.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Stres

Subjekti: Psikologji

Stresi është një nga reagimet më të famshme psikosomatike, pra sëmundjet e mendjes, shpirtit dhe trupit. Matja e stresit me anë të urinës, përmes stresit hormonet adrenalin, noradrenaline dhe kortizolit.
Por pse pastaj rrit stresin në shoqëri?
Dy arsye mund të jetë se ju mendoni emocionet e otilräklighet apo detyrës. Dhe situata të vështira e sotme. Stresi sjell me vete dëmet shkatërruese.
Ka stressors që na e stresit, janë disa: * fiziko duken keq, stresin too.
* Psykiska- kanë kërkesa të tepërta
* Social-Ajo mund të ngacmohet

Mekanizmi Stresi?

Është thjesht një lloj i mbrojtjes për të mbijetuar. Kjo mundohet Desmond Morris shpjegojë nga përdorimi i forntidtmänniskan.
Kjo do të takohen në çdo grabitqar do një goditje hormonal reaksion në trupin e tij, fluturimit apo luftën. Në varësi të nëse armiku duket superior apo jo.
Stresi hormonet adrenalin dhe noradrenaline rritjen e gatishmërisë për mbijetesë. Ata janë krijuar nga sinjalet që vijnë nga lëvore në hypothalamus. Dhe nëpërmjet sistemit nervor simpatik janë dhënë urdhra në palcë veshkave për të prodhuar hormonet e stresit. Njoftimi gjithashtu sot ne duam të shpëtuar nga ose të luftuar, nuk kemi lënë në qoftë se ka një makinë ngarje ndaj nesh në një autostradë.

Stresi i zgjatur gjithashtu çon në dëmtim trupor të tilla si gastrit, ulcerat dhe matrubbningar ... ju mund të vëreni flokët tuaj duket të vdekur dhe djersitje lehtë. Problemet e gjumit të ndodhë.

Stresi gjithashtu shkakton në disa raste depresion, por pavarësisht nga të gjitha fatkeqësitë e stresit në mënyrë aktuale të dobishme too. Kur dikush flet e stresit të mirë. Stresi që na bën të kryer më të mirë dhe ne kemi nevojë për të stimuluar ty. Kështu që ju duhet për të gjetur një ekuilibër.

Kortizolit nga lëvore veshkave dhe ju bën rezistent ndaj inflamacion i indeve.
Stresi + pafuqi = bota e lartë e të gjitha tre hormoneve të stresit.
Gëzuar stresi = bota e Lartë e adrenalin dhe noradrenaline
por nivelet e ulëta të kortizolit. Dhe kjo duhet të mbahet e ulët, ajo ndikon enët e gjakut ndjeshmërinë ndaj stresit tjetër hormonet adrenalina dhe noradrenaline.

Vetë-monitorimi?

E pra në qoftë se ju vetë mund të rregullojë situatën e tyre të punës p.sh. studimet tregojnë se ajo mund të trajtojë një tempo të lartë dhe trupi nuk veshin të njëjtën mënyrë si në një situatë të vështirë, ju nuk mund të ndikojë.
Monotoni krijon stres.
Kur vjen puna për të theksuar, nuk ka dallim në mes burrit dhe gruas në pushim.

Dëmton stresi kronik kapacitetin e kujtesës e njohur dhe se papunësia krijon stres dhe ende kështu që punojnë japoneze dhe angleze shumë më tepër se suedezët. Alexytemi është një lloj i mungesës së fjalëve të ndjenjave të thella, ishte e thënë të jetë e zakonshme në mesin e njerëzve.
Por më e rëndësishmja është edhe pyetja se si të shpëtoj të stresit. Të rritur kontrollin e tyre të individit, të japë ky një shans për të ndikuar në jetën e tyre. Ajo ka hulumtuar dy mënyra për momentin merren me stresin:
Problemet u ndalur: Problemi fokusuar vazhdimisht duke u përpjekur për të trajtuar problemin vetë.
Emocionalisht Përqendrimi: Tentimi për të shmangur çështjen. Si për të folur për këtë problem, por të zgjidhur atë.

Neurotransmitters / sistemit nervor

Truri i njeriut përmban më shumë se njëqind bilion qeliza nervore që janë në kontakt me njëri-tjetrin nëpërmjet një rrjeti të neuroneve. Ata komunikojnë me njëri-tjetrin me anë të substancave të veçanta kimike të quajtur neurotransmitters. Kur një qelizë nervore për të dërguar informacion për një tjetër liron celularë neurotransmitters të ndryshme që lidhen me marrësit e veçanta të qelizave të dytë. Një dendrite. Një qelizë nervore mund të ketë kontakt me mijëra e neuroneve të tjera.

Neurotransmitters janë përdorur edhe për të transferuar informacion nga qelizat nervore për qelizat e tjera në trup. Neurotransmitters ndikojnë, ndër të tjera gjëra, ndjenjat, mendimet, gjumit dhe oreksit. Disa prej tyre janë serotonin, dopamine dhe norepinephrine. Si nga ana e tij të ndikojë mirëqenien.

Struktura e sistemit nervor konsiston sistemit qendror nervor, të sistemit nervor periferik, sistemit nervor autonom dhe sistemit nervor simpatik. Ata të gjithë kanë detyra të veçanta të tilla si sistemi nervor qendror, nervat në tru dhe palcës kurrizore marrë vendime të shpejta, veçanërisht në të palcës kurrizore, ndoshta në qoftë se ju papritmas të dëmtojë veten e tyre në çdo gjë.

based on 4 ratings Stresi, 1.0 nga 5 bazuar në 4 vlerësime
Shkalla Stresi


Projektet Related shkollore
Projektet e mëposhtme janë shkollave të merren me stresin ose që janë në asnjë mënyrë në lidhje me stresin.

Koment Stresi

« | »