Suomenlinna

Tema: Gjeografia

Suomenlinna është disa ishuj off Helsinki në Finlandë. Ndërtimi filloi nën drejtimin e Augustin Ehrensvard. Ajo është ndërtuar në vitin 1748
Kalaja u emërua në Finlandë atëherë ishte pjesë e Suedisë. Suedi (Finlandë), ishte në kundërshtim të Rusisë, por kalaja nuk është përfunduar ende, edhe pse ajo ishte e pajisur mirë me 6750 burra dhe 465 armë. Plani i mbrojtjes ishte menduar se do të bëhem shkrumb e tërë e Helsinkit, se nuk do të bien në duart e rusëve, por komanda e lartë e Cronstedt fort Karl Olof nuk ka zbatuar planin.
Mars dytë rusët arriti me 2000 burra, por ai ishte ende shumë pak të sulmonin kala.
Ata shikuar atë vend, dhe pas dy javësh ata kishin pajisje të mjaftueshme. Ata hapën zjarr mbi kështjellën e Suomenlinna dhe mbrojtjes përgjigj.
Rusët vendosi të veshin jashtë mbrojtjes, dhe ata gjithashtu u përpoq të bindë ata që të heqin dorë. Mbani suedezët kapitulloi dhe vendi u pushtua nga Rusia. Suomenlinna ishte një rus nga vitet 1800 në fillim të viteve 1900.
Sot, Suomenlinna është një destinacion popullor dhe ka muzeumesh.
Kur u bë e pavarur në Finlandë 1917, por në vend emrin e Suomenlinna kështjellës, që do të thotë Kalaja finlandeze.

VN: P [1.8.1_1037]
Rating: 0.0 / 5 (0 vota)
Rate Suomenlinna

detyrave të shtëpisë të ngjashme:
Në vijim është detyrat e shtëpisë që është rreth Suomenlinna ose në ndonjë mënyrë lidhur me Suomenlinna.

Komente për vizitorët

« | »


Çorape

i veshin fëmijët

Shkolla punon me një vlerësim maksimal

Shumica e detyrave të shtëpisë Lexo