.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Sukseset ekonomike, mundësitë dhe problemet e Suedisë

Çfarë bëri Suedia një vend të pasur?

Investimet
Suedia ka pasur gjithmonë burime të mëdha natyrore; por para se ata të kishin kapital të mjaftueshëm të patundshme është përdorur vetëm një pjesë të vogël të aktiveve. Suedia donte të industrializoj veten, por vetë kryeqyteti ynë i vërtetë nuk ishte e mjaftueshme. Vende të tjera, sidomos Anglia ishte e industrializuara tashmë, kishte një ekonomi të mirë dhe një kapital pa rrezik pa potencialin e burimeve të pasura natyrore të Suedisë si dhe potencialin për të industrializimit. Ata panë se ajo mund të jetë një minierë ari. Prandaj investuar në Mbretërinë e Bashkuar dhe vendet e tjera të industrializuara, në Suedi dhe në këtë mënyrë i dha akses në një kapital të mirë të vërtetë. Kjo ishte kryesisht që hodhi themelet e industrializimit të lehtë dhe relativisht pa probleme të Suedisë, sepse ata nuk kishin për të punuar jashtë para për vetë aseteve.

Racionalizimi strukturore
Vitet e para të investimeve të huaja përbëhej Suedinë kryesisht nga fermerët. Ndryshimi më i madh erdhi kur Suedia filluan të industrializoj. Kjo ka rezultuar në faktin se mbi të gjitha fermat industrializuar. Numri i fermerëve rënë me shpejtësi, por fermat që mbetën ishte shumë herë më efektive. Fermerët që dhanë deri në fermat e tyre filloi të punojë në çdo fabrikave të reja. Nëse ju krahasojnë atë me sot, janë tepër pak ferma krahasuar me 100 vjet më parë. Megjithatë, fermat të bëhen më efikase, kështu që nuk është me të vërtetë e nevojshme asnjë më shumë. Ne kemi mjaft për të furnizuar të gjithë e Suedisë plus disa prej tyre mund të eksportohen. Në vend të një bandë e fermerëve, ne kemi në vend një sektor të madh të shërbimit. Kjo është ajo ku pjesa më e madhe e fuqisë punëtore është sot.

Punësimi
Fakti që Suedia të industrializuara vetë ishte e nevojshme edhe për të u krijuan më shumë dhe më mirë mundësitë arsimore. Prandaj Suedia ka investuar shuma të mëdha parash në trajnim dhe të bëjë atë sot. Për shkak të njohurive të gjerë të vendit dhe se një shumicë e madhe e popullsisë mund të lexojnë, shkruajnë dhe kanë shkuar të paktën 9 grundskoleår ka krijuar shumë mundësi pune.

Martin Luther
Shumica e popullsisë suedeze ishte në këtë kohë shumë besnik. Martin Luther krijoi ideologjinë e mëkatit të punës jo. Kur doktrina e Luterit erdhi në Suedi u bë menjëherë popullor dhe ka rritur ritmin e punës dhe orarit të punës. Askush i cili besonte në një fuqi më të lartë të kërkuar për të mëkatojnë dhe për këtë arsye ju vënë mendjen për të dhe ka punuar shumë gjatë gjithë jetës së tyre.

War (indirekt)
Pas Luftës së Dytë Botërore, vendet më të industrializuara të Evropës duhej të rindërtojnë vendet e tyre nga shkatërrimi i luftës. Kjo bëri që ata nuk mund të shpenzojnë para në rritjen industriale dhe kështu, eksportet vuajnë. Vendet që më parë ishin importuar mallra nga vendet kryesore eksportuese, filluan tani në vend të importit nga Suedia. Kjo ka kontribuar në një shtytje të madhe në rritje për ekonominë suedeze, sepse fuqia punëtore më të ishte e nevojshme, kur kërkesa për mallra është rritur.

Çfarë probleme dhe mundësitë luftoj ekonominë suedeze sot?

Trendet në shoqërinë e sotme tregon se kompanitë janë duke lëvizur prodhimit dhe shitjes jashtë vendit (multinationals) për shkak të punës në vendet e varfra janë shumë më të lirë dhe se taksat nuk janë aq të larta. Në këtë mënyrë ju kurseni një shumë të holla. Një tjetër avantazh është se ju të merrni më afër tregut dhe konsumatorëve. Tendencat e tjera sot tregojnë se brezat e mëposhtme të të rinjve janë duke u bërë më pak të gatshëm për të punuar, dhe "slackening". Ata nuk e vënë ndonjë theks më shumë në arsimimin e tyre apo për të planifikuar të ardhmen e tyre.
Që nga Suedia në ditët e sotme është një shtet protestant, nuk janë shumë besimtarë mbeten. Me se besimi ka humbur fuqinë e tyre, ata u ndalën të besojnë në doktrinën e Luterit, dhe dëshira për punë rënë.
Një trend mjaft modern në mesin e të rinjve të shkojnë jashtë për të studiuar ose të marrë punë. Mundësitë për këtë janë aq shumë më të mëdha sot, dhe kështu humbi fuqinë punëtore suedeze jashtë vendit. Sot ajo është gjithashtu e vështirë që të punësojnë njerëz për kompanitë në të cilat LAS siguron punën me një mbulesë, e cila nga ana do të thotë se kompanitë nuk mund të shpëtoj nga "padëshiruar", të personelit, si thjeshtë si ata mund të kenë pëlqyer. Në vend të punësimin e stafit të ri dhe pastaj të rrezikojnë të mos qenë në gjendje për të marrë shpëtoj prej tyre, kompanitë të investojnë në konsulentëve; njerëzit me vetëm një bit më të tarifave të shtrenjta, por mungon siguria. Kjo është ndoshta një arsye se papunësia në Suedi është rritur në mënyrë dramatike në dekadat e fundit.
Disa Paraardhësi i "shtendosur" të rinjtë e sotëm jetojnë shumë nga jeta e tyre në mirëqenie. Nëse ju shikoni në atë nga një pikë pak më të ndryshme të parë, është e popullin me punën që siguron përfituesit me ushqim dhe strehim. Sot, ne aplikojmë të ashtuquajturat operacione Robin Hood dhe kanë taksa shumë të larta për të, atëherë do të shpërndahen për ata që janë më keq. Kjo ishte në thelb një projekt shumë i mirë, por njerëzit gjithnjë e më shumë të vënë në sistemin e përfitimeve, më pak të nismës që ata do të jenë për të marrë një punë. Ata mendojnë se ata nuk kanë me të vërtetë nevojë për një punë, për shkak se si edhe ju mund të qëndrojnë në shtëpi dhe ende të marrë "paguar".
Është me të vërtetë shumë e vështirë për të dalë me një zgjidhje që është e garantuar për të zgjasë për gjatësinë, por një opsion do të jetë për të ndaluar duke i dhënë grante për çdo aplikant. Ju mund të bëni një studim të të gjithë aplikantëve dhe të shohim nëse personi u përpoq për të marrë një punë. Në qoftë se ata nuk e kanë bërë këtë, por të ketë një arsye të vlefshme për të mos kërkojnë punë, për shembull, në qoftë se ata nuk janë të aftë për të për shkak të paaftësisë apo të ngjashmet e tyre, kështu që është e natyrshme që ata duhet të marrin një rimbursim. Rreth personave por jo provuar aplikojnë për punë ose kanë vetëm një apo dy herë nuk duhet të japë atyre të drejtën për të jetuar në mirëqenie. Pastaj ka të qartë njerëz që me të vërtetë bëri një përpjekje dhe bastisjeve qindra e vendeve të punës, por kurrë nuk ka marrë një të tillë. Ky është një nga problemet më të mëdha, dhe një zgjidhje e mundshme do të ishte të rrisë bashkëpunimin me vendet e tjera, në mënyrë që ata mund të kërkojnë punë në vendet fqinje, pa pasur nevojë të udhëtojnë nga ajri ose tren çdo ditë tjetër, e cila do të kushtojë një pasuri në gjatësi. Në ditët e sotme rrit mundësitë shumë shpejt, kur është fjala për të punuar nga shtëpia. Në disa vite ajo ndoshta nuk do të jetë aq e vështirë për t'u ulur në kompjuterin tuaj dhe ende të jetë në gjendje për të kryer punë në vende të tjera. Nuk është tashmë një masë të madhe, por ajo mund të zhvillohet më tej. Sepse në qoftë se ju shikoni në perspektivë globale, ka gjithmonë punë për të bërë. Dhe pastaj kjo nuk është e gjitha punë që mund të kryhet me anë të kompjuterëve, por ajo do të jetë shumë më e lehtë në qoftë se ju mund të ndajë vetëm punës dhe të punojnë në mënyrë të barabartë.

based on 5 ratings Sukseset e Suedisë ekonomike, mundësitë dhe problemet, 3.3 out of 5 në bazë të 5 ratings
Sukseset ekonomike, mundësitë dhe problemet e normës së Suedisë


Lidhur me schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me sukseset ekonomike, mundësitë dhe problemet e Suedisë, apo të cilët janë në një farë mënyre në lidhje me sukseset ekonomike, mundësitë dhe problemet e Suedisë.

Koment mbi sukseset ekonomike, mundësitë dhe problemet e Suedisë

« | »