.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Skoci

Zgjerimi në mind.Preface Çfarë mendoni kur i thonë Skoci? Nuk është një shans i madh që ju do të thoni diçka si: Lochness, gjykata St Andrews Golf, Bagpipes, uiski dhe mayby ​​nëse you'r një tifoz sportive; Rangers Glasgow.

Por Skoci është shumë më shumë. Skoci ka një histori shumë interesante Nëse ju shikoni mbrapa sa i përket të shekullit të 16 ose edhe 8. Dhe gjëja interesante është se historia Skocisë nuk në asnjë mënyrë të duket si çdo vende të tjera historitë. Merrni për shembull Suedi, ne ku i ndikuar shumë nga mënyra e jetesës franceze në periudhën si një fuqi e madhe. Por Scotland nga ana tjetër, ku një lloj i izoluar dhe nuk të zhvillohet në shumë konflikte evropiane në këtë kohë. Dhe kjo është për këtë arsye që unë gjej një bukuri të madhe dhe një sfidë të madhe në eksplorimin historinë skocez.

Nis Lavdi Historia e Skocisë Skocisë nuk ka qenë gjithmonë një parti e Britanisë së Madhe, si është sot. Sundimtari i parë i ligjshëm i Skocisë ishte Kenneth unë në 843. Para se kjo ishte Kisha Cristian dhe disa klane të ndryshme sunduesve të Skocisë. Por populli i Skocisë, i SCOTTS, është përpjekur gjithmonë për të thyer të lirë nga Sundimtarët thier dhe kjo është arsyeja pse romakët kurrë me të vërtetë mund të pushtuar të gjithë ishullin në vitin e 43 AC

Skoci ka pasur allways diçka të quajtur klanet. Klani fjalë do të thotë se familja e një klani mund të jetë shumë i madh. Klanet diffrent kanë luftohen gjithmonë një luftë kundër eachother por Skocia gjithashtu ka luftohen një luftë kundër Anglisë një numberous herë. Skoci gjithmonë u përpoqën për të marrë mbështetje nga Franca në luftën kundër Anglisë. Por kjo përfundoi vetëm deri në atë Angli fituar gjithnjë e më shumë frëngjisht territor eachtime.

Gjeografi

Skoci ka qenë gjithmonë i njohur për malore e saj. Malësitë Përbëhet nga një peizazh shumë ndryshim me male deri në 1500 metra të larta. Costline nga ana tjetër, është shumë e sheshtë. Është në theese Shores apartamenti Scots praktikoje sportin e tyre kombëtare, golf. Skoci KA kurset e golfit më të vjetra në botë, edhe në qoftë se Chineese pretendojnë se kanë shpikur ndeshjen e parë. Gjykata më të famshme të golfit është St. Andrews Gjykata në bregun lindor rreth 50 kilometra në veri lindje të kryeqytetit skocez; Edinburgh. Edinburgh është qyteti skocez për njerëzit pasura dhe Ajo ka rreth 500,00 qytetarëve. Por Edinburgh nuk është qyteti më i madh në Skoci. Qyteti më i madh është Glasgow me rreth 1 milion banorë. Glasgow është konsideruar të jetë qyteti Punëtorëve, është shumë e ndyrë Për shkak të të gjitha minierat e thëngjillit dhe bimëve qymyr-powered energjisë që rrethon qytetin. Shumë nga qytetarët e Glasgout, punon në minierat e qymyrit vetëm jashtë qytetit. Shumica e njerëzve jetojnë në qytetet e mëdha, por Skoci ka një kulturë shumë simpatik i fermerëve që jetojnë në fshat. Kafshët më të zakonshme është vetëm si në Irlandë, delet. Ata Ecni aty ku ata duan dhe ju mund të pothuajse të vend ata kudo, nëse ju udhëtoni në rrugë të vogla përveç autostradës. Skoci, duke gëzuar një sipërfaqe prej 79.000 kilometra katrorë (Suedi 449.750 kilometra katrorë) dhe rreth 5,2 milion banorë. Moti në Skoci është penguar të ftohtë dhe me shi, ashtu si moti angleze. Dhe verës nuk është shumë më mirë se një angleze vjeshtës të zakonshëm.

A e dini se?

Scots gjithashtu kanë një zakon shumë të keqe, ashtu si rusët havetheir Vodka, skocezët havetheir uiski. Nga rruga, fjala uiski është kelt dhe do të thotë "ujin e jetës". Ka dy lloj uiski skocez: malt dhe grurë. Scots pi mërzit e quanties të mëdha. Kjo mund të jetë përgjigje për pse Scots havetheir hundët kuqe.

Por gjëja më e famshme në Skoci duhet të kërkojë gajde. Kjo vjetra Instrumentet që ne mendojmë se tingëllon në mënyrë të rreme u përdor nga krerët për të vërtetuar statusin e tyre. Ata e përdorën atë në fushat e betejës dhe çdo fis e kishte këngën e tyre. Kjo këngë është luajtur gjatë betejës si një gjë për të kërkuar proude e dhe kishte një ndikim pozitiv në frymën e luftimeve. Gajdes ishte, dhe ende është, Përdorur shpesh me një lloj të veçantë të veshjeve, të fustanellë. Fustanellë është një lloj pantallona të gjera, por vetem por vesh atë. Klani diffrent kishte lloj e tyre të modelit në Kilts tyre. Ashtu si uniformat tona sot.

Ky tekst u shkrua nga Esbjörn DK pulëbardhë Harbour Nv1e Rinman Shkolla si një kulturor studimeve-ese në anglisht.

Shkalla Skoci


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Skoci ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Skoci.

Koment Skoci

« | »