.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Solar Power

Solar Power
Energjisë diellore është energjia diellore vjen nga drita e diellit. Kjo është në sajë të energjisë diellore që ka jeta në tokë. Pa ngrohje nga dielli, toka do të jetë një vend i ftohtë dhe kjo është energjia diellore që drejton fotosintezë në bimë. Energjisë diellore është me origjinë nga energjia nxjerrë si biokarburanteve, hidrocentralet, të energjisë së erës dhe të energjisë gjeotermale të ulët. Prandaj energjia diellore është më e prodhimit të energjisë elektrike dhe të ngrohjes në tokë. Energjisë diellore është përdorur drejtpërdrejt nga njerëzit nëpërmjet disa teknikave për të prodhuar të ngrohjes dhe energjisë elektrike.
Një qelizë diellore është një pajisje e përbërë nga gjysmëpërçuesve funksionojnë si diodes. Kur këto LEDs janë ndezur, ai bëhet aktuale elektrike në drejtimin e kundërt diodë. Çdo qelizë individ ofron një tension mjaft të ulët. Kjo është e zakonshme për pjesën më paralel lidhë qelizat diellore për të rritur aktuale. Dikush mund të ndajnë panele diellore në dy grupe, panele diellore me qelizat e kristaltë diellore dhe qelizave diellore film i hollë. Qelizat e kristaltë e përdorur më shumë se qelizat e hollë e filmit për shkak se ju mund të merrni më shumë energji nga panelet diellore kristaltë. Ata janë përdorur kryesisht në vende jo të arritura nga shkallë të rrjetit. i satelitëve dhe lighthouses. Shembuj të tjerë janë llambat e vogël ndriçimi kopsht, qelizat diellore janë përdorur për të shmangur instalime elektrike. Qelizat diellore janë gjithashtu mjaft të zakonshme në pajisje me fuqi të ulët të tilla si kalkulator) ku qelizat diellore të lirë të punojnë shumë mirë. Rreth vlerave kështu që është më Gjermania përdorur qelizat diellore dhe redukton është Lituani. Suedia është diku në mes.
Një kolektor diellor merr rrezet e diellit dhe energjinë në diellit diellore në nxehtësi. Ngrohje mund të lëvizë nga mbledhësit diellore duke përdorur një të mesme të përshtatshme. Kolektorët diellor qarkullon ujë të nxehtë nga dielli. Ngrohjes është transferuar direkt në një sistem ngrohje. Çfarë është e vështirë është për të shpëtuar të nxehtit të tepërt nga ana e ngrohtë të vitit deri në dimër, kur keni nevojë për ngrohtësi më .. Kjo është bërë me ruajtjen e ujit të nxehtë në tanke izoluar janë nëntokë. Ka tex ndryshme koleksionist. Mbledhësit Flat pjatë, mbledhësit vakum diellore dhe përqëndruar mbledhësit diellore, shumica janë mbledhësit e sheshtë pjatë. Ka edhe panele diellore për pishinë dhe heliostat impianteve për prodhimin e energjisë elektrike (bimëve të energjisë diellore).
Fotosinteza është proces me të cilin organizmat e gjallë të kujdeset për energjinë e dritës dhe e përdorin atë në lidhje kimike. Fotosinteza prodhon molekulat energjisë-pasur oksigjenit dhe karbohidrate dioksid karboni dhe ujë.
Kur është fjala për shpërndarjen e burimeve të energjisë, por, pastaj ripërtëritshme shembullin më të mirë. diellore, era apo biokarburanteve, sepse ata janë më pak të dëmshme për mjedisin. Vaj dhe qymyr (lëndët djegëse fosile) nuk janë aq të mirë për mjedisin, ka një ndikim negativ sepse ajo përhapet emisioneve të dëmshme gjatë djegies që ndikojnë ajër dhe ujë.
Nëse dikush përdor të tilla si energjisë diellore në shtëpinë e tij kështu që ai mund të shpëtojë shumë tusenlallar prej vitesh, ju mund të ketë ujë të nxehtë që është e nxehtë lart me anë të gypave të vendosura nën panelet diellore, ngrohje diellore shkakton tub merr nxehtë dhe uji është i nxehtë që prej atëherë transportohet më tej Vall izoluar tanke që mund të ekzistojnë nën shtëpi.
Ju gjithashtu mund të merrni energji nga panelet diellore, duke përdorur dielli formuar kështu aktual në kolektorit dhe ky lumë i përcillet një "bateri" për shtëpinë. Dhe lumë kështu që ju mund të përdorni një llambë të tillë në shtëpinë tuaj ose mikser.

Energji që ta përdor në shtëpi është një që vjen nga priza pushtetit, dhe kjo do të bymehet nga arritja dhimbje të ujit, dhimbje era apo diçka të ngjashme.
Pyetja 1: A do të përdorni panele diellore në çdo shtëpi në të ardhmen?
Përgjigje: Po, ajo do të jetë objektiv deri në 80% të të gjitha shtëpive do të ketë panele diellore në çati 2025.
Pyetja 2: A mund të përdor vetëm energjinë diellore për shembull, një familje të tërë?
Përgjigje: Jo, ju nuk mund të sepse solpanelera merr energji nga rrezatimet diellore, dhe në qoftë se ajo është e mbuluar me re kështu që nuk do të rrezatimeve lart, kështu që ju gjithashtu duhet të ketë një burim të energjisë paraardhës.
Të gjitha informatat që kam tagigt nga sy të zgurdulluar. Pjesa më e madhe e faqes Wikimedia.
Nga: Camil Raimi Fppb06 diellore

based on 27 ratings Solar Power, 1.9 nga 5 bazuar në 27 vlerësime
Rate Solar Power


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me fuqi diellore apo në asnjë mënyrë në lidhje me Solar Power.

Koment mbi Solar Power

« | »