.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Vrima e zezë

Një vrimë e zezë është një përqendrim i masës në një fushë gravitacionale është aq e fortë se shpejtësia shpëtojnë në afërsi të saj tejkalon shpejtësinë e dritës. Kjo do të thotë se asgjë, madje as drita, mund të kapërcejë gravitetit e trupit, një nga të fjalës zi. Si në fazën e pas vrimë, ajo nuk ka të bëjë me ndonjë vrimë në kuptimin e zakonshme, por më tepër një rajon të hapësirës nga e cila asgjë nuk i ikën.
"Vrimat e zeza" në këtë kuptim, është si një zgjidhje për teorinë e përgjithshme të relativitetit. Kjo nuk është provuar se ata me të vërtetë ekziston. Sipas interpretimit klasik të këtij - relativitetit klasik përgjithshëm - mund pa marrë parasysh ose informacion duke lënë brendshme një vrime të zezë në mënyrë që ajo mund të vërehet nga një jashtë duke qenë spektatorë. Ju nuk mund të gjej ndonjë pulpë, jo duke marrë një reflektim apo pasqyrë imazhin duke e ndriçuar atë me një dritë, nuk do të marrë ndonjë informacion në lidhje me këtë çështje që u zhduk në vrimë dhe kështu me radhë. Mekanika kuantike lejon, megjithatë, disa përjashtime nga ky rregull. Vrimë e zezë ose ekzistimi aktual i ngjashëm objekt masiv në hapësirë ​​janë të mbështetura në të dy teori dhe vëzhgimet astronomike.

based on 3 ratings Vrimat e zeza, 2,7 nga 5 bazuar në 3 vlerësime
Vrima Rate Zi


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me vrima të Zi apo në ndonjë mënyrë në lidhje me vrima Zi.

Koment mbi vrima Zi

« | »