.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Hekur

Subjekti: Shpikje

Hekuri përdoret për të bërë pëlhura të butë dhe smoother. Hekur ishte shpikur për njerëzit donte dhe kishte nevojë për përpunimin pëlhura prej liri.

Mashtrim për të qetë pëlhurave me ndonjë gjë të nxehtë ka ekzistuar që nga 300-numrin e. Kr. Pastaj përdorur një gur që u rubbed kundër lëkurë derisa ajo u bë e nxehtë. Pastaj u tërhoq gurin kundër rrobave deri sa ajo u bë e qartë. Kjo mori një kohë shumë të gjatë dhe kjo ishte një mënyrë shumë e vështirë për të theksuar. Ajo u shpik në Kinë. Hekuri elektrik u shpik në 1882 në Shtetet e Bashkuara.

Hekuri i parë është bërë prej hekuri të ngurta. Ju vënë hekurin në furrë deri sa ajo u bë e nxehtë. Shpesh ata kishin dy pranga, një në sobë dhe në dorën si ajo goditur. Kur hekuri është i ftohtë ndryshohet vetëm me të dytën. Pranga tjetër në zhvillimin ishte ende në hekur, por tani i uritur. Në vrimë e vënë atë në një copë të nxehtë prej hekuri. Ata peshonte atë sa më shumë, dhe kur ajo mori të ftohtë ju mund vetëm të lehtë të vënë në një copë të hekurit. Pranga tjetër ishte gaz-shkarkuar, ka pasur një sobë brenda varen që e bëri atë të nxehtë. Kur nuk ftohur hekuri, pas një kohë, ashtu siç bëri më parë. Pastaj erdhi hekurin me avull. Ajo mbush me ujë i cili është ndezur më pas brenda varen. Molekulat e ujit fillon të bëjë në hekur, sepse ata të shkojnë nëpër një fije të hollë të tillë që ata mezi përshtaten në, dhe pastaj "rush" ata vendosën për të dalë. Uji bëhet i nxehtë i cili pastaj Ndizet pjatë si ajo shtyn kundër rrobave kur hekurosje. Uji vjen si avujt nëpër vrima dhe pastaj pëlhurë është i lagësht. Kur dikush pastaj shtyn pjesën e poshtme të nxehtë e hekurit kundër pëlhurë lagësht është e lehtë për të marrë atë të qetë.

Është fat se zhvillimi ka shkuar shumë përpara të hekurit, e para që prej hekuri peshonte shumë dhe ishte një dhimbje për t'u përdorur. Ajo mori kohë shumë të gjatë për të bërë pëlhurë të butë. Edhe për të marrë hekurin të nxehtë mori një kohë të gjatë, por pastaj ajo ftohur shumë shpejt. Tani ajo peshon më pak, është më e lehtë për t'u përdorur dhe shumë të shpejtë për të ngrohur deri. Ngrohjes gjithashtu qëndrojnë tani, e cila nuk ka ndodhur më herët. Është gjithashtu e mundur për të vendosur ngrohjes në hekur tani, kështu që ju mund të ketë temperatura më të ulëta kur dridhjet pëlhura që nuk mund të përballojë aq shumë, dhe temperatura më e lartë në pëlhura që mund të trajtojë atë. Kur ajo është e ngrohtë ajo është më e shpejtë për të marrë pëlhurë të butë.

Gjë e mirë me pranga për mjedisin është se ai nuk është i rrjedhshëm në fuqinë e baterisë, kështu që nuk ka rrezik që dikush do të marrë ide për shkatërrimin e në natyrë të cilat nuk do të jetë aq i mirë. Por ajo është ende negativ, sepse ajo është nxitur nga të energjisë elektrike në vend. Sa më shumë të energjisë elektrike është shpenzuar, më keq është për natyrën. Për shoqërinë, hekuri është pozitive për kompanitë që prodhojnë ata të fitojnë të holla shitjen e tyre. E mira e individit është që ju të merrni rrobat e duhur, dhe të butë kur duke përdorur hekurin. Negativ është se ju mund të djegur dhe djegur, ose djegur rrobat e tyre në mënyrë që ju jeni të detyruar për të blerë të reja. Por nëse ju jeni mjaft të kujdesshëm, ju duhet sigurisht nuk ndodhë.

Sepse hekuri nuk është një shpikje e tillë e madhe, unë nuk mendoj se komuniteti do të kishte qenë ndryshe nëse hekuri nuk ishte shpikur. Njerëzit do të vetëm kanë pasur një pak rroba rrudhur, por kjo është e gjitha. Sigurisht, kjo është argëtim të ketë rroba të qetë në, por nuk ka të ngjarë asgjë që ka qenë në gjendje për të transformuar shoqërinë. E vetmja gjë që do të kishte qenë ndryshe është se ata të cilët janë duke punuar për të prodhuar hekur nuk do të ketë punë që kanë tani, por ndoshta do të kishte shpikur diçka tjetër si ata kanë prodhuar në vend. Sepse arti të qetë veshje ka qenë rreth e rrotull për aq kohë sa unë nuk besoj se hekuri mund të ketë ikur plotësisht të shpikur. Nevoja për çdo gjë që të jetë aq të rehatshme të jetë e mundur duhet të bëhet për të globit xhami u shkëmbyen për diçka tjetër.

Në të ardhmen, unë besoj se hekuri do të zhduket krejtësisht nga shtëpia. Unë mendoj se Tobi avullore do të marrë përsipër, por ajo ndoshta do të marrë një kohë shumë të gjatë para se të bëhet kështu. Në mesin e atyre që jetojnë tani dhe tashmë një hekur të familjes unë nuk mendoj se ka kaq shumë njerëz të cilët hedhin larg pranga e tyre të vjetra për të ndryshuar drejtim Tobi. Kjo është ndoshta më shumë breza që zgjedhin Tobi në vend të hekurit. Sepse Tobi: n është aq e re, ajo është ndoshta jo aq shumë njerëz e dinë se ajo ekziston ende. Si gjithnjë e më shumë në të ardhmen, blej ajo përhapet është atje, dhe pastaj ata duhet edhe më shumë të blerë atë. Kjo është kur unë mendoj se hekuri është e humbur.

Tobi avullore është një produkt i cili duket të jetë më mirë se hekuri zakonshme. Ajo zbut nga rrobat dhe pëlhura të tjera. Kjo duket më mirë, sepse ju mund të mbani me vete, për shembull, ju mund të hiqni rrudhat nga perde, kur ata janë të varur në shufra perde. Ju nuk mund të djegur pëlhura me të, sepse ai përdor vetëm avull. Një vetëm duhet të derdh ujë të thjeshtë në rezervuar dhe pastaj ju mund ta përdorni atë për gjysmë ore. Avull nga Tobi merr në pëlhurë dhe zbut atë në vend të kafesë të rregullt vetëm shtypni pëlhurë për ta bërë atë të thjeshtë. Tobi: n gjithashtu largon aromat e pakëndshme nga pëlhurë përdorur me avull.

based on 12 ratings Hekur, 3.5 out of 5 bazë të 12 ratings
Shkalla Hekuri


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me hekur ose në asnjë mënyrë në lidhje me hekur.

Koment Hekuri

|