.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Surealizëm

Si me impresionizëm, ajo ishte një kritik arti i cili e quajti surrealizmit të re lëvizjes. Ishte Apollinaire i cili shpikur këtë shprehje kur ai e përshkroi grup Parisit e paradë baletit. Ju mund të them se Surealizëm rrjedh nga Dadaism, dhe se lëvizja është themeluar, apo me të vërtetë i organizuar nga francezi Andre Breton, kur ai botoi gazetën La revolucion surréaliste (revolucion surrealist) në vitin 1924. Lëvizja u frymëzuar thellësisht nga Frojdi dhe dënoi botën racional dhe kapitalizmin e saj . Ai u ndje se nuk kishte qasje logjike dhe racionale e njeriut që ishte Gjeneza e mjerimit dhe fatkeqësi në botë. Shumë prej anëtarëve të lëvizjes ishin mbështetësit nga të komunizmit dhe anarkizmit si këto, veçanërisht fundit ishte një shoqëri që u ndërtua nga të njëjtit logjikës dhe racionalitetit si borgjeze. Surealizëm dhe Dadaism mendimet ngjan janë padyshim një produkt i revolucionit industrial dhe, më e rëndësishmja, Lufta e Parë Botërore. Shumica e atyre që kanë marrë pjesë në luftë, horror, të tilla si Andre Breton, ra me besimin në botë si ajo u ndërtua dhe u përpoq për të gjetur mënyra të reja të kërkuar në jetë. Ëndrrat dhe Nënvetëdija ishte për surrealists mesme i ri i shpirtit njerëzor. Një magjepsje me ngrit thjeshtë dhe primitive, veçanërisht të menduarit e fëmijëve ishte interesante. Diçka që e dallon Surrealizmi, p.sh. nga Dadaism, Ekspresionizmi, Fauvism dhe kështu me radhë. është kandidati i tyre në histori pas punës me elemente të nënndërgjegjeshëm veçantë. Lëvizjet e tjera të tilla si Dadaism të kërkuar në vend se anasjelltas dhe e përqeshnin histori arti. Në kërkimin e tij gjeti Surrealists, për shembull, Paolo Uccello, Hieronymous Bosch dhe Francisco de Goya gjatë periudhës së tij të errët. Disa artistë surrealist, si Salvador Dali u ndikua gjithashtu nga Para-gromësij elitat dreamlike dhe simbolike lëvizjes målningar.Den surealist është një koncepte të drejtë lirshëm dhe përbëhej nga stile të ndryshme dhe qasjet, sepse nënndërgjegjeshëm është pikërisht spontane dhe subjektive. Por ju mund të një të përafërt pak ndani ata në dy grupe të ndryshme; Machine colourists dhe surrealists veristiska. Kjo është në grupin e parë për të njohur më nga draftet Dadaism. Ato përdoren shpesh artin abstrakt dhe primitiv që keni krijuar me anë të pikturës të ashtuquajturës automatizuar dhe shkrim. Ai u ndje se arti duhet të vijnë direkt nga nënndërgjegjeshëm dhe nuk duhet të peshohen poshtë nga interpretime dhe shpjegime. Ky art primitiv do gjithashtu si Dadaists, të jetë tronditëse dhe provokuese, në të shkurtër një goditje në gomar mbi themelimin e artit.
Grupi i dytë, i surrealists veristiska ishte i vetmi që mori më pas Frojdi dhe analiza e tij ëndërr dhe e kishte menduar se me ndihmën e artit mund të ngrijë nënndërgjegjeshëm mbi p.sh. kanavacë. Në këtë mënyrë ju do të mund të interpretuar kuptimin e këtij mendimit shpirtëror që ndryshe mund të humbur.

André Breton ishte në thelb ai që mbajti së bashku me lëvizjen surrealist, kështu që është vështirë të thuhet se ai i përkiste ndonjë prej dy grupeve. Por një gjë interesante është se ai me të vërtetë mendonte se piktura ishte forma shumë më tepër racional i artit vetëm për surrealizmit. Në vend të kësaj ai ishte një nga ata që e mbrojti script automatik, që me pak fjalë ishte për të lënë mendjen nënndërgjegjeshëm drejtuar të egra në letër dhe se autori ka shkruar gjithçka që ai erdhi në mendje. Ajo që unë gjej interesante është se Frojdi ishte i Surrealists dhe jo më pak burim të rëndësishëm të frymëzimit Breton-së me të vërtetë nuk kanë shumë simpati për metodat Surrealists për të marrë në kontakt me zërin e tyre shpirtërore. Sidomos jo shkrimi automatik, atëherë, sipas tij, mendja nënndërgjegjeshëm është duke kaluar nëpër një formë të redaktimit në mendjen e autorit para se të arrijë letër. Megjithatë, ai mendonte se fenomeni ishte gjithashtu me vlerë për t'u studiuar. Vlen të përmendet është edhe se André Breton ishte shumë i zhgënjyer kur ai mori për të përmbushur Freud në mediokër tij dhe jo më shumë se i zakonshëm banesë në Vjenë.

Ajo që unë gjej interesante është se Frojdi ishte Surrealists jifafrdgfsdgdghfghjghjgghk
Vlen të përmendet është edhe se André Breton ishte fdhadadsfyghfg shumë i zhgënjyer
Një tjetër artist i rëndësishëm i surrealist dhe ndoshta dahldhj

Një tjetër artist i rëndësishëm i surrealist dhe ndoshta ajo që ne e dimë më mirë, Salvador Dali. Për një të sigurt mendon menjëherë i pikturave shpesh mjaft groteske gjithë Dali-së, shpesh me motiv orën shkrirjes. Dali ishte një mbështetës i qartë i surrealists veristiska kur ai, si p.sh. Picasso (e cila, megjithatë, nuk ishte një surrealists direkte), mendonte se mendja e fëmijës ishte kyç për të nënndërgjegjeshëm dhe në një realitet alternativ. Në të kundërt, nuk e konsiderojnë Dali se ata kishin nevojë për të pikturuar si një fëmijë i vetëm për atë, të tilla si Miro bëjë. Unë jam i detyruar edhe për të përmendur filmin Një andaluziane Dog, ku Dali ka mjaft një dorë të madhe në prodhim. Kjo është një nga filmat e pakta që janë të drejtë përmes surreal si ajo provokon me skena të pakëndshme dhe ngjarje pa lidhje. Megjithatë, ka mjaft disa filma pak dhe filmave që mund të merren parasysh për të përdorur një grimë e surrealizmit, të tilla si regjisor David Lynch.

René Magritte fillimisht u ndikua shumë Out futurizëm dhe kubizëm. Por ai përvjedhur më shumë dhe më shumë në drejtim të surrealizmit që më në fund të kapur atë. Stili i tij art më kujton një shumë të Dali. Por ai nuk ishte si dizajn provokuese si spanjoll. Ai përdoret nga motive të zakonshme, të tilla si një njeri të përbashkët apo një tub dhe të vënë një vidë të vogël mbi të, i cili në pyetje realitetin tonë racional.

Surealizëm si një lëvizje e organizuar është e vështirë për të gjetur sot. Por ajo nuk ka vdekur, larg nga ai. Edhe pse ka disa artistë që punojnë sot, të cilët mund të konsiderohen surrealists, ajo është më shumë si se liberalizmi është rritur nga arti. Unë vetë si artit surrealist, kur ajo manifestohet në piktura dhe fotografi. Në të kundërt, në muzikë dhe letërsi shkuar shumë larg. Ndoshta unë nuk jam thellë të mjaftueshme për të ose kështu që unë nuk jam në gjendje, unë e di se unë jam i gëzuar më e logjikës sonë dhe artit tonë racional në muzikë dhe letërsi. Por piktura surrealist janë të ndryshme, të paktën nëse ju flisni për veristiska, por edhe të automatizuar. Unë si artistë të tillë si Dali dhe Magritte në pikturat e tyre mund të perceptohet si i bukur, groteske, komod dhe kështu me radhë. Gjithashtu Miró fëmijët stil të njejtë ka një vend në zemrën time. Një pikturë mund të gëzojnë pa kuptuar pak, dhe ata shumë surreal është interesante si ata vazhdimisht bën thirrje për një anim botë dhe imagjinatës lirimit të ndryshme. Surealizëm ende kanë një efekt të madh në njerëz, kur është fjala për marrjen në pyetje, ata e bëri atë nëpërmjet artit të tyre, ne e bëjmë atë ndoshta në një mënyrë të ndryshme, shpesh më shumë racionale. Por në qoftë se ne bëjmë sot në botën tonë racional dhe mattematiska mund të duhet diçka, ajo është pak më shpesh dëgjoni nënndërgjegjeshëm tonë palogjikshme dhe ëndrrat tona.

based on 22 ratings Surealizëm, 2.0 nga 5 bazuar në 22 vlerësime
Rate Surealizëm


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Surealizëm apo në asnjë mënyrë në lidhje me Surealizëm.

Koment Surrealizmi

« | »