. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Vrimat e zeza

Një vrimë e zezë është një përqendrim i pulpës me një fushë gravitacionale është aq e fortë se shpejtësia shpëtojnë në afërsi të saj tejkalon shpejtësinë e dritës. Kjo do të thotë se asgjë, madje as drita, mund ta mposhtë gravitacionin e trupit, e cila i fjalës zi. Lidhur me vrima këmbë, kjo nuk është në lidhje me një vrimë në kuptimin e zakonshëm, por një rajon të hapësirës nga të cilat asgjë nuk i shpëton.
"Vrimat e zeza" në këtë kuptim është si një zgjidhje për teorinë e përgjithshme e relativitetit. Kjo nuk është për të provuar se ata me të vërtetë ekziston. Sipas interpretimit klasik të kësaj - klasike relativiteti i përgjithshëm - nuk mund çështje ose informacion të largohet brendshme të një vrime të zezë në mënyrë që ajo mund të vërehet nga një vëzhgues të pranishëm jashtë. Ju nuk mund të gjej ndonjë pulpë, jo të marrë një imazh pasqyrë e reflektimit, ose duke ndriçuar atë me një dritë, nuk do të marrë ndonjë informacion në lidhje me çështje që u zhduk në vrimë, dhe kështu me radhë. Mekanika kuantike lejon, megjithatë, disa përjashtime nga ky rregull. Vrimë e zezë apo ekzistenca aktuale objekt i ngjashëm masive në hapësirë ​​ka mbështetje në të dy teori dhe vëzhgimet astronomike.

based on 6 ratings Vrimat e zeza, 3.0 nga 5 në bazë të 6 ratings
Vrima Rate Zi


Schoolwork ngjashme
Këto janë punë që përfshin shkolla vrimat e zeza ose në ndonjë mënyrë lidhur me vrima Zi.

Komentojë mbi vrima Zi

« | »