.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Top Lufta Ever

Tema: Lufta

Në Mynih, takova një plak që dinte gjithçka rreth asaj se si filloi lufta dhe u ndal, ai tha se Gavrilo Princip, mori pjesë në disa tronföljar East Riska gjatë vizitës së tyre shtetërore në Sarajevë. Që nga Austria shpall luftë mbi Serbinë, dhe ai u bë një luftë e madhe Gjermania, Austro-Hungaria bëri luftë kundër Francës, Rusisë dhe Anglisë. Gjermania -Munich 6 gusht 1914:
Tani për tani, unë jam në Mynih, kjo është pak e zhveshur dhe qyteti është pothuajse plotësisht e heshtur.
Unë kam para meje një plak me emrin "Himler Goebbels" Ai është nga ky qytet, dhe unë kërkoj atë se si filloi kjo luftë e madhe dhe ai u përgjigj, histori të gjatë -it së, ne do të shkojmë në shtëpi për mua dhe po unë ju ofrojmë një filxhan kafe shumë dhe pastaj ju do të dini se si ajo ishte luftë.

-The 28 qershor 1914 arriti në lindje pasues inflamator tran Franz Ferdinand dhe gruan e tij Sofi në një vizitë shtetërore në qytetin kryesor të Sarajevës në Bosnje. Të çuditshme si nuk ka pasur policë rreth luftës dhe mbrojtjen e tyre. Edhe pse policia ende ndjehet në disa terrorist nga Serbia. Papritmas një bombë u hodh kundër Francis Ferdinand. Dhe pastaj studenti boshnjak, Gavrilo Princip ajo shtyn palë lindje inflamator gjatë vizitave shtetërore në Sarajevë.

Qeveria austriake tani përdori vrasjen e Franz Ferdinand që të përparuar në shtrydhet e Serbisë. Dhe në një letër të kërkuar hetimin Baltik Riska vrasjes pjesëmarrja zyrtare dhe qeveria serbe do të sigurojë që nuk do të kishte sulme të reja në të ardhmen. Ata e dinin se serbët nuk do të bien dakord për të. Siç Austria nuk ka marrë përgjigje për të gjitha kërkesat e tyre kështu filluan luftën kundër Serbisë.
Kjo ishte se si filloi lufta, pastaj si Austria pati ndikimin e plotë të Gjermanisë dhe atëherë Rusia do të përgjigjet kur u pyet rusët në anën serbe.
Por, cilat vende ishin të përfshirë në luftë?
Ajo ishte Gjermania, Austro-Hungaria, dhe ata luftuan kundër Rusia, Franca dhe Anglia.

based on 7 ratings Lufta më e madhe Ever, 1.1 out of 5 bazë të 7 ratings
Shkalla e Luftës Greatest Ever


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me luftën më të madhe ndonjëherë apo në asnjë mënyrë në lidhje me luftën më të madh ndonjëherë.

Koment Top Lufta Ever

| »