. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Skoci

Sundimtari i parë i ligjshëm i Skocisë ishte Kenneth unë në 843. Para kësaj, Skoci u qeveris nga kisha Cristrian dhe klaneve.
Clan Fjala është Gaelic dhe do të thotë familje.
Skocia ka një sipërfaqe prej 79.000 kilometra katrorë dhe rreth 5.2 milion banorë.
Moti në Skoci është penguar të ftohtë dhe me shi. Vera është shumë si dimrit, ftohtë dhe me shi. Pra, nëse ju shkoni në Skoci mos harroni të ketë rroba të ngrohta me ty.
Skocia ka një peizazh shumë të ndryshueshëm me malësitë me male deri në 1,500 metra të lartë. Linja Bregdeti është e kundërta e malësitë, kjo është shumë e sheshtë.
Në brigjet theese sheshtë të Praktikoje skocezëve tyre kombëtare, golf sport ..
Skoci kanë kurset e golfit më të vjetra në botë, edhe në qoftë se kërkesa për CHINEESE kanë shpikur ndeshjen e parë. Kursi më i famshëm i golfit është Shën Kursi Andrews në bregun lindor rreth 50 kilometra në veri lindje të Edinburough.
Edinburough është qyteti skocez për popullin pasura, Edinburough ka rreth 500.000 qytetarë. Qyteti më i madh në Skoci është Glasgow.It ka rreth 1 milion qytetarë. Glasgow është konsideruar të jetë punëtorët e qytetit, ajo është shumë e ndyrë shkak të të gjitha minierat e qymyrit dhe qymyri-powered termocentralet që rrethon qytetin. Shumica e qytetarëve të Glasgout punon në minierat e qymyrit jashtë qytetit. Në fshat shumica e njerëzve punojnë me bagëti. Të kafshët më të zakonshme në Skoci është dele. Ata ecin Ku Ata duan kështu që është mjaft e rrezikshme për të përzënë një makinë në Skoci Sepse Ju gjeni një dele në rrugë çdo 500 metra.
Skocezët gjithashtu kanë një zakon shumë të keqe, ashtu si vodka rusët havetheir, Whiskey havetheir skocezët. Uiski Fjala është Celtic dhe do të thotë "ujin e jetës". Ka dy lloje të uiski skocez: Malt dhe kokërr, skocezët pini si në Quatities mëdha. Kjo mund të jetë përgjigje për pse hundët havetheir skocezëve të kuqe.
Por gjëja më e famshme në Skoci duhet të pyesni gajde. Ky instrument i vjetër që Ne mendojmë FALSE të shëndosha, është përdorur nga krerët e klaneve për ekzemplar statusin e tyre. Ky akull instument penguar përdoret me një lloj të veçantë të veshjeve, fustanellë. Fustanellë është një lloj pantallona të gjera, por jo vetëm, por veshin atë. Fustanellë është e ndryshme çdo fis. Çdo fis tërhoqi leckë Tyre mbi të bëni kilts e tyre të kësaj leckë quhet Tartan.
Skoci është nën sundimin Brittish por Skoci flamur havetheir vet.
Flamuri Skocisë është një Shën bardhë Andrew kryq mbi një sfond blu

based on 7 ratings Skoci, 1.8 nga 5 në bazë të 7 ratings
Vlerësoni Skoci


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Skotlandë ose në ndonjë mënyrë lidhur me të Skocisë.

Koment scotland

« | »