. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Tregime Krijimi

Subjekti: Historia

Teoria shkencore

Vetëm në vitin 1924 zbuloi se si hapësirë ​​e madhe është me të vërtetë, se ka galaktika më shumë sesa e jona. Pastaj ishte mendimet e tyre mbi krijimin më e komplikuar, sepse si mund të gjitha këto miliona yjeve dhe planeteve janë shtuar. Vetëm disa vjet më vonë tregoi studiuesit njëjtat (Edwin Hubble) se hapësira zgjeruar vazhdimisht. Pastaj erdhi dëshmia e parë për teoritë që të gjitha çështje do të kishte qenë shumë e ngushtë të mbushura në fillim. Besohet se "topi" u hodh në erë dhe filloi të zgjerohet. Fred Hoyle ishte një astrofizikani anglisht i cili në vitin 1950 ishte i pari për të përmendur termin Big Bang (Big Bang), i cili u bë një përhapur shumë jashtë dhe emri i përbashkët për teorinë e krijimit. 1965 erdhi një lloj i ri i detektor mikrovalë. Ajo i dha Rashes gjithë kohën ku në shënjestër të një atë. Kampi i parë nuk është e drejtë, por më vonë u kuptua se nuk mund të jenë të lehta nga shkëlqim më të hershme të universit që erdhi nga disa pjesë të largët të universit. Që drita nuk duhet të vërtetë kanë qenë redshifted në mënyrë që ajo arrin të na në formën e rrezatimit mikrovalë. Ai u bë prova e dytë e teorisë së Big Bengut dhe zgjerimin e universit. Një dëshmi e tretë është helium, në qoftë se nuk ka pasur shpërthim nuk do aq shumë kanë qenë të formuar helium. Besohet se bombardimet u zhvillua për rreth 10-25000000000 vjet më parë.

Teoria e mitologji nordike

Sipas mitologjisë skandinav ishte në fillim një hendek i madh ajo u quajt Ginnungagap dhe ishte shumë i madh, ajo mund të strehojë disa botëve. Në njërën anë ishin Islanda, ku çdo gjë ishte e ngrirë dhe të ftohtë, vendi u quajt Niflheim. Nga ana tjetër, ka Fireland, Muspelheim, që do të thotë "shtëpitë botë-shkatërrimin '." Çdo gjë që nuk ishte djegur, madje edhe perënditë guxuar të shkojë atje ku jetonte eldjättarna. Akulli dhe zjarri filloi të derdh nga botëve të ndryshme në Ginnungagapet. Kur akulli dhe zjarri u takuan, ai ishte kaos nga kaosi formuar një gjigant i quajtur Ymir. Ymer filluar djersitje kur ajo u rrit deri një grua dhe një burrë nga sqetullat e tij. Këmbët e tij mated dhe lindi një bir sexhövdad. Odin dhe dy vëllezërit e tij luftuan me Ymir, pas një beteje ra Ymir. Ata pastaj filloi dismembering trupin e tij. Kullonin gjak formuar liqene dhe lumenj oqean, trupi i formuar kodrat dhe tokën dhe flokët formuar shkurre dhe pemë.

Teoria Biblike

Historia biblike krijimi shkon shumica nga që Perëndia krijoi botën. Herë të parë Perëndia krijoi qiejt dhe tokën. Toka ishte e errët dhe i braktisur, Wind një zot për ujë, Pastaj Perëndia tha: "U bëftë drita!", Atëherë drita përhapet në mbarë botën. Perëndia krijoi kafshët në det dhe në tokë, ai gjithashtu krijoi bimët. Përfundimisht, ai e krijoi njeriun dhe e gjithë kjo në gjashtë ditë. Në ditën e shtatë u çlodh.

Maori teori krijimi

Nga fillimi i epokës së parë ishte shumë rangi babai (qielli) dhe nëna Papatua (toka) të dendur të lyer me bojë mat. Fëmijët e tyre ishin perëndi dhe banuan në mes të tyre, ka qenë gjithmonë e errët. Fëmijët ishin të lodhur nga errësira dhe filluan të mendojnë për atë që ata do të bëjnë me prindërit e tyre. Lufta zot Tu dhe Tawhiri era dhe furtuna zot donte ta vriste rangi. Por të tjerët donin të shtyjë atë larg nga Papatua. Ata u përpoqën por dështuan disa herë, më në fund Tane tentativa e tij të suksesshëm dhe të shtyjë larg nga Papatua rangi. Fëmijët ndjerë keq për prindërit e tij në mënyrë që ata u përpoqën për ta bërë atë të mirë për ta. Ata vënë yjet në qiell dhe bimët në jod. Disa nga fëmijët erdhi me babain e saj në qiell të tjerët qëndruan me nënën e tyre. Të gjithë zotat ishin meshkuj, kështu që ata u përpoqën për të gjetur një grua të njeriut në mënyrë që ata të mund të shumohen njerëzimin. Tane gjetur balta e kuqe si ai në formë për një grua, ai shpërtheu në jetën e saj dhe në fund ai arriti të martohem me të. Ajo u quajt Dawn vajzë, ajo ishte njeriu i parë në tokë.

based on 4 ratings Tregime krijimit, 2.6 nga 5 në bazë të 4 ratings
Tregime Krijimi Rate


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me tregimet e krijimit ose në ndonjë mënyrë lidhur me Stories krijimit.

Duke komentuar Stories Krijimit

« | »