.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Vrimat e zeza

Një vrimë e zezë është një përqendrim i mases me një fushë gravitacionale e cila është e tillë që shpejtësia shpëtojnë në afërsi të saj tejkalon shpejtësinë e dritës. Kjo do të thotë se asgjë, madje as drita, mund të kapërcejë gravitetit e trupit, e cila prefix zi. Sa për pas fazën e vrima, kjo nuk ka të bëjë me ndonjë vrimë në kuptimin e zakonshëm, por një rajon të hapësirës nga të cilat asgjë nuk i shpëton.
"Vrimat e zeza" në këtë kuptim është se një zgjidhje për teorinë e përgjithshme të relativitetit. Kjo nuk është provuar se ata me të vërtetë ekzistojnë. Sipas interpretimit klasik të këtij - relativitetit klasik përgjithshëm - mund të jetë pa marrë parasysh apo informacion, duke lënë brendshme një vrime të zezë në mënyrë që ajo mund të ushtrohet nga një jashtë duke qenë spektatorë. Ju nuk mund të gjej ndonjë masë, mos merrni një reflektim apo pasqyrë imazhin duke ndriçuar atë me një burim drite, nuk do të marrë ndonjë informacion në lidhje me çështje që u zhduk në vrimë dhe kështu me radhë. Mekanika kuantike lejon, megjithatë, disa përjashtime nga ky rregull. Vrimë e zezë ose ekzistenca aktuale të ngjashme objekt masiv në hapësirë ​​janë të mbështetura në të dy teori dhe observationer.Avslutning astronomike / përmbledhje:
Çfarë magjeps mua më është se askush nuk e di se çfarë ky fenomen është. Për të kur ju keni marrë deri subjekt, vrimë të zezë më të lexuar dhe shkencëtarët njohuri që kanë fituar çmime për kërkimin e tij qëndron pa fakte apo të ngjashme.

Kashta e Kumtrit

Të gjitha yjet në qiell që ne shohim përkasin Rrugës së Qumështit. Ka shumë yje si ju mund të shihni vetëm me dylbi ose teleskopë. Rrezatimi radio Galaktik mund të depërtojnë përmes dy pluhuri dhe atmosferën e Tokës. Kjo është në sajë të radio astronomi ne tani e dimë se Rruga e Qumështit është një galaktikë spirale. Rreth Rrugës së Qumështit, nuk është një çështje e errët, rrumbullakët quajtur drite. Njeriu nuk e di se çfarë drite përbëhet nga.
Në një kohë besohej se Toka ishte qendra e Rrugës së Qumështit, por kjo nuk ka. Qendra Kashta e Kumtrit është konstelacioni Shigjetari.
Fqinje Galaxy
Galaktika më e afërt Kashta e Kumtrit është Andromeda Galaxy. Andromeda Galaxy është një galaktikë spirale, pak më e madhe se Milky Way. Distanca në mes të Rrugës së Qumështit dhe galaktikë Andromeda është 2.2 vite dritë.
Gjatë tridhjetë viteve të fundit, studimi i galaktikave na ka dhënë zbulime të reja dhe interesante. Ajo është zbuluar, për shembull, galaktikat radio, të cilat emetojnë sasi të mëdha të energjisë.
Kuazarët
Më e madhe fenomen hapësirë ​​njeriu ka zbuluar deri më tani janë kuazarët. Ata janë deri në dhjetë miliardë vjet dritë nga ne. Ata pretenduar të jetë aq i madh sa sistemi ynë diellor dhe për të dërguar jashtë në mënyrë të barabartë e rrezatimit të fortë mijë galaktika së bashku. Për momentin ne nuk e dimë se si një organ i tillë të vogël mund të lëshojnë sa më shumë energji. Ne shpresojmë që kompjuterat dhe teleskopët në orbitën satelitore në të ardhmen mund të na ndihmojë me përgjigjen.
Isa u quajt lopë
Sepse ajo kishte një këpucëve komonstrad
Po vetëm BU
Ajo thjesht mu
Unë të jetë mirë në rimues
Mathi jetë e mirë në ngjitje
Kryesisht djema
Ajo vetëm Caterpillar
Gjërat e tyre
Jessi si kaker

Ooh ooh aah aah

Patrik pëlqen të këndoj
Ai ba, më jepni një tinkle
Pasi ai duke folur me mua
Ai do Huh më vajzën e tij
Amanda është emri i saj
Ajo email si Patrik princeshë
Ajo merr besimin e saj
Malin e dhomë e gjitha një rrëmujë

Tjaallalala

Në verë ajo bëhet brendshme skoena
Paraqitur me të gjithë surfingbrader
Në ujë I topin burgosur
Tani, të ulen dhe të gëzojnë muzg
Të ftohtë dhe borë
Ne themi lamtumirë
Të gjithë e SO

based on 8 ratings Vrimat e zeza, 2.2 out of 5 Bazuar8 ratings
Vrima Shkalla e Zi


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me vrimat e zeza, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me vrimat e zeza.

Koment vrima të zeza

« | »