. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Sëmundjet dhe droga më shpejt

Paraqitje

Unë kam zgjedhur për të shkruar për sëmundjet në të kaluarën. Pastaj nuk ishte e sigurisht jo të njëjtat ilaçe dhe të ndihmojë për të marrë atë sot. Pra, shumë vdiqën prej sëmundjeve të vogla të tilla si ftohjet që ne aktualisht marrin antibiotikët dhe merr mirë në disa ditë. Unë mendoj se është shumë e pakëndshme për të parë se sa vdiq në një kohë kaq të shkurtër të sëmundjeve që ndeshen, lisë, dhe shumë më tepër. Nuk kishte asgjë që mund të bëjnë, shumica e popullsisë u shua fat të keq, për shkak të këtyre sëmundjeve si të gjithë e kishin frikë. Ju shikoni në mënyrë të qartë se si është bërë progres gjatë shekullit të kaluar, ne kemi gjetur zgjidhje të ndryshme dhe përgjigjet e pyetjeve të mëdha që askush nuk e dinte një gjë para. Në këtë mënyrë ju mund të shihni se çfarë njeriu mund të vërtetë arrijnë.

Këtë jam përpjekur për të gjetur se:

1. Sa njerëz janë të prekur nga sëmundje të ndryshme në ditët e vjetër, kur atje nuk ishte e njëjta ilaçe sot?
2 Cilat janë sëmundjet e ndryshme kishin ndikimin më të madh për njerëzimin?
3 Çdo mundi të sëmundjeve për të dhe pse?
4 Kur njeriu deri me mënyrat për të ndihmuar dhe për të shpëtuar jetën?

1

Sëmundjet dhe droga më shpejt

Spitali i parë u hap në vendet nordike ishin në Uppsala dhe u hap në 1717.
1752 inauguroi spitalin e mësimdhënies e parë në vend, të quajtur Serafimi, në këtë mënyrë mund të më shumë njerëz të edukuar veten dhe për të ndihmuar ata që janë prekur. Farmaci parë në Suedi u hap në Stokholm në vitin 1557, dhe pas 100 viteve, ka pasur edhe pesë farmacitë në kryeqytet. Ishte vetëm kur spitalet filloni ju mund të vërtetë të fillojë të ndihmuar njerëzit si duhet.

Li

Kur goditur nga lisë ka qenë një sëmundje infektive të virusit variola. Simptomat ishin të tmerrshme dhe në qoftë se keni arritur të mbijetojnë aq kohë sa dy javë pasi virusi goditi shpesh ishte tullac, të verbër dhe të shurdhër, ata gjithashtu kishin për të vënë me ato plagët shëmtuar se bakrit ishte blisters lëngun e mbushur me u që lulëzoi trupin. Ditët e para pas infeksionit mori diarre sëmurë, dhimbje koke, ethe, të vjella, dhe dhimbje prapa. Ishte atëherë shumë ngjitëse për njerëzit rreth jush. Virusi përhapet me kontakt të drejtpërdrejtë fizik me të sëmurin, por ai gjithashtu mund të përhapet nëpërmjet ajrit me aerosols që shkakton grimcat e një substance të mund të mbahen në ajër për disa sekonda, kështu li ishte gjithashtu një virus ajrore.

Edward Jenner, një mjek anglez, ishte njeriu që doli me se si për të kuruar li. Ishte me një vaksinë të bërë të lëngshme nga cowpox që u kishte dhënë një djalë i cili kishte dy li dhe cowpox, dozën e parë të vaksinës së re. Arsyeja që ai e bëri këtë ishte se ai i kishte vëzhguar gratë që milked lopë dhe veten pse ata kurrë nuk u goditën nga lisë, kur ata ende kishin cowpox gjithë duart tuaja. Kjo është kur ai doli me idenë se cowpox ka për të funksionuar si një lloj vaksine kundër lisë.
Ai u përpoq për të dhënë djalin e vogël një dozë të cowpox dhe ai u shërua më vonë dhe tërësisht imun ndaj lisë. Cowpox nga lopët dhe të bëjë në mënyrë që ju të merrni blisters në të gjithë trupin.

Plaga

Fatkeqësia goditi në mes të 1300 dhe zgjati vetëm deri në fund të Vitet 1700. Sëmundja vrarë jashtë më shumë njerëz se të gjitha luftërat të historisë së bashku, për shkak se njerëzit ishin më frikë nga sëmundja e duhur. Black Vdekja u quajt periudha ku njerëzit më të prekur nga murtaja. Rreth 25 milionë njerëz vdiqën në Evropë gjatë Vdekjes se Zeze, ajo përfaqësuar rreth 25% të popullsisë të atëhershëm. Në Suedi mori 200 000 jetën gjatë periudhës, ajo ishte e tmerrshme ekstra, unë mendoj, sepse Suedia kishte vetëm 500 000 banorë pastaj.

Kjo ishte në 1347 nga një anije italiane nga Krime në Evropë që plaga erdhi me qytetin e Messina në Sicili nëpërmjet tyre dhe vrasin ata duke vdekur në bord. Dytë goditi Firence dhe shumicën e Evropës. Dy vjet më vonë plaga u përhapur në Skandinavi përmes një anije Hanseatike që u zhvillua në breg në Norvegji, pasi ajo ka humbur 30% të popullsisë mbi gjashtë muaj. Një vit më pas, Suedia u godit po aq e vështirë. Black Death * ose një emër tjetër Black Death ishte periudha më e keqe që ka plagën.

* = Vdekja e Madhe

2
Ishte minjtë që mbanin bakter Yersinia pestis ishte shkaku i sëmundjes dhe të njerëzve të infektuar nga pleshtat nga lesh, por ju gjithashtu mund të merrni infektuar duke ardhur në kontakt me një objekt si një viktimë lëvizur in Kjo mori rreth 3-7 ditë para se sëmundja goditi ordenlig pas kafshimit pleshti. Infeksioni filluar marrjen dridhura högfeber dhe dhimbje koke. Efektet anësore u bë më keq dhe më keq dhe pas disa ditësh ai goditi jashtë abscese të mëdha në underarm, ijë dhe qafën, viktima filloi të ketë marrë frymë vështirësi, një frymëmarrje të tmerrshme dhe kollitjes gjak.

Për fat të keq, për shkak të varfra shtëpive të vogla të pista, higjiena e tyre e dobët dhe mungesa e ushqimit, ajo ishte e atyre të cilët të gjithë vuajtën keq. Por fatkeqësia rrëzuan njerëzit nga të gjitha ato stalla të ndryshme, por jo të gjithë ata ishin të prekur nga ato të tyre të varfër. Gjëja më e keqe ishte se nuk kishte asgjë që mund të bëni, një nga një u bë i infektuar dhe u zhduk. Familjet ishin të ndarë nga fëmijët, prindërit dhe të afërmit ishin grisur larg nga jeta e tyre, larg nga bota.

Gripi spanjoll

Gjatë periudhës 1918-1919 pësoi një pjesë të madhe të popullsisë botërore e gripit spanjoll gripit-quajtur. 25 milionë vdekur dhe rreth 35 000 prej tyre ishin suedezët. Me këto shifra, është e qartë se më shumë njerëz vdiqën nga gripi spanjoll gjatë atyre viteve se sa ç'bëri gjatë luftës së parë botërore. Sëmundja ka fillimet e saj në Madrid dhe mori 8 milionë spanjollët qëndron në shtrat. Gripi pastaj u përhap jashtë në botë në rreth 4 muaj.

Ngjarje të padëshirueshme filloi me temperaturë të lartë, kollë, dhimbje në sytë dhe veshët e pasme, të veshura gjuhën të trashë, të përzier dhe puls të çrregullt. Asnjë vend i shpëtoi gripin spanjoll, por njerëzit e prekur në të gjithë botën. Shumë pretendojnë se ajo ishte e lidhur nga uria, e cila ishte një problem i madh gjatë asaj kohe, me shpërthimin e gripit spanjoll. Për shkak se njerëzit nuk e kam marrë ushqim të mjaftueshëm trupat e tyre u bënë të dobët dhe më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve. Gripi spanjoll ishte një gripi nuk kontrollonte më këtë dhe goditi më e vështirë se epidemitë e tjera të gripit.

Northern Suedia u godit mjaft fort dhe pjesë e madhe e suedezët që vdiqën gjatë epidemisë erdhi nga lart këtu. Kjo ishte kryesisht burra nga fshatrat pak të populluara në veri të cilët ishin rreth moshës 20-40 të cilët ishin të prekur, që ishte modeli i sëmundjes ishte mjaft e rrallë.
Arjeplog ishte një nga fshatrat që ishin goditur rëndë dhe humbur 3% të popullsisë së saj të mëparshëm.

Që nga antibiotikët nuk janë shfrytëzuar ende, nuk kishte asnjë shërim për të gripit. Atëherë ajo ishte e vetmja gjë pozitive që vdekshmëria nga kjo sëmundje ishte vetëm 2% e të prekurve. Por viktimat ishin të shumtë, dhe me numrin e vdekur si. Penicilina ishte shpikur rreth 10 vjet pas periudhës më të keqe e gripit spanjoll. Kjo ju mund të lexoni më shumë për në paragrafin tjetër.

Penicilinë

Nuk ishte një njeri i quajtur Alexander Fleming i cili erdhi në möglets pronës për të sprapsin baktereve. Kjo ishte në vitin 1928, dhe Fleming kishte para se të arsimuar dhe u bë profesor i bakteriologji. Ai kaloi shumë vite kërkime dhe të kërkoni për agjentët antimikrobike që mund të veprojë si një ilaç kundër baktereve që e bëri njerëzit të sëmurë.
3
Se si ai erdhi për të ishte mjaft komik me të vërtetë. Kur ai u largua me pushime, ai kishte harruar për të larë një nga pllaka bakteriale të tij, kështu që kur ai u kthye në shtëpi, ai e pa se si kërpudhat në bakteret kishin shkatërruar të gjitha bakteret që ai i kishte lënë në tabaka. Pastaj ai e kuptoi se d kërpudhat duhet të ketë një veprim antibiotik. Rreth 11 vjet më vonë, penicilinë përdorur mbi të sëmurët si një kurë, dhe katër vjet pas Alexander Fleming mori çmimin Nobel, për shkak të zbulimit të tij të pabesueshme për njerëzimin.

"O, ju pasardhësit e lumtur.
Nëse ju nuk e dëgjoni këtë moaning!
Si do të mendojnë brezat e ardhshëm
se ka një herë ishte një kohë e
kur pothuajse e tërë bota ishte pa banorë "?

Francesco Petrarca
(1304-1347)
4

Përfundim

Tani që unë e kam kryer punën time, kam fituar pak më shumë njohuri rreth asaj se si njerëzit e vështirë me të vërtetë e kishte atë në ditët e vjetër Për fat të keq, për shkak të këtyre sëmundjeve dhe mungesës së ilaçeve. Që nuk kishte asgjë që mund të bëni për të që në fillim, vdiq dy seksione të mëdha të popullsisë dhe ka pasur Bangs të mëdha për botën. Nuk kishte shumë njerëz lënë pastaj në qoftë se ju mendoni para epidemive. Qindra mijëra njerëzve, fëmijëve dhe të rriturve të prekur dhe u zhduk, dhe u desh një kohë e gjatë dhe shumë jetë para se ata erdhën për të kuruar.
Unë zgjodha këtë temë sepse ajo prekur të gjithë botën dhe ofron edhe sot një mësim në se një të vërtetë që duhet të vlerësojmë jetën dhe njerëzit rreth jush, të gjithë një e papritur ata zhduken. Tani, këto sëmundje janë aq serioze dhe ngjitëse në mënyrë që familjet të mund të vërtetë vetëm të presim për sëmundje për grevë në afërsi të tyre. Ata ishin në gjendje të mos të shmangur atë në asnjë mënyrë, sidomos jo të varfërit që ishin më keq se stalla e tjera.

Elektrike Länström Persson

based on 17 ratings Sëmundjet dhe droga para, 2.0 nga 5 në bazë të 17 ratings
Sëmundjet Rate dhe droga më shpejt


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me sëmundjet dhe drogës Herët apo që në ndonjë mënyrë janë të lidhura me sëmundje dhe drogës para.

Një përgjigje të "Sëmundjet dhe drogës para"

  1. Marina më 20 janar, 2009 at 10:15 #

    heej Unë do të doja të dini rreth sëmundjeve dhe lekemedel më shpejt nëse hundë.
    ASSA Unë do të doja të di se çfarë ishte apo atë që ata mendonin rreth hundës dhe gojës para.
    Për këtë ne kemi si një projekt të shkollës dhe misioni im është për të gjetur faktet rreth hundës dhe gojës.
    Thanks in advance.

Koment Sëmundjet dhe drogë më shpejt

« | »