. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Solar Power

Përmbledhje

Një pjesë e vogël e të gjithë energjisë së nga procesi i fuzionit të përjetshme në Tokë godet diell. Rrezatimi në hyrje ose mund të konsiderohet një lëvizje valë, ku rrezet e diellit të përfshijnë të gjithë spektrin e dukshme plus dritë infra të kuqe dhe ultraviolet, ose ajo mund të shihet si paketa të vogla të energjisë, fotonet, që udhëtojnë me shpejtësinë e dritës.

Ajo ka shqetësuar rrezet e diellit për një kohë të gjatë - ose pasive, për shembull për ngrohjen e shtëpive, ose, në pesëdhjetë vitet e fundit, aktiv, për të fituar ngrohjes diellore ose të energjisë elektrike diellore.

Në një sistem ngrohje diellore, nuk është një medium, zakonisht me ujë, e cila është ndezur nga dielli. Uji pastaj transferon nxehtësinë e saj për një tank ujë ruajtjen. Një sistem automatik rregullore kontrollon gjithë gjë. Normat e efikasitetit deri në 60% janë vërejtur.

Transformimi i drejtpërdrejtë i diellit në energji elektrike është bërë në qelizë diellore, qeliza fotovoltaike apo e cila është një tjetër emër për samething. Foto përcakton elektrone të energjisë lirshme nga atomet. Elektronet janë pastaj duke vuajtur nëpër një dirigjent gjysmë-me një fushë elektrike. Energjisë elektrike është ose pikëlluar Menjëherë, si në calculators, e akumuluar me bateri ose transferohen në linjave të energjisë.

Silikonit në formë kristal filloi të gjithë gjë dhe ka sot normën më të lartë të efikasitetit në 30%. Këto rezultate kanë qenë vetëm arritur në laborator megjithatë, një normë më të zakonshme është rreth 20%. Celular të lirë dhe më pak efikas me shtresa të holla mund të konkurrojnë si Ata kërkojnë materiale shumë më pak.

Ajo është mbiçmuara mundur për të bërë të energjisë elektrike nga rrezet e diellit duke përdorur të quajtur kështu energji termike diellore. Ai punon si një termocentrali me avull Konvencionale me turbinat dhe gjeneratorët, por dielli prodhon avull, në këtë rast.

Energjia diellore ka sot një pjesë jashtëzakonisht të vogël të tregut të energjisë, por mund dhe ndoshta do të jetë një nga burimet më të mira të energjisë. Sidomos kur ju mendoni se pajisjet e energjisë diellore, Kur ata janë dhe drejtimin, mos ndotin dhe nuk ka djegies.

Fuqia norma diellore


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Solar Power ose në ndonjë mënyrë lidhur me Solar Power.

Komentojë mbi Solar Power

« | »