.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Zvicra

Zvicra ka një sipërfaqe prej 41.285 km² dhe ka 7.5 milion banorë (2008). Kryeqyteti është Bern 122 000 banorë (2008). Zvicra kufizohet Gjermani, Austri, Lihtenshtajni, Itali dhe Francë. Liqeni më i madh i vendit është Laç dashnore. Qytete të tjera të mëdha në Zvicër janë Zyrih, Gjenevë, Bazel dhe Lausanne. German është gjuha kryesore e folur në Zvicër, 64% e popullsisë flet gjermanisht. Pas vullnetit gjerman; Frëngjisht (20%) dhe italiane (6.5%). Në Zvicër shumica katolikë (42%). Pjesa tjetër e popullsisë janë protestantë (35%), muslimanët (4%) dhe të tjera (19%). E gjithë popullsia e Zvicrës mund të lexojnë dhe shkruajnë. Dy partitë më të mëdha të Zvicrës janë Partia Liberale dhe Social Demokratët. Bern u bë kryeqyteti në 1848. drejta e votës grave erdhi në vitin 1971, dhe në vitin 1984 ajo ishte hera e parë që një grua ka qenë në Parlament. Sot, 1/3 e politikanëve në parlament janë femra. Monedhën zvicerane është franga zvicerane. Industri të rëndësishme në Zvicër e sektorit financiar bankar dhe, turizmi, makineritë e prodhimit, produktet inxhinieri, produkte elektrike, watches, çokollatë, kimike dhe farmaceutike. 3.3% e popullsisë në Zvicër janë të papunë (2007).

Suisse

La Suisse a une superficie de 41 285 km² et 7 500 000 banorë (2008). La Capitale est Bern avec 122 000 banorë (2008). Suisse limitrophes de l'Allemagne, l'Autriche, buzëqeshje Lihtenshtajni, l'Italie et la Franca. Le paguan LE plus Lac madh est le lac dashnore. Les autres Grandes villes en Suisse sont Cyrih, Gjenevë, Bazel, et Lozanë. L'Allemand est la langue la plus IMPORTANTE en Suisse, 64% de la popullsia parle l'allemand., Le français (20%) et l'Italia (6.5%). Një Suisse, la plupart des Catholiques (42%). Le reste de la popullsisë Protestantët sont (35%), musulmans (4%) et autres (19%). L'ensemble de la popullsia de la Suisse peuvent Lire et écrire. Suisse les deux plus Grands Partia sont le Partia Liberale et Social-Democrates. Bern est devenu Capitale një 1848 Le votës des Femmes est venu, një 1971 et 1984 një ETE la premierë fois une femme një ETE a la Chambre. Aujourd'hui, c'est 1/3 des hommes Politike au Parlement sont des Femmes. Ndryshoni Valuta Suisse est le Franc Suisse. Industritë Parimet en Suisse sont la Banque et la financave, le Tourisme, la trillim de Machines DE L'INGENIERIE des PRODUITS, les PRODUITS ELECTRIQUES des MONTRES, le chocolat, les PRODUITS et chimiques pharmaceutiques. L'année 2007 një ETE de 3,3% de la popullsia au chômage.

based on 47 ratings Zvicra, 3.0 nga 5 bazuar në 47 ratings
Shkalla Zvicra


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Zvicrën ose në asnjë mënyrë në lidhje me Zvicrën.

Koment Zvicra

« | »