. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Vetëbesim

Subjekti: Psikologji

Mind ndjerë një lloj platforme për jetën tuaj, kjo është njerëzit që kemi takuar dhe kur kemi bërë zgjedhjet tona.
Vetëbesimi = kush jeni
= Besimit çfarë të bëj
Ju keni një ndjenjë e fortë e vetë, ju merrni një besim të mirë, por sot ajo është më e zakonshme që të ketë një të mirë vetë nderim të ulët, por një vetë-respekt, kjo tregon më qartë kur personi has vështirësi.
Me një sens të mirë të vetë, ju mund të kontrollojë jetën tuaj kudo që ju dëshironi! Ai e bën në mënyrë që ju mund të vërtetë të kontrollojë jetën tuaj në drejtim që ju dëshironi. Ju merrni fuqinë dhe kurajon e vetes. Nëse ajo është e fortë, ju mund të flisni out kohë para se çdo gjë merr nga dora dhe në vend që të përpiqen për të kontrolluar atë. Kur ju të qëndrojë për atë që ju jeni, ju jeni "luajtur" jo për idealet e dikujt tjetër.
Të rinjtë e sotëm
Një shembull i mirë është rinia e sotme, shumë janë të pasigurt për veten e tyre për shkak të paraqitjes së tyre dhe komentet e njerëzve të tjerë dhe të veprimeve, atëherë një dështim për të marrë shumë e vështirë.
Shumë shumë pyesin veten në një pikë pyetje, kush jam unë me të vërtetë? Shumë prej tyre nuk mund t'i përgjigjem pyetjes derisa ata janë të rritur, kjo tregon varfër vetë-respekt, megjithatë, shumë nga këto kanë një besim të mirë në ndërkohë.
A ju keni një sens të mirë të vetë, ju do të ndjeni siguri të brendshme që ju të ndiheni të fortë në të cilët jeni!
Nëse të gjithë njerëzit e rinj kishin nderim të mirë vetë ata do të dinë se ata janë unike dhe dizajnuar ndryshe, atëherë të gjithë do të qëndrojnë për të cilët ne me të vërtetë are.I mendoj se të gjithë do të përfitojnë nga të paturit vetëbesimin si një prej elementeve të obligueshme në vitet e hershme të shkollës, të mësuarit që ata të dinë veten e tyre, të respektojnë moshatarët e tyre. Shpesh, vetë-njohuria e prindërve të tyre, si ata të tregojnë dashurinë e tyre për fëmijët është e rëndësishme. A ata kanë nevojë për të bërë gjëra të ndihen të vlerësuar, ose ata mund të merrni për të ndjehen si ata janë të vlefshme? Në qoftë se ata kanë një kuptim të mirë të vetvetes, ata e kuptojnë se ata janë të rëndësishme për Pranë tyre dhe ata ndjehen të nevojshme. Kur ata të kuptojnë se ata mund të ndikojnë në jetën e tyre. Një gjë që është e rëndësishme për të filluar herët me punën në grup. Pastaj ju duhet të bëni të sigurtë që të gjithë i bie të jetë në grup. Pastaj ata të ndjehen i rëndësishëm dhe të kuptojnë se ata i përkasin së bashku.
Një tjetër gjë e rëndësishme është që të fillojë herët me qëllimet, të ndjehen shumë. Dy gola të mëdha dhe afat të shkurtër. Që nga ajo është e rëndësishme që të le fëmijët ëndrrën, por në të njëjtën kohë mësojnë ata që të vlerësojmë atë që ata kanë dhe mësojnë ata për të treguar mirënjohjen. Guxoj të them në sajë.
Nëse kjo do të ishte një lëndë e detyrueshme, unë mendoj se shumë do të jenë individë të fortë dhe shumë më tepër do të bast se të shkojnë jashtë në të gjithë shkollën e mesme, më shumë njerëz do të kuptojnë rëndësinë e duke studiuar dhe dua të jetë diçka. Sipërmarrësit më shumë do të vijnë dhe shoqëria do të funksionojë më mirë në të gjitha aspektet.

Mund të ju blej vetëbesimin?

Nëse keni ndërtuar një ndjenjë të rreme të sigurisë rreth jush duke blerë t'ju lumturi dhe respekt, është e vështirë në afat të gjatë. Së pari, ju nuk jeni që ju të vërtetë janë, por ju përshtatet për të gjithë të tjerët, vetë-respekt është diçka që ju duhet të shikoni dhe të ndërtuar ngadalë deri me gjetjen veten dhe përcaktimin e qëllimeve për të cilët ju duan të jenë dhe si ju doni të jetë appreciated.
Shumë e shohin sot poshtë të tyre vetë-respekt, ndërsa ata dhe në vend të admirojnë të tjerët për atë që ata kanë dhe ju nuk keni. Në vend të kësaj vlerësojmë se kush jeni.
Gëzojnë veten
Kjo nuk është gjithmonë aq e lehtë për të menduar për veten tuaj dhe ju duhet të jetë në gjendje për të falur veten dhe të përpiqen për të vënë gjërat e drejta që kanë pasur një pjesë in është gjithashtu e rëndësishme që të jenë në gjendje të falë veten dhe të tjerët.
Nëse ju keni një ndjenjë të dobët të vetë bëhet më e keqe duke mbajtur fort në besime negative rreth vetes, në qoftë se ju merrni në të gjitha kritikave negative dhe të shkoni dhe të mendojnë për çdo gjë që ju bëni atë që është e keqe vetëm merr më keq. Mendim vend të asaj që ke bërë gjëra të mëdha dhe se si ju mund të bëni për t'u bërë më efektiv në atë që është më pak e mirë.
Shumë njerëz që kanë vetëbesim të ulët ka të tilla pagjumësi ose shpesh ndihen të stresuar dhe në ankth kur ata janë pasivë dhe nuk kanë asgjë për të bërë. Nuk janë aktualisht shumë të paktët që grabs problemin dhe për këtë arsye ajo është sot shumë njerëz janë jashtë sëmurë dhe djegur.
Nëse ju keni një ndjenjë e fortë e vetë, ju jeni të hapur për gjëra të reja, të doja të jenë të përfshira, si dhe organizimin dhe duke ndihmuar të tjerët. Por mbi të gjitha, mendoni si jeni dhe si për të takuar njerëz të rinj dhe emocionuese.
Rritja e vetë për veten tuaj
Dëshironi të rritur vetë nderim tuaj, ju keni nevojë për të marrë një shans dhe të marrë rreziqe. Ju mund të kenë nevojë për të ndryshuar pamjen tuaj të veten. Ju mund të merrni në të gjitha kritikave negative dhe as mut në të, apo jeni duke u përpjekur për ta kthyer atë në një kritikë pozitive, çfarë kam mësuar nga kjo dhe çfarë mund të bëjmë më mirë herën tjetër?
Një gjë që punon është që çdo natë të qëndrojë para pasqyrë dhe pyesni veten: Çfarë të bëj edhe sot, çfarë jam mirënjohës për të. Këto thirrje janë duke marrë më të mirë çdo herë që ju bëni ato, dhe kjo është e rëndësishme për të vazhduar dhe për të marrë një rutinë për ta. Pastaj, kur ju qëndruar në një kohë kur ju keni një ndjenjë të fortë të vetë, pyesni veten se çfarë ju bëri mirë kështu që sot dhe se si ju mund të bëjë atë më të mirë, ose si të veprojnë herën tjetër. Kjo është jeta juaj është e lidhur, ju kontroll anije dhe të vendosin cili port ju duhet të ankorohen në, siguruar që nuk do të ketë pengesa gjatë rrugës, por me një ndjenjë të fortë të vetë ju mund të menaxhoni më mirë ato.

Këshilla për të përmirësuar çdo ditë

Një gjë që ju mund të filloni me të është që të jetë i sinqertë, a mendoni se një mik ka një triko e bukur them atë! Spontanisht. Pastaj vëreni personin që ju të vërtetë do të thotë atë, dhe ndërsa ajo ndihet më mirë të vlerësojmë nevojat. Por kurrë gënjeshtër

Një gjë që shumë njerëz mund të kenë probleme është se ata nuk kanë kohë për të ndaluar dhe të mendojnë. Ata janë engrossed kështu në karrierën e tyre që ata të kandiduar derisa ata janë shteruar plotësisht mendërisht, shumë shpesh thonë se ata kanë drejtuar në mur. Është e rëndësishme edhe kur ajo është gjithandej në të mirë të saj për të ndaluar dhe kontrolluar në prioritetet tuaja të drejtë, unë jam duke bërë këtë për veten apo për të tjerët. Ju duhet të jetë në gjendje të thonë JO! Përndryshe kjo është shumë e lehtë për ju doni të lutemi dhe vetëm drejtimin errands për të tjerët, por ju me të vërtetë doni të bëni gjëra që ju prioritete më shumë.
Shumë, I përfshirë përdorur "njeri" kur unë me të vërtetë do të thotë unë, për shembull, ju duhet të marrë dhe ..... Në vend të kësaj, ajo është më mirë për të thonë se unë duhet të marrë dhe? Shumë thonë se kjo nuk është për të promovuar vetë-drejtë ose egoist. Por ju keni për të balancuar atë, për të përdorur veten kur ju jeni duke folur në lidhje me gjërat që ju doni të ndryshojë.
Një gjë që është e rëndësishme është që të shohim se çfarë kam bërë për të mirë. Njohin veten, atëherë ju do të rritet me shpejtësi si një njeri, dhe si mendoni në lidhje me veten tuaj dhe të ndiheni rehat në të, ajo frymëzon shpesh për veprat më të mira, që ju bën të rritet edhe më shumë dhe të bëhet gjithnjë e më popullore për uraniumin e varfëruar është .

based on 8 ratings Vetëbesimi, 1.9 nga 5 në bazë të 8 ratings
Self Esteem Rate


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me vetë nderim apo janë në asnjë mënyrë në lidhje me vetë-respekt.

Koment mbi vetëbesimit

« | »