.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Solar Power

Hyrje

Dielli, nëna e të gjithë jetës
Dielli është supozimi më i rëndësishëm për jetën në tokë. Asgjë nuk do të jetë në gjendje të jetojnë në botën tonë pa diell. Nuk ka bimë, asnjë kafshë dhe jo njerëzit do havebeen zhvilluar pa yllit tonë më të afërt. Ju mund të them se dielli është motori për evolucionin.

Kjo nuk është e çuditshme që dielli ka qenë adhurohet, admiruar dhe përdoret nga njerëzit që nga lindja e njerëzimit. Njeriu ka pasur përdorim të madh të diellit në zhvillimin e saj, nga grekët e lashtë që ishin ndër të parët për të përdorur diellin për ngrohjen e ujit në qelizë diellore moderne e në ditët e sotme.

Dielli, krijuesi i formave të Energjisë
Dielli nuk është vetëm nëna e të gjithë jetës, ajo është mbiçmuara Krijon pothuajse të gjitha format e tjera të energjisë. Shumica e formave të energjisë janë pikërisht Indirekte energjisë diellore.
Fuqia e ujit ekziston sepse dielli i bën oqeanet do të bëhet me avull në mënyrë që uji mund të rrjedhin përsëri si lumenj me fuqi të madhe. Energjisë së erës ekziston sepse pjesë të ndryshme të atmosferës absorbuar sasi të ndryshme të ngrohjes diellore dhe pastaj bie në kolizion me eachother. Të gjitha lëndët djegëse biologjike, siç e dini, fotosinteza e tyre të energjisë duke përdorur dhe të gjitha lëndët djegëse fosile si nafta dhe qymyri janë materiale biologjike që është shndërruar në lëndët djegëse fosile në rrethana të caktuara. Si një çështje të vërtetë, ju mund të them se gati të gjithë të energjisë është energjia diellore. Megjithatë, në këtë detyrë Ne do të shpjegojmë pak rreth energjisë diellore që nuk është transformuar. * A1, C5

I arsyeshëm

Ne kemi zgjedhur energjinë diellore si detyrën tonë sepse besojmë se ajo është ende nuk shfrytëzohen plotësisht me një potencial të madh. Ne kemi kërkuar për të shqyrtuar faktet ekonomike të energjisë diellore, rrethanat e Mjedisit dhe kemi kërkuar të dini më shumë rreth asaj se si funksionon.

Rrezet e diellit është teorikisht një mënyrë e pamposhtur për të ngrohur shtëpitë, dyqanet, zyrat dhe fabrikat Për shkak të sigurisë së saj, aspektet e saj mjedisore dhe se ajo është ndoshta do të jetë mënyra më pak të shtrenjtë për të fituar energji.

Teknologjia e energjisë elektrike diellore dhe ngrohjes diellore është ende në fëmijërinë e tij, por të energjisë diellore do të më shumë gjasa të jetë në gjendje për të konkurruar me proceset konvencionale për të bërë energji elektrike dhe ngrohje si teknologji bën përparim, veçanërisht pasi dielli nuk do të zhduket aq kohë sa ato ekzistojnë , në qoftë se asgjë nuk ndodh paparashikuar. Krahaso se në teknikat tradicionale të bazuara në lëndët djegëse fosile dhe lëndëve të para thatwill drejtuar në dekadat e ardhshme.
Disavantazhi i energjisë elektrike diellore është se ajo është shumë e shtrenjtë dhe që e bën të pamundur për të ndërtuar themelet e mëdha, por thatwill ndryshim sa më të lira, shpikjet më efikase e sheh dritën e diellit të ditës.

Histori

Tashmë njerëzit e antikitetit klasik
Shumë nga njerëzit e antikitetit klasik, për shembull Romakët, grekët, Babilonasit, Egjiptianët dhe Aztecs përdorur diellin në një, si të thuash, qëllim komercial. Ne kemi përdorur gjithmonë diellin, por jo me një përpjekje të madhe nga ana jonë, por tashmë grekët inventorous filluan të përdorin diellin "aktive". Ndërtimi i parë që përdori sunrays ishte i talentuar Sokratit "Sunhouse" e cila është ndërtuar rreth vitit 400 para Krishtit. Ndërtuesit ndërtova tempullin në mënyrë që ajo është e ftohtë në verë dhe të ngrohtë në dimër me i madhi i përpjekjeve. Ata arritur këtë me mure Vendosja, dritare dhe hapje të tjera në mënyrë që pozita e diellit në qiell është përdorur për të mirë.

Ata kanë mbiçmuara muret pikëlluar mëdha prej guri të rrethuar nga pasqyra Kjo le jashtë të nxehtit ata u mblodhën në ditën e natën kur nevoja është më i madh. Këto janë teknikat që përdoren në forma më të zhvilluara edhe sot të ashtuquajturin ngrohje pasive diellore. Puna e mirë, Sokrati. * A1

The Dark mesjetare Times me dushe mjaft të mira
Pjesa më e madhe teknikat që janë përdorur nga romakët e lashtë dhe grekët ishin harruar në 'të errëta' Mesjetë. Gjithashtu teknologjia e diellit ishte askund për t'u parë, edhe pse disa njerëz përdorën zi pikturuar fuçi për të ngrohur ujë dush. Uji i nxehtë u caktua përmes një vrimë dhe pastaj të përdoret për pastrim. * A1

Efekti fotovoltaike

Në vitin 1839 ishte francezi Edmond Becquerel eksperimente me dy copa përçueshëm metalike në një lëngjeve gjysmë-përçueshëm. Çfarë ai zbuloi ishte se kapaciteti Realizimi i një objekti u rrit kur ajo ishte e ekspozuar në dritë. Drita u transformua në energji elektrike. Ky fenomen fizik u quajt "Efekti fotovoltaike" shkurtuar "efektin e PV". * A1, C1, C6
Edmond Becquerel ishte vetëm nëntëmbëdhjetë në zbulimin e tij fantastike dhe kjo është ndoshta një nga arsyet që vëzhgimet e tij u konsideruan si shumë interesante, por asgjë nuk thatcould të përdoren Praktikisht.

Në vitin 1873, një anglez i quajtur Willoughby Smithi vazhdoi hulumtimin e efektit fotovoltaike kur ai ishte shqyrtuar që materialet që ishin të pajisur për të ndërtuar një qark të ri telegrafit në Francë. Ai më pas vuri re se elementi selen ishte shumë i lehtë i ndjeshëm dhe për këtë shumë të ndjeshëm për efekt PV. Ky vëzhgim i parë i efektit fotovoltaik në një element bërë shumë shkencëtarë të lartësuar mbi mundësitë e reja dhe ata filluan të punojnë me një intensitet të ri.
Shkencëtarët zbuluan se e ashtuquajtura gjysmë-përçuesve, kjo është material që nuk kryejnë të energjisë elektrike aq i mirë sa metale, por ende jo aq e keqe si izolant, për shembull selen, germanium dhe copperoxide, kishte aftësinë të madh për kuti. * A1, C2

Në fillim të 1880-së ishte i pari, primitive prototipa të diellore qelizë e bëra nga zviceran Charles Fritz. Ai përdori element selen. Qelizat diellore bërë nga selen asnjëherë nuk u bë një sukses dhe jo prodhimi masiv industrial ka filluar si Ata ishin të shtrenjta dhe ata kishin një normë të keqe efikasitetit në gjysmë për qind në të kthyer dritën në energji elektrike. Kjo është vetëm gjysma e një për qind e energjisë detyruar të dritës së diellit shndërrohet në energji elektrike. * A1, A9

Big progresit në sajë të silikonit

Që Edison marrë patentë për llambë e mbushur me gaz në vitin 1898 dhe vlera praktike e energjisë elektrike u provua një herë dhe për të gjithë e ka kërkesën për energji elektrike rritet. Në fillim të përdorimit të energjisë elektrike ishin vetëm turbinat që është mundësuar me djegia e naftës, dru dhe gaz. * A1, C5, C6

Në vitin 1921 një nga mjekët më të mëdhenj të kohës sonë, Albert Einstein fitoi Çmimin Nobel për discoveru e tij të ligjit pas efektit fotovoltaike. * D1

Shkencëtarët edhe një herë bërë progres të madh në energji elektrike diellore në 1930 dhe 1940, sidomos pas Luftës së Dytë Botërore, dhe bazat për qelizat diellore moderne janë bërë. Në veçanti ishin hapat gjigante e marra në fund të 40-të Kur shkencëtarët zhvilluan një metodë për të bërë të pastër, silic kristaltë nga rërë. Metoda është quajtur metoda Czochralski. Me silic e Czochralski ishte kompania amerikane Bell Laboratories në gjendje të bëjë një lloj të ri të qelizave diellore se rritja e normës së efikasitetit në 4% për një në 12%. Ju mund të them se Bell Laboratories shpikur teknologjinë që qelizat diellore janë ndërtuar me madje edhe sot. * C5, C1

Në 1950 shkencëtarët filluan të Mësohuni eksperimente me qelizat diellore që do të punojë Praktikisht. Testet nuk dal aq i mirë sa ata kishin shpresuar, por kjo ishte e mjaftueshme për të mbajtur kompanitë e mëdha për të vazhduar studimin e tyre. Hulumtimet në këtë nivel të lartë teknologjik të kushtojë një shumë të holla dhe burime. Pa kompanitë e mëdha do teknika e sotme nuk do të jetë në këtë nivel. * C5

Ndihmë nga konkurrenca udhëtimit hapësirë

Në 1950, i gara ethshëm shpërthim-si në teknologji të udhëtimit hapësirë ​​në mes Bashkimit Sovjetik dhe Amerika. Ata ishin në kërkim të një, afatgjatë burim të besueshëm të energjisë dhe të arsyeshme të energjisë diellore si një dorezë.
Në vitin 1950 satelit i shumave të pikëlluar së SHBA pararojë e vogël e qelizave diellore të kandidojë radio dhe miniera të tjera pajisjet e tyre. Këto qeliza diellore ka punuar aq mirë se shkencëtarët hapësirë ​​vazhduar të punojë me energji diellore. Pjesa më e madhe e teknologjisë së qelizave diellore është puna e teknikëve hapësirës dhe pothuajse të gjitha satelitë janë mundësuar nga energjia diellore sot. * A10, C5

Interesi për qelizat diellore rritje dramatike gjate 1970 kur ajo ishte vërtetuar se lëndët djegëse fosile ishin exhaustable një herë dhe për të gjithë me një krizë FollowingHistory naftës në Lindjen e Mesme dhe në Amerikë si rezultat i kësaj.
Shkencëtarët pastaj rritur përpjekjet e tyre për të zhvilluar një lloj efikas, të lirë dhe të besueshëm të qelizë diellore. Gjatë 80 ishte shumë i teknologjisë që në ditët e sotme qelizat diellore zgjodhi të materialeve dhe dizajni mbështetet mbi pazhvilluar. * A6, A1, C5

SOT
Ngrohje diellore është përdorur në masë të madhe sot, veçanërisht në ndërtuar rishtas dhe sapo restauruar shtëpitë, tani ka një plotësues mirë të punës me burimet më tradicionale të ngrohjes si naftës, qymyrit dhe biokarburanteve. Për shembull, në vitin 1992 ishte 83% e shtëpive të ndërtuara me panele diellore të supozuara të ngrohtë e ujit dhe në vitin 1993 ishte katër e gjysmë milion ndërtesave në Japoni pajisur me heatingsystems diellore me të njëjtin qëllim. * A2, A3

Energjisë diellore ende nuk është një burim i energjisë për të numëruar me. Qelizat fotovoltaike janë vetëm efikase në produktet e konsumit si mini-calculators, llambat, orë, pajisjet radio dhe për vende larg nga rrjeta elektrike, ku ajo do të jetë më e shtrenjtë për t'u lidhur me linjat e energjisë sesa për të instaluar sistemin qelizë diellore.

Zhvillimi shkon përpara me një shpejtësi alarmante dhe në një të ardhme të energjisë elektrike diellore relativisht të afërt ndoshta do të jetë i dukshëm në diagramet mbi burimet e energjisë elektrike e cila energjia diellore nuk është në gjendje për të sot. * C5

Aspektet Mj

Nga një pikë e Mjedisit të parë mund të thuhet se energjia diellore është një nga mënyrat më jo-ndotëse dhe më të mira për të fituar energji elektrike. Nuk ka djegie, është e sigurt, lëndë e parë është kudo, është e lirë dhe është zakon të dalë jashtë gjatë ekzistencës së njeriut. Të vetmet Rreziqet ekzistojnë në bërjen e pajisjeve të energjisë diellore.

Nuk ka djegie
Nuk ka të vërtetë nuk ka djegie apo ndotjet e tjera Kur Ju workwith përfunduar pajisjet e energjisë diellore. Asnjë gazrave serë, nuk ka dëme të shtresës së ozonit dhe metale të rënda në natyrë.
Nëse ne jemi ndonjëherë do të jetë në gjendje për të trajtuar efektin serë, ne duhet të fillojë Taing format alternative të energjisë seriozisht. Sidomos si vendet undevelopt janë mbledhur forcën për revolucionin e tyre industrial në këtë moment. Kjo do të sjellë një presion të madh mbi mjedisin. Sidomos India dhe Kina janë në sajë të popullsisë së tyre të madhe një bombë e kurdisur mjedisor.

Ne që jetojmë në gjysmën veriore të botës janë sot Përgjegjës për shumicën e votave të ndotjes në dritën e faktit se ne jemi shumë më pak njerëz se njerëzit e hemisferën jugore.
Ne që jetojmë në Evropën Perëndimore, në Amerikën e Veriut, Australi, Zelandën e Re, Hong Kong, Japoni, Singapor dhe vendet e prodhuese të naftës në providesprofessional Lindjen e Mesme për rreth njëzet e pesë për qind të popullatës së përgjithshme të botës dhe ne konsumojnë gjashtëdhjetë e pesë për qind e burimet e botës. A është e mundur për ne që të tregojë këtë popull që nuk mund të kenë të njëjtën arrogante, humbur jetese si ne. Nuk duhet të bëjmë një shembull të mirë dhe Ulja e ndotjes tonë duke përdorur burime alternative të energjisë dhe kufizimet e industrisë?

Infinite, pa pagesë dhe ekziston kudo
Dielli si lëndë e parë akull unbeatable. Çdo ditë ajo dërgon rrezet me një fuqi të mahnitshme, rreth 1 kW / m2. Thats rreth 9000 herë më shumë se ne konsumojnë në një ditë. Për sa kohë që ajo jeton do të jetë aty, duke i dërguar rrezatimit saj në Tokë. Qymyrit, naftës, gazit dhe uraniumi do të dalë jashtë dekadën e afërt në qoftë se ne vazhdojmë dhe madje edhe të rritur përdorimin tonë intensiv të energjisë.

Dielli vetë kushton asgjë si një lëndë e parë. Çmimet në lëndët djegëse fosile do të rritet sa më shumë që ne konsumojnë dhe kjo do të jetë një avantazh për energjinë diellore. Një shoqëri ku ne i përdorim diellin krejtësisht falas për të gjithë që kërkon punë të energjisë nuk duket si një utopi e pamundur.

Ekziston Energjia diellore në sasi të pabesueshme kudo, edhe këtu në Suedi. Si një çështje të vërtetë, ne kemi sa më shumë orë kur dielli shkëlqen në Sumer këtu si ata e bëjnë këtë Afrikën Veriore. Gjatë tërë vitit është sigurisht më pak.
Ne nuk kemi nevojë për të importuar të lëndëve të para nga larg-larg vende dhe në këtë mënyrë ndotin mjedisin me transportin urryer. Çisterna nafte që shkatërrojnë gjithë sistemin ekologjik duke xhiruar në rërë dhe lorrys rrezikshme që janë të ngarkuar plotësisht me gazra helmues dhe eksplozive do të kërkojë jo më shumë se kujtime. Përveç kësaj, kostoja për energji do të fundoset Kur Ne nuk duhet të paguajnë për këtë transport çmendur.

Një burim i sigurt i energjisë

Energjia diellore është një burim i energjisë pa rrezik. Energjisë bërthamore, e cila besohet të jetë burimi i vetëm i energjisë që do të ketë nevojë në të ardhmen Kur u zhvillua për herë të parë, ka doli të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme. Çernobilit dhe Harrisburg na bëri të kuptojë Cilat rreziqe të energjisë bërthamore të krijuara dhe njerëzit në Suedi kanë vendosur për likuidimin e energjinë bërthamore. Nëse kjo ndodh do të pushtetit diellore, me ndihmën e duhur nga autoritetet në formën e subvencionit dhe kontributet, të jetë një ndihmë e madhe.

Counter Veprat efektin serë
Energjia diellore në fakt ndihmon për të ulur shpejtësinë e efektit serë - edhe në qoftë se është e vërtetë pak. Se ju dyqan i përkohshëm i energjisë diellore zvogëlon sasinë e nxehtësisë në atmosferë.

Riciklueshme

Të gjithë përbërësit në një qelizë diellore, me disa përjashtime, mund të riciklohen. Pothuajse asnjë nga Materialeve është klasifikuar si toksike ose të rrezikshme në ndonjë mënyrë.

Disavantazhet

Ka disavantazhe mjedisin me energji diellore, veçanërisht në marrjen e pajisjeve diellore. Një shumë e shkencëtarëve ka dhuruar ashtuquajtura analysises ciklit te jetes mbi qelizat diellore dhe panelet diellore për të parë se si ato ndikojnë në mjedisin gjatë caktuara Pjesë e ekzistencës së tyre.

Ajo ka qenë vërtetohet se aluminit në pajisjet e ngrohjes diellore nëpërmjet prodhimit të çon në presion për mjedisin. Alumini kërkon sasi të mëdha të Energjisë që të shikohet nga boksit. Prodhuesit zgjedhin këtë material shkak se ajo është shumë më mirë në mbledhjen e ngrohjes se një copperabsorbator në një sunpanel, Ata rimarrë të lirshme.

Në mesin e qelizave diellore është ajo qeliza ndryshe aq premtuese me shtresa të holla të cilat janë një problem. Qelizat e zakonshme silikon janë bërë e materialeve të përbashkëta dhe pa lëngjeve të rrezikshme. Në qelizë me shtresa të holla megjithatë, ka materiale të rralla, si indium, metale helmuese, si kadmium dhe gazeve toksike ose eksplozive, si hydroselenid.

Në qoftë se ajo do të jetë e mundur për të ndërtuar centrale largescale të energjisë në të ardhmen, ata duhet të jenë ndërtuar në shkretëtirë si të Sahara- ose Gobidesert Për shkak të intensitetit të diellit. Kjo do të marrë zona relativisht të mëdha të shkretëtirës dhe përkundër thatthere nuk ka shumë kafshë apo bimë aty, ato që jetojnë atje do të preken dhe ndoshta edhe të dëmtuar nga termocentrali. Por nëse ju krahasoni këtë me, për shembull, të hidroenergjisë, ju do të shihni se ajo është e fraksionet e zonës për kWh që është e nevojshme. * A6, A7, A10, C2, C4, C5, C6, D2

Ekonomi

Zhvillimi i energjisë diellore ka bërë progres me shpejtësinë e madhe - dhe do të vazhdojmë ta bëjmë këtë. Shkalla e efikasitetit KA oriz dhe çmimet kanë rënë shumë më të fundit tridhjetë vjet, por çmimet janë ende shumë të larta për të vërtetë të konkurrojnë me lëndët djegëse fosile dhe energjisë bërthamore. Çmimet wouldhave të zhytet të paktën dhjetë herë për t'u lutur me të vërtetë në garë. Megjithatë, energjisë diellore mund të jetë tashmë një zgjedhje e mirë në vende larg nga powerlines ku ajo do të jetë më e shtrenjtë për t'u lidhur se sa për të instaluar sistemet e energjisë diellore.

Sot, prodhimi i qelizave diellore dhe panelet diellore është ende një biznes i vogël. Kështu, fabrikat havebeen në gjendje të përdorin silikon nga mbeturinat e industrisë mikroçip Ata havebeen gjendje për minatorët materialeve si indium pa një matshëm Ndikojnë në natyrë.

Nëse ne jemi duke menduar për të filluar një prodhim në shkallë të madhe, ne duhet të gjejmë burime të mirë të lëndëve të para. Metodat e reja për të fituar lëndë e parë është pastaj një supozim të jetë në gjendje për të marrë çmimet deri në një nivel të pranueshëm.

Një shumë e Shkencëtarët parashikojnë se çmimet në energjinë diellore do të fundoset në sametime që formularët exhaustable e energjisë do të jenë më të shtrenjta. Ata mendojnë se në një të ardhme të afërt, pesë deri në tridhjetë vjet, energjia diellore do të jetë më pak e shtrenjtë se Formave konvencionale të energjisë.

Sistemi është që të kujdeset për të energjisë diellore kanë, në shumicën e rasteve, një kosto minimale running. Kështu, kostoja e investimeve Vendos çmimin për energjinë elektrike sistemet e energjisë diellore prodhojnë - së bashku me jetëgjatësinë e qelizave diellore, natyrisht * C3.

E ardhmja

Energjia diellore është me të vërtetë një formë e energjisë për të ardhmen. Ndërsa lëndët djegëse fosile do të dalë jashtë do të shkëlqejë dielli me një intensitet sinqertë. Një kohë të gjatë me fuqinë premtuese fusion cila është një mënyrë për të krijuar vetë diellin tonë këtu në Tokë ka pamjen e energjisë diellore si forma më e aftë të energjisë.

Teorikisht Excellant Tashmë sot ne të lutemi në gjendje për të marrë të gjitha energjitë tona si energjia diellore. Teorikisht.

Një zonë shkretëtirë si Sahara, që është një vend joproduktiv gjithsesi, merr 2200 kWh në m2 dhe vit. Në fyou numërimin me një normë efikasitet prej dhjetë për qind dhe mendojnë se çdo herë ka nevojë për m2 një sipërfaqe shtesë m2 joproduktiv, çdo herë m2 prodhon 110 kWh çdo vit. Një sipërfaqe prej 1 milion m2 atëherë do të jetë e nevojshme për të providesprofessional të gjithë botën me energji (rrethanat e vitit 1996).

Për të bërë realitet të kësaj ëndrre, ne do të nevojë për furnizime të mëdha të lëndëve të para, rezistenca zhdukur, çmime të pranueshme në energji elektrike dhe shumat kurs i gjigande të parave.

Nevoja Energjia e Botës së Tretë

Në të ardhmen do të popullsia e varfër në pjesët jugore të globit Rritja e energjisë e tyre kanë nevojë në mënyrë dramatike. Revolucioni industrial i këtyre vendeve është mbledhur forca të drejtë tani. Ku gjërat janë drejtuar mund të shihet në Kinë sot, ku centrali bërthamor të mëdha janë ndërtuar tani. Një situate e veshtire bërthamore në Kinë mbipopulluar ndoshta do të kërkojë nga fatkeqësi të rëndë ndonjëherë.

Në Indi Ata janë në vend të ndërtimit, super-ndotëse qymyrit dhe naftës bimë të mëdha. Kjo mund të duket e papërgjegjshme, por indianët mbrojë themeselves, me të gjithë të drejtë, duke thënë se njerëzit në perëndim kanë ndotur botën me mjete nga vendet e varfra për një kohë të gjatë, të cilët janë ne për të të treguar që ata të mos modernizimin vendet e tyre.

Me këto rrethana, mund të thuhet se në qoftë se Toka do të përballen me ekzistencën e vazhdueshme të njeriut, ne duhet të fillojë duke përdorur burimet alternative të energjisë, dhe energjia diellore do të jetë shumë i rëndësishëm. * C5, A7

Avantazhet

Dielli shkëlqen me një fuqi të madhe. Të gjitha format e tjera të energjisë ka vetëm fraksionet e energjisë në të energjisë diellore.

Dielli shkëlqen kudo. Kjo do të thotë se ne nuk duhet të improt ndonjë lëndëve të para.

Lëndëve të para nuk kushton asgjë.

Energjisë diellore ka djegie dhe nuk ka ndotje, përveç në prodhim.

Energjisë diellore është relativisht e re. Kur qymyrit dhe energjisë vaj bimët kanë shikuar pothuajse të njëjta për njëqind vjet ka energji diellore vetëm fitoj kohët e fundit larg nga tabela e provës.

Disavantazhet

Elctricity sot është shumë më shtrenjtë se energjia elektrike e zakonshme.

Në prodhimin e aluminit në sunpanels është një shumë të energjisë së konsumuar dhe qelizat certainement diellore përmbajnë 'gazra toksike dhe shpërthyese.

Efikasiteti merr ulët ose zhduket kur Është me re ose gjatë natës.

E vështirë për të ruajtur.

Shkalla Solar Power


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë energjisë diellore apo në asnjë mënyrë në lidhje me Solar Power.

Koment Solar Power

|