.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Solar Power

Energjisë diellore, energjia diellore, energjia vjen nga drita e diellit. Kjo është në sajë të energjisë diellore që ka jeta në tokë. Pa ngrohtësinë e diellit, toka do të jetë një vend i ftohtë dhe kjo është energjia diellore që drejton fotosintezë. Energjisë diellore është me origjinë nga energjisë së prodhuar nga biomasa, hidrocentralet, të energjisë së erës dhe të energjisë gjeotermale pak. Energjisë diellore është pjesa më e madhe e energjisë elektrike dhe prodhimin e ngrohjes në tokë. Energjisë diellore është përdorur drejtpërdrejt nga njerëzit nëpërmjet disa teknikave për prodhimin e ngrohjes dhe energjisë elektrike.

Një qelizë diellore është një pajisje e përbërë nga Gjysem perçuesit funksionojnë si diodes. Kur këto LEDs janë ndezur, ai bëhet aktuale elektrike në drejtimin e kundërt diodë. Çdo qelizë individ prodhon një tension relativisht të ulët. Kjo është e zakonshme për pjesën më paralel lidhë qelizat diellore për të rritur aktuale. Dikush mund të ndajnë panele diellore në dy grupe, panele diellore me qelizat e kristaltë diellore dhe qelizave diellore filmit hollë. Qelizat e kristaltë përdoret më shumë se sa e hollë-film qelizat për një për të marrë më shumë energji nga panelet diellore kristaltë. Ata janë përdorur kryesisht në vende jo të arritura nga rrjeta të tilla. e satelitëve dhe lighthouses. Shembuj të tjerë janë të vogla ndriçim llambat kopsht, photovoltaics janë përdorur për të parandaluar instalime elektrike. Qelizat diellore janë gjithashtu mjaft të zakonshme në pajisje me fuqi të ulët të tilla si kalkulator), ku qelizat e lirë diellore punojnë shumë mirë. Rreth vlerave që janë më të Gjermanisë duke përdorur qelizat diellore dhe redukton është Lituaninë. Suedia është diku në mes.

Një kolektor diellor merr rrezet e diellit dhe energjinë e diellit diellore për të ngrohur. Ngrohjes mund të vazhdojë nga mbledhësit diellore duke përdorur një të mesme të përshtatshme. Mbledhësit diellore qarkullon ujë të nxehtë nga dielli. Ngrohjes është transferuar direkt në një sistem ngrohje. Çfarë është e vështirë është për të shpëtuar të nxehtit të tepërt nga ana e nxehtë të vitit për dimër, atëherë ju duhet të nxehtit më .. Kjo është bërë me ruajtjen e ujit të ngrohtë në tanket izoluar që janë nëntokë. Ka panele të ndryshme diellore për shembull. Mbledhësit Flat pjatë, mbledhësit diellore vakum dhe duke u përqëndruar mbledhësit diellore, shumica janë mbledhësit banesë pjatë. Ka edhe panele diellore për pishinë dhe heliostat impianteve për prodhimin e energjisë elektrike (bimore energjisë diellore).

Fotosinteza është proces me të cilin organizmat e gjallë kujdeset për energjinë e dritës dhe e përdorin atë në bono kimike. Fotosinteza prodhon molekulat e energjisë të pasur oksigjenit dhe karbohidrate dioksid karboni dhe ujë.

Kur është fjala për shpërndarjen e burimeve të energjisë, por kështu është e rinovueshme burimeve të energjisë shembulli më i mirë. diellore, era ose biokarburanteve, sepse ata janë më pak të dëmshme për mjedisin. Të naftës dhe qymyrit (lëndët djegëse fosile) nuk është aq i mirë për mjedisin, ka një ndikim negativ për shkak se ajo përhapet emisioneve të dëmshme gjatë djegies që ndikojnë ajrin dhe ujin.

Në qoftë se ju përdorni të tilla si energjisë diellore në shtëpinë e tyre kështu që mund të kurseni shumë tusenlallar prej vitesh, ju mund të keni ujë të nxehtë që është ndezur deri me anë të tubave të vendosura nën mbledhësit diellore, ngrohjes diellore shkakton tub merr nxehtë dhe uji është ngrohur deri atëherë sa ata janë transportuar më tej Vall izoluar tanke që mund të jenë në shtëpi.

Ju gjithashtu mund të merrni energji nga panelet diellore, duke përdorur diellin kështu formuan atë pushtet në mbledhësit diellore, dhe ky lumë është dërguar në një "bateri" për shtëpinë. Dhe lumë kështu që ju mund të përdorni një llambë të tillë në shtëpinë tuaj ose mikser.

Energjia që përdorim në shtëpi është ai që vjen nga prizë pushtet, dhe kjo do të bymehet nga arritja dhimbje e ujit, dhimbje era apo diçka të ngjashme.

Pyetja 1: A do të përdorin panele diellore në çdo shtëpi në të ardhmen?

Përgjigje: Po, ajo do të jetë objektiv deri në 80% të të gjitha shtëpive do të ketë panele diellore në çati 2025.

Pyetje 2: A mund të përdorin vetëm energjinë diellore për shembull, një familje të tërë?

Përgjigje: Jo, kjo nuk mund të jetë solpanelera merr energji nga rrezatimit diellor, dhe në qoftë se ajo është e re, atëherë nuk rrezatimi në frontin, kështu që ju gjithashtu duhet të ketë një burim të energjisë paraardhësi.

based on 16 ratings Solar Power, 2.6 nga 5 në bazë të 16 ratings
Shkalla e Solar Power


Projektet Related shkollore
Në vijim është schoolwork trajtimin e energjisë diellore apo në asnjë mënyrë në lidhje me energji diellore.

Koment Solar Power

« | »