djalë i vogël këtu në mes të askund?

- Unë e kam drejtuar larg nga shtëpia, sepse unë nuk mund të shqetësuar me asgjë punë e rëndë në shtëpi. Unë nuk dua një nga ata i mërzitshëm jetën si gjyshja ime dhe gjyshi kishte dhe prindërit e mi kanë tani - duke punuar në një fushë gjatë gjithë ditës ose të lajë rrobat dhe kuzhinier. Unë do të shumë më tepër në dhe të parë qytetin gjigand të Stokholm.

- E pra, ju bëni, por ju e dini se çfarë? Sepse unë jam në rrugën për në Stokholm dhe ju duhet të jetë i lodhur pasi ka shkuar deri tani, kështu që ju mund të marrë një sy gjumë në pak pak e sanë që kam këtu në pjesën e prapme të kamionçinë.

- Ju faleminderit! Si mund të ndonjëherë falënderoj ju, z ...? tha Thor dhe kërceu lart mbi qerre dhe korrigjuar e të fle kështu që ai mund të fle mirë.

- Olof Svensson, por më thirrni vetëm Olof, ju lutem.

- Mirë, ju mund të zgjoheni mua deri kur ne të merrni atje, kështu që ajo do të jetë e mirë.

- Sure, tha Olaf.

Pak minuta më vonë tha Olof:

- Nga rruga, kam harruar të pyes, çfarë është emri juaj anyway?

Kur vuri re se ai nuk mori asnjë përgjigje, ai u kthye dhe pa se Tor i zuri gjumi. Pastaj buzëqeshi Olof dhe mendova: çfarë një djalë i bukur pak, duke fjetur me mend si një ari në letargji.

Kur ata arritën në Stokholm Olof nuk mund të sjellë Thor, sa ai u përpoq. Ai dukej aq e lodhur dhe i lodhur kështu që ai e ngriti atë jashtë transportin dhe e vendosi atë butësisht në të butë, bar të gjelbër brenda parkut të qytetit dhe le të fle.

Pas shumë orë gjumë të shëndoshë, ai u zgjua nga dikush lëkundje atij një të lirshme pak dhe tha:

- Hej, zgjohem, zgjohem!

Thor hapi sytë dhe pa se ajo ishte një vajzë e moshës së tij i cili qëndronte ndezur në atë me sytë si blu si deti.

- Kush jeni ju? pyeti Tor.

- Emri im është Victoria. Kush jeni ju? tha vajza.

- Emri im është Tor ...

- Po, por pse jeni ju këtu dhe duke fjetur në këto rroba të pista, atëherë?

- Kjo është për shkak se unë vij nga një familje e pista dhe të varfër, kështu që unë edhe nuk e kanë të përballojë që të ketë gjëra të tjera për mua.

- Por çfarë po bën këtu në Stokholm atëherë?

- Unë e kam drejtuar larg nga shtëpia, sepse unë dua të përjetojnë diçka të re në vend të punuar çdo ditë me nënën time dhe baba.

- Si keni arritur këtu? Nëse ju punoni çdo ditë, ju duhet të qëndrojnë jashtë në fshat, e drejtë?

- Po, por kam marrë një ashensor me një burrë të quajtur Olof Svensson, dhe ai do të zgjoni kur kemi ardhur këtu, por me sa duket ai nuk e bëri. Tani unë nuk kam asnjë ushqim dhe nuk ka vend për të jetuar apo fle. Për më tepër, unë jam vetëm dhe i dobët si një mouse kishës.

- Hm, unë e di. Ju mund të merrni për të fjetur me mua. Ne mund të pyesni baba im, "tha Victoria.

- A është e sigurt?

- Sigurisht. Le të shkojë!

Ata kishin shkuar vetëm për rreth pesë minuta para se ata erdhën në një shtëpi shumë të madhe, që vë në mes të Stokholmit. Ata qëndruan.

- Unë jetoj këtu, "tha Victoria për fat të mirë.

- Wow! A jetoni me të vërtetë në këtë shtëpi të madhe? Said Tor habitur por i lumtur.

- Po! Por kjo është edhe shtëpia e një personi tjetër. A mund të me mend se kush?

- Um, jo, unë nuk mund të mendoj për ndonjë.

- Mbreti jeton këtu, natyrisht. Unë jam vajza e tij!

- Jo, ju do të thotë atë. A jeni bija e mbretit?

- Unë e di, unë e di. Jo aq shumë flasin tani. Ju duhet të keni një dush dhe diku për të jetuar.

Victoria kapi dorën Thor-it dhe e tërhoqën zvarrë në drejtim të kështjellës madhe. Victoria trokiti në derë dhe pas një kohë një njeri erdhi dhe e hapi.

- Përshëndetje, Victoria, të vijë në, por ju, zotëri i ri, ju duhet të qëndrojnë jashtë.

- Jo, Erik, ju nuk duhet! tha Victoria dhe ndaloi kryekupëmbajtësi nga mbyllja derën e pasme.

- Ai është miku im dhe ai është i uritur dhe duhet të kishte një dush.

- E pra, në rregull atëherë. Ejani në, të vijnë vetëm në kohë për drekë, kështu Erik dhe le të Tor.

- Come on, le të shkojë dhe të lahet me ju, "tha Victoria.

Disa orë më vonë u ul Tor me rroba të reja, të pastra përreth një tavoline të madhe me sa më shumë ushqim kudo. Ai kurrë nuk kishte parë aq shumë ushqim në tërë jetën e tij! Ajo ndjehet si në qoftë se ai kishte ardhur në mbretërinë e qiejve. Rreth tryezës u ul vetë mbret, gruan e tij Mbretëresha Viktoria dhe Tor. Tor duhej të majë krahun e vështirë për të kuptuar se të gjithë gjë nuk ishte një ëndërr. Thor hëngri si në qoftë se ai nuk kishte pasur ushqim për disa muaj.

- Vajza ime Victoria tha të quajtur Tor, është e saktë? pyeti Mbretin, kur Thor ishte plot e plotë dhe të kënaqur.

- Po, unë i quajtur Tor.

- Doni të jetoni këtu me vajzën time, gruan time dhe mua? Pastaj ju do të përmbushur dëshirën time më të madh ndonjëherë.

- A do të thotë kjo? Cilat janë aspiratat? tha Thor dhe lit up me një buzëqeshje si dielli.

- Ju shikoni, pasi vajza ime ka lindur, kam kërkuar gjithashtu të doja të ketë një djalë, por ai ishte për fat të keq nuk ndodhi kurrë. Kështu që unë pyes veten tani, në qoftë se ju do të donte të jetë për mua një djalë dhe të jetojnë këtu dhe kështu të qëndrojnë në Stokholm? Mund të bëni atë për mua, Tor?

- Kjo më bën shumë të lumtur, "tha Thor.

- Por, atëherë ju premtoj mua se ju do të jetë i sjellshëm me Victoria dhe menaxhuar detyrat e shtëpisë tuaj tani, ju duhet gjithashtu të fillojnë në shkollë për të mësuar të lexojnë dhe shkruajnë. I mençur, ju bërë si bufi.

- Unë premtoj unë do të jetë i sjellshëm për të gjithë dhe gjithçka dhe patjetër të kujdeset për detyrat e shtëpisë time në mënyrën më të mirë.

- Si edhe, unë jam krenar për ju ", tha King.

Thor mori dhomën e tij, e cila ishte pothuajse dy herë më të mëdha si kabinën e tij të vjetër në kështjellën e madhe dhe ai ishte duke luajtur me motrën e tij të re çdo ditë. Të gjithë rreth tij ishin shumë të lumtur, i sjellshëm dhe i mirë për të anëtarit të ri të familjes mbretërore.

Thor ishte gjithashtu i lumtur si një shaka kur ai mori një jetë më të mirë dhe më të lumtur sepse ai kishte ikur nga shtëpia. Por çfarë ka ndodhur me nënën dhe babain e tij - po ata mendonin të mbretit mëkat nëse ata kishin për të kaluar në Stokholm dhe të qëndrojnë në një shtëpi të bukur të gjerë që ishte jo aq larg nga kështjella.

Nëna Thor-it kishte për të punuar në kështjellë si kuzhinier kokë ndërsa babi i tij kishte për të punuar si menaxher kopsht në kopshtin e familjes mbretërore. Ata jetonin të lumtur së bashku për pjesën tjetër të jetës së tyre.
Snipp, snapping, polic - kështu që ishte i dhënë fund përrallë!

Henry Hauervig-Jorgensen

based on 2 ratings Zot i djaloshit i cili donte për të zbuluar Stokholm, 1,3 nga 5 në bazë të 2 ratings
Vlerësoni historinë e djalit që donte për të zbuluar Stokholm


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me historinë e djalit që donte për të zbuluar Stokholm apo në asnjë mënyrë në lidhje me historinë e djalit që donte për të zbuluar Stokholm.

Koment mbi Zotit të djaloshit i cili donte për të zbuluar Stokholm

« | »