.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Energjia diellore (1)

Prodhimi i qelizave diellore
Qelizat diellore u shpik pjesërisht të energjisë diellore është mënyra më e mirë për të satelitë pushtet dhe hetimet hapësirë. Që nga qeliza diellore që mund të konvertohet direkt rrezet e diellit në energji elektrike është zhvilluar nga Chaplin, Fuller dhe Pearson në vitin 1954, gjërat kanë lëvizur përpara. Prodhimi i qelizave diellore eshte si me poshte:
Lëndë e parë silic është pastruar nga të gjitha elementet främmade, kështu që vetëm silic mbetet.
Shufra silic prodhuar llojeve fletorë në letër-hollë copë.
Në krye të kësaj shtrese, ne aplikojmë një shtresë e hollë e fosforit.
Në fund është vendosur një shtresë e hollë e bor.
Në mes të këtyre shtresave lind një pagesë elektrike kur dielli shkëlqen në solcellen.Reningsprocessen zhvillohet në furrat e projektuar posaçërisht, ku silic është ndezur në 1400 ° C. Silic duhet në fakt të jetë plotësisht i pastër i substancave të tjera. Kjo është një arsye pse qelizat diellore janë të shtrenjta. Rezultati i ngrohjes bëhet një shkop të gjatë të zezë silic. Është duke u sharruar në feta. Çmimi i qelizave diellore silic zakonshëm kushton rreth 700 dollarë për metër katror. Tani një studiues zviceran kanë zhvilluar një lloj të ri të qelizave diellore që vetëm të kushtojë 140 dollarë për metër katror. Lloji i qelizave diellore të funksionojë në dritë të ulët.
Si qelizat diellore
Një qelizë diellore ka formën e një të sheshtë, të rrumbullakët disk-si cili është shpesh blu zi ose të errët.
Qelizat diellore konvertohet energjisë diellore në energji elektrike. Ngarkuar elektrik që ndodh midis shtresave të ndryshme në qelizë të marrë nga një model të telave nikel. Substanca e përdorur, silikon është një material semiconducting.

Sistemi i një centrali diellor përbëhet nga tri pjesë: një akumulator, një kontrollues ngarkuar dhe një numër të paneleve diellore. Në një panel diellor, një numër i qelizave diellore. Çdo qelizë diellore prodhon një tension prej 0.5 V, kur rrezet e diellit godet atë. Aktuale nga qeliza diellore varet nga madhësia e qelizave është dhe se sa të fortë rrezatimi është. Fuqia e gjeneruar nga qelizat diellore është kryer në një akumulator. Nga akumulator është fuqia me objektin që ju dëshironi për të promovuar.

Edhe kur dielli nuk shndrit pretendon fuqinë e baterisë, sepse ajo ngarkesa gjatë periudhave të energjisë tepërt. Në këtë mënyrë, energjia ruhet.
Ky është një shembull se si mbledhësit mund të shikoni.
Veshin në qelizat diellore
Qelizat diellore janë shumë të qëndrueshme. Ata kanë një jetë të paktën dhjetë vjet. Kjo është garanci minimale e prodhuesit. Ka dy lloje të ndryshme të veshin në photovoltaics: Wind dhe kushtet e motit janë të ngarkuar me qelizat diellore. Ajo shkakton kornizë qelizat janë të mbrojtura nga thyer me kalimin e kohës, dhe kjo është fundi i qelizave diellore. Ajo gjithashtu mund të jetë materiale gjysmëpërçues, silic, e cila zhduket. Qelizat diellore mund të funksionojë për vite me rradhë pa mbikëqyrje, por bateria akumulator, i cili do të adresojë energji nga qelizat diellore, vetëm kanë një jetëgjatësi prej rreth pesë vjet me mirëmbajtje të mirë. Ju gjithashtu mund të andvända bateritë e zakonshme të makinave në termocentralet diellore, por ajo është shumë më keq.

Pas 10-20 vjet që mbajnë kornizë rreth një qelizë diellore që do të shqyer nga moti dhe koha e silikonit materiale gjysmëpërçues është zhdukur.
Listë e çmimeve (çmimet e një kompanie të veçantë)
Photovoltaics
Çmimi produkt përfshirë TVSH-në
Panel diellor 27 vat 3150: -
Panel diellor 27 vat, tik 3750: -
Panel diellor 50 vat 4650: -
Guvernatori NCC1 1050: -
Paketa bazë: panel diellor 50W, NCC1, Paketa Instalimi 7190: -

Si funksionon një central të energjisë diellore
Ka disa lloje të ndryshme të llojeve të energjisë diellore, për të marrë energji diellore. Nuk është një sistem që reflekton rrezet e diellit në një marrës të lartë deri në një kullë. Ka disa qindra apo mijëra pasqyra që reflektojnë rrezet diellore për një marrës të vendosura në kullë. Marrës konverton dritën e diellit e ujit në një enë të veçantë me avull, e cila drejton një turbinë dhe për të prodhuar kështu pushtetin. Një fabrikë të tillë të energjisë diellore në Kaliforni, SHBA.

Dikush mund të përdorë gjithashtu edhe pasqyra në mënyrë që të le të përqëndrohet trare goditi një tub të plotë të naftës. Naftës është ndezur në 300 ° C, dhe nga ana tjetër, të ngrohur ujin në avull i cili drejton një turbinë me avull. Ky lloj i paneleve diellore mund të përdoret gjithashtu për të ngrohur ujë në një tank dhe të sigurojë familjet me ujë të nxehtë. (Shih imazhin më poshtë)

Për të kapur rrezet e diellit janë përdorur sot enët. Një pjatë e madhe satelit është e mbuluar pastaj me disa pasqyra e cila drejton rrezet e diellit mbi një marrës i cili pastaj i konverton ato në pushtet.

Shumëllojshmëri më të zakonshme të nxjerrjes së energjisë diellore janë qelizat diellore. Qelizat diellore do të drejtojë energjinë diellore dhe kthyer atë në pushtet.

Solbilar
Ka edhe makina energji diellore. Makina mundësuar nga energjia diellore mund të arrijë shpejtësi të larta. Energjisë diellore është përdorur edhe për sistemet e ventilimit në automjete. Makina elektrike mundësuar nga energjia diellore janë ende një alternativë e keqe për makina të rregullt. Rreth botërore konkurrojnë prodhuesit e makinave që prodhojnë makina më e shpejtë vetëm e bën rrugën e tij duke përdorur rrezet e diellit. Solbilen, ata e quajnë makina mundësuar direkt nga energjia diellore, mund të jetë një nga mënyrat në të ardhmen për të zvogëluar ndotjen, sidomos në qytetet e mëdha. Më realisht, ne ndoshta do të përzënë makina elektrike mundësuar nga energjisë elektrike nga stacionet akuzuar. Njëri do të ketë panele diellore në çati garazh që kap dhe ruan energji gjatë ditës dhe të ngarkuar makinën deri brenda natës.

Në qytetet e mëdha, ju mund të ketë panele diellore në blloqe kullë dhe bazat nëpër rrugë ku makinat mund të plotësohen. Problemi i madh është se energjia elektrike nga qelizat diellore është më e shtrenjtë në krahasim me burimet e tjera të energjisë më shumë konvencionale.

Çmimi i qelizave diellore ka filluar të bjerë, por duke folur ekonomikisht, kjo është vetëm e dobishme në raste të veçanta. Për shembull, ka panele diellore në çati e shumë kasollet malore norvegjeze në fushat ku ajo është shumë e shtrenjtë për të tërhequr jashtë linjave të energjisë. Por, më shumë se ju flisni për energji diellore, aq më shumë ide do të testohen dhe kërkesa do të ulë çmimet e qelizave diellore.

Oxhak që merr energji nga dielli
Në një shkretëtirë indian, një 600 metër oxhak të lartë të kthyer nxehtësinë e diellit në energji elektrike. Ajo do të jetë në gjendje të mbajë të paktën një qytet i tërë shkëlqyer. Oxhak do të qëndrojë si e koleksionit të një zonë të madhe e mbuluar. E gjithe zona eshte e mbuluar me një cipë, të tilla si qelqi, në mënyrë që ajo i ngjan një serë. Ajri bëhet bllokuar në "serë" ngrohja deri rrezet e diellit dhe të zgjeruar. Ajri është shtyrë deri me oxhak, i cili është rekurs i saj i vetëm. Presioni krijon një mall të madh që drejton një turbinë në bazë të oxhakut.

Është si është planifikuar duhet të jetë në gjendje për të prodhuar 1 miliard kWh në vit. Gjatë ditës është ruajtur nxehtësinë e mjaftueshme për të mbajtur turbinë, madje edhe natën, edhe pse me efikasitet të reduktuar. Oxhak duhet të ndërtohet nga kompania Energen Inc, e cila ka premtuar për t'u siguruar që ajo punon të paktën 25 vjet.

Energjisë diellore në vendet në zhvillim
Photovoltaics është ndoshta energjia më e shpërndarë dhe është gjetur në të gjitha pjesët e botës. Dielli filloi rreth 45 vjet më parë se "shpëtimtar ardhmja", për shkak se energjia e tij është e mjaftueshme për të ndoshta pesë milionë vjet. Në vendet në zhvillim, ku rrjeti i energjisë elektrike është shpesh me zhvillim të pamjaftueshëm, dielli është një alternativë e lirë për pompat e ujit me energji elektrike, ftohje dhe pajisje të tjera varet.

Aplikime
Energjisë diellore mund të përdoret në shumë fusha.
Pjesa më e madhe andvänds për vila dhe banimi, e cila plotëson ngrohje konvencionale të energjisë diellore, ose kështu që shkon të gjithë energjinë diellore të banimit apo vilë. Ka edhe vende ku të energjisë diellore drejton një gamë të plotë të spitaleve, shkollave, ndriçimit të rrugëve. Një sistem i tillë është për shembull, në Australi.

Edhe kafshët seri përdor diellin si një burim të energjisë. Nuk është një flutur duhet të ketë 30 ° C në temperaturën e trupit në mënyrë që të fluturojnë. Për të marrë temperatura shkon krahët e saj në mënyrë që ajo mund të marrë rrezet e diellit. Velvet Shell është një tjetër kafshë që përdor diellin si një burim të energjisë. Ajo shtrihet jashtë dhe kap rrezet e diellit. Që nga rrezet diellore janë konvertuar në energji.

Të gjitha bimët janë gjithashtu jetojnë në energjisë diellore përmes fotosintezë. Dielli mund të pushtetit e avionit. Avioni me energji diellore mund të fluturojnë në lartësi prej 1000 metra. Një avion me energji diellore ka fluturuar nëpër Channel anglisht. Disa frigoriferë, sistemet e ujitjes, calculators dhe lighthouses në det është nxitur edhe nga energjia diellore.

Japonia ka zhvilluar një varg që ka panele diellore në çati e riders. Energjia e prodhuar nga qelizat diellore do pushtet një motor që ndihmon në kodrat. Në disa vende ka në plan gjithashtu të ndërtojë një anijen, e cila pjesërisht do të operohet përdorimit të energjisë diellore.

Energjia e ardhmja e pastër
Në të ardhmen e afërt, ne do të jetë në gjendje për të ngrohur shtëpitë tona, duke përdorur energjinë nga hapësira. Energjia duhet të marrë satelitë të energjisë. Këto satelitë janë pllaka të mëdha zgjatur, sillen rreth tokës në një orbitë të caktuar dhe thith energjinë e diellit në hapësirë. Energjia diellore është konvertuar në energji elektrike, e cila nga ana është konvertuar në mikrovalë. Këto mikrovalë janë dërguar më pas për shkak të një marrës në tokë. Antenë është konvertuar energjinë nga mikrovalë në energji elektrike, e cila është dërguar jashtë për konsumatorët.

Për të ndërtuar një satelit të energjisë do të jenë shumë të shtrenjta, por ju do të jetë në gjendje të nxjerrë energji deri në njëqind vjet. Ndërtimi i një satelit të energjisë tani do të jetë projekti më i madh inxhinieri bota ka përjetuar ndonjëherë. Satelitët do të ndërtohet në synkronbanan, 36.000 km mbi ekuator. Në periudhë orbitale kjo gjykatë është 24 orë dhe që do të thotë se satelitore gjithmonë mbetet e palëvizshme mbi të njëjtën pikë në Tokë. Një satelit pushteti do të jetë shumë i madh. Rreth dhjetë kilometra e gjatë dhe pesë kilometra të gjerë. Ajo do të marrë 500 burrë dhe një vit për të ndërtuar satelit.

Mendimet e mia
Unë mendoj se energjia diellore është një mënyrë shumë e mirë për të shfrytëzuar burimet natyrore dhe kjo është gjithashtu shumë miqësore me mjedisin. Duke pasur parasysh jetën e pajisjeve, ajo është gjithashtu e mirë nga pikëpamja ekonomike. Ne duhet të shikojmë të ardhmen dhe të angazhohen në shumë kërkime në këtë zonë, sepse ne kemi një trend negativ, kur është fjala për natyrën. Edhe tani ka të studiuesit në përfundimin se ai mund të ndërtojë satelitë të cilat japin fuqinë për ne në tokë. Në të ardhmen ne shpresojmë për të bërë përdorimin e energjisë diellore në një masë shumë më të madhe.

Fabrikat e makinave konsiderojnë prestigjioze të jetë gjithmonë i pari në solbilsutvecklingen shoh si një plus i madh. Trendi është në këtë mënyrë më shumë përparim, kur ju keni konkurrencë, si dhe për të mësuar nga njëri-tjetri.

based on 10 ratings Energji diellore (1), 2.6 nga 5 bazuar në 10 shkallën
Shkalla e energjisë diellore (1)


Projektet Related shkollore
Projektet e mëposhtme janë shkollave të merren me energji diellore (1) ose në asnjë mënyrë në lidhje me Energji diellore (1).

Koment diellore (1)

« | »