.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Qyteti në mesjetë

Topic: Historia

Rreziqe në qytet:

Rreth qytetit kishte ndërtuar një mur jo vetëm çdokush mund të hyjë. Kushdo që do të tregtisë me tregtarët kishte për të paguar detyrë. Kushdo që donte për të hyrë në qytet ishte i kontrolluar me kujdes që ju nuk do të le çdo armik që do të mund të krijuar probleme, ose në qoftë se ajo ishte dikush i cili ishte i sëmurë, sepse atëherë të gjithë mund të jenë të infektuar. Nëse qyteti kishte një port mori anijet paguaj taksë për mallrat e tyre.

Pothuajse të gjitha anijet përkisnin Lidhjes Hanseatike, kjo ishte një sindikatë që mbante mallra në Detin Baltik.

Në vitet 1300 fund të viteve ka pasur shumë porta e qytetit ishin të mbyllura, ishte Vdekja Zi që shkatërruar Evropën në atë kohë besonin se Vdekja Zi ishte një magji, por tani ne e dimë se Vdekja Zi u përhap me pleshtat. Nga Vdekja Zi mori një spote të mëdha blu-zi dhe vlon, por mori një temperaturë të lartë dhe gjaku rrodhi nga goja e tij dhe pothuajse një e katërta e popullsisë vdiq nga Vdekjes se Zeze.

Një tjetër rrezik për qytetin ishte zjarri në shtëpitë ishin aq afër së bashku dhe ata shumica e shtëpive janë bërë me dru dhe pastaj përhapjen e zjarrit nga shtëpia në shtëpi.
Burrat e qytetit mund të kthehet për të mbrojtur kundër zjarrit dhe hajdutë dhe patrullë zjarri e pa një zjarr i ranë një zile, në mënyrë që të gjithë ndihmuan për të shuar zjarrin.

Qyteti:

Shtëpitë më të rëndësishme që shtrihen në mes të qytetit është bërë prej guri dhe kjo ishte T: Kalaja ex kisha dhe bashkia e qytetit ku kryetari i komunës jeton në sallën e qytetit Mariefreds bashkia e qytetit nuk është bërë nga guri është bërë me dru, unë mendoj. Por në mes të qytetit ishte gjithashtu një pus ku njerëzit do të mund të marr ujë të freskët në mes të ndërtesave të mirën e qytetit janë gjykimi dhe shtëpitë më të varfra janë të vendosura më tej jashtë drejt murit. Gjatë dimrit kjo është vetëm një shtëpi që dritat kjo është kisha. Ngjitur në kishë është një kishë numne ku njerëzit shkojnë kur ata sëmuren, ata gjithashtu të kujdeset për fëmijët förledralösa dhe për t'u dhënë atyre ushqim, pije, veshje, etj .. Dhe ata marrin për të fjetur në manastir.

Por të gjitha qytetet janë bërë prej druri, ishte qytetet guri edhe T: ish Stokholm dhe Visby, Kalmar dhe kjo ishte qytetet më të mëdha që ata kishin afërsisht 4000 banorë. Në ditët e sotme, ka disa komunitete me kaq pak banorë.
Pa qytetit qëndron në trekëmbësh ku ishin të gjithë njerëzit për të parë dikë ekzekutuar. Ata piskat në tmerr, kur ata shohin roje të presin kokat dikë.
Më shpesh i mungon një nder ekzekutuesi ose disa gishta ata kishin qenë prerë, sepse ata kishin bërë asgjë të gabuar.

Gjëja më e keqe që ju mund të hasni është që të bëhet të jashtëligjshëm, kur ju të merrni për të qëndruar jashtë qytetit, në pyll apo diçka që të marrin rastin SPECIALL nuk shkojnë përsëri në qytet dhe të qëndrojnë atje.

Dënimi më i keq në Suedi në ditët e sotme të marrë për t'u ulur në fägnelse të nuk ka rëndësi se çfarë keni bërë. Por unë pëlqej se ata duhet të imponojë dënimin me vdekje, sepse në qoftë se ju keni vrarë dikë, ju meritojnë të vrarë veten. Si në Shtetet e Bashkuara, ku ata kanë dënimin me vdekje.
Ka shumë ndërtesa të mbetur nga mesjeta, duke përfshirë Kishat dhe Castles.

Në Visby muret janë ende rreth qytetit. Pra Visby është një qytet tipik mesjetar.
Në mesjetë ishte e përbashkët me qentë dhe macet sot.

based on 15 ratings Qyteti në Mesjetë, 2.6 nga 5 në bazë të 15 ratings
Qyteti Vlerësoni në Mesjetë


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me qytetin në Mesjetë ose në asnjë mënyrë në lidhje me qytetinnë kohët mesjetare.

Dërgo qytet në mesjetë

« | »