.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Solar Power

Lënda: Fizikë

Qelizat kështu prodhuara diellore Që qelizë diellore që mund të konvertohet direkt rrezet e diellit në elektricetet zhvilluar nga Chaplin, Fuller dhe Pearson 1954, tendenca ka qenë framåt.Tillverkningen e qelizave diellore është si vijon. Shufra e para sAwN silikonit në letër-hollë bitar.På krye të kësaj shtrese, ne aplikojmë një shtresa e hollë e fosforit dhe nën një shtresë e hollë e jetesës. Në mes të këtyre skickten sjell edhe zgjedhjet tric-ngarkuar, kur dielli shkëlqen në qelizë diellore. Për të marrë lëndë e parë për prodhimin-lningen duhet të le lëndën e parë silic pastruar nga të gjitha elementet främmade, kështu që vetëm silic bëhet procesi i pastrimit kvar.Denna zhvillohet në furrat e projektuar posaçërisht, ku silic është i nxehtë për të 14000c.Kislet duhet të jetë në fakt krejtësisht i pastër nga tjetri substanca. Ka një arsye të mirë pse qelizat diellore janë dyra.Resultatet i ngrohjes bëhet një kallam e gjatë silic e zezë, e cila është e prerë pastaj në letër-hollë skivor.Priset në qelizat diellore të silikonit standarde të kushtojë 700 për kvadratmeter.Men tani ka një studiues zviceranë kanë zhvilluar një lloj të ri të qelizë diellore për SEK e cila kushton vetëm 140 korona për metër katror. Lloji i qelizave diellore gjithashtu punon në dritë të ulët.

Si qelizat diellore

Një qelizë diellore ka formën e një të sheshtë, të rrumbullakët disk-si cila është shpesh blu zi ose errët. Qelizat diellore konvertohet energjisë diellore në energji elektrike. Në anën e sipërme të disk ju vënë në një shtresë e hollë e fosforit dhe nën një shtresë të jetesës. Kur dielli shkëlqen në qelizë diellore lind një pagesë elektrike mes skickten. Akuza elektrike vëna përmes një modeli të telave nikel. Për një qelizë diellore për të prodhuar kërkuar silic materiale gjysmëpërçues. Një sistem central diellor përbëhet nga tri pjesë: Një numër i paneleve diellore, një kontrollues ngarkuar dhe një akumulator. Në një panel diellor, një numër i qelizave diellore. Çdo qelizë diellore prodhon një tension të 0,5 V, që është kur rrezet e diellit godet atë. Aktual nga qeliza diellore është e varur nga madhësia e sipërfaqes qelizore, dhe sa i fortë rrezet e diellit. Fuqia e gjeneruar nga qelizat diellore është kryer në një akumulator. (Një bateri ackumulatorär që do të marrë energji nga qelizat diellore). Nga akumulator është aktuale për atë që ju dëshironi për të ndjekur. Furnizimet akumulator energji edhe kur dielli nuk shndrit, ajo ngarkesa gjatë periudhave të energjisë tepërt. Energjisë diellore në këtë mënyrë mund të ruhet.

Qelizat kështu shqyer diellore out

Qelizat diellore janë shumë hållbara.Solceller të ketë një jetë të paktën dhjetë year.There janë minimumgaranti.Det prodhuesit "janë dy lloje të ndryshme të veshin në qelizat diellore: qelizat diellore ngarkuara Wind-motit, ajo shkakton kornizë qelizat diellore janë të mbrojtura nga thyer me kalimin e kohës dhe kjo është fundi i solcellerna.Det mund të jetë gjithashtu materiale gjysmëpërçues, silic se do të zhduket helt.Solcellerna mund të veprojë me vite të tëra pa mbikëqyrje, por bateri akumulator, i cili do të adresojë energji nga qelizat diellore vetëm kanë një jetëgjatësi prej rreth pesë vjet, me të mirë underhåll.Man gjithashtu mund andvända bateri të zakonshme të makinave në termocentralet diellore, por ajo është shumë më keq.

Pas 10-20 vitesh, duke mbajtur kornizë rreth një qelizë diellore që do të shqyer nga moti dhe më e silikonit materiale gjysmëpërçues është zhdukur.

Si një bimë e energjisë diellore punon.

Ka disa lloje të ndryshme të llojeve të bimëve të energjisë, për të prodhuar energjinë diellore. Nuk është një sistem që reflekton rrezet e diellit mbi një marrës të lartë deri në një torn.Det me qindra apo mijëra pasqyra që reflektojnë dritën e diellit në kullën marrës mottagare.I transformon ujë rrezet e diellit në avull, e cila drejton një turbinë e cila gjeneruar pushtet. Një fabrikë të tillë të energjisë diellore është në Kalifonien në Shtetet e Bashkuara.

Dikush mund të përdorë gjithashtu edhe pasqyra se mënyra lejuar fokus rreze të goditur një tub plotë i naftës. Naftës është ndezur në 3000 C dhe nga ana tjetër, të ngrohur ujë në avull që drejton një turbinë me avull.

Për të kapur rrezet e diellit janë përdorur sot enët. Një pjatë satelit i madh është e mbuluar pastaj me disa pasqyra që drejton rrezet e diellit kundër një marrës pastaj i konverton ato në pushtet.

Shumëllojshmëri më të zakonshme të nxjerrjes së energjisë diellore janë qelizat diellore. Qelizat diellore janë një përgjigje të drejtpërdrejtë për të energjisë diellore dhe konverton atë në energji elektrike.

Andvändnings zonat me energji diellore.

Energjisë diellore mund andvändas në shumë fusha. Shumica andvänds për vila dhe zonat rezidenciale, ku të shtojcave të energjisë diellore ngrohje konvencionale, ose operon energjisë diellore në të gjithë zonën e banimit ose villa.There janë edhe vende ku energjia diellore drejton një sipërfaqe të tërë me spitalet, shkollat, ndriçimit të rrugëve dhe të banimit område.Ett një sistemi të tillë është bl.ai Australi. Edhe kafshët seri përdor dielli energikälla.Det ka një flutur e cila duhet të ketë 300c.i kroppstemeratur për flyga.För për të marrë temperatura varion krahët e saj kështu që ajo mund të Imot dielli strålar.Sammetssnäckan është kafshët e tjera utnytjar Dielli si burim të energjisë. Ajo shtrihet jashtë dhe kap rrezet e diellit. Që nga rrezet diellore janë konvertuar në energji. Të gjitha bimët gjithashtu jetojnë në energjisë diellore përmes fotosintezë. Dielli mund të pushtetit avionin. Avioni me energji diellore mund të fluturojnë në një lartësi prej 1000 metra. Një avion me energji diellore kanë fluturuar nëpër Channel anglisht. Ka makina ochså energji diellore powered .Bilar nga energjia diellore mund të arrijnë hastigheter.Solenergin lartë përdoret gjithashtu për të sistemeve të ventilimit në makina. Panel diellor është pastaj në çati. Disa Minirack pastruese, frigorifer, ujitjes dhe dritat jashtë në det është nxitur edhe nga energjia diellore. Japonia ka zhvilluar një biçikletë në varg që ka panele diellore në çatinë e riders. Energjia e prodhuar nga qelizat diellore do të përzënë një motor ndihmës që ndihmon përpjetë. Është planifikuar gjithashtu për të ndërtuar një anijen pjesërisht të drejtohet duke përdorur energji diellore.

Energjia e ardhmja e pastër

Në të ardhmen e afërt ne do të jetë në gjendje për të ngrohur shtëpitë tona, duke përdorur energjinë nga hapësira. Energjisë duhet të merrni me satelitë energisatelliter.Dessa është i madh, pllaka zgjatur që qarkullon rreth tokës në një orbitë të caktuar dhe merr deri jashtë të energjisë diellore në rymden.Solens energjisë është konvertuar në energji elektrike, e cila nga ana e tij është konvertuar në mikrovågor.Mikrovågorna është atëherë poshtë në një marrës në tokë. Antenë është konvertuar energjinë nga mikrovalë të energjisë elektrike, e cila është dërguar jashtë për konsumatorët. Ndërtimi i një satelit të energjisë do të jetë shumë i shtrenjtë, por ju do të jetë në gjendje për të nxjerrë energjinë për deri në njëqind år.Byggandet e një sateliti të energjisë do nga larg të jetë e projektit më të madh inxhinierik bota ka ndonjëherë uppleft.Satelliterna të ndërtohet në synkronbanan, 36.000 kilometra nëpër ekvartorn .Në këtë rrugë është periudha e rrotullimit 24 orë dhe kjo do të thotë se satelitore është gjithmonë një qëndrim për të njëjtën pikë në jorden.En satelit të energjisë do të jetë shumë i madh në mënyrë tipike rreth dhjetë kilometra e gjatë dhe pesë kilometra i gjerë. Ajo do të marrë 500 burrë dhe një vit për të ndërtuar satelliten.Man fillojë duke instaluar një skelet alumini dhe pastaj veshja këtë skelet me qelizat diellore.

Mendimet vetjake

Unë mendoj se energjia diellore është e mirë si në mjedisin dhe ekonomikisht në të ardhmen. Prandaj është e nevojshme për të investuar një shumë të hulumtimit për përdorim në të ardhmen. Research've tashmë e bëri të mundur në të ardhmen të ketë qelizat diellore në hapësirë, ku ata nuk do të marrë ndonjë hapësirë. Një qeliza të reja të lirë dhe më të mirë diellore, studiuesit kanë ardhur edhe deri. Unë besoj se energjia diellore do të thotë më shumë në të ardhmen. Ndoshta i ardhshëm i Çmimit Nobel fitues hulumtim në të energjisë diellore.

based on 34 ratings Solar Power, 2,6 nga 5 në bazë të 34 ratings
Rate Solar Power


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me fuqi diellore apo në asnjë mënyrë në lidhje me Solar Power.

Koment mbi Solar Power

« | »