Interactionism simbolike.

Tema: Shoqëria
|

Emri sugjeron si vepra e njeriut bashkëveprim me përdorimin e simboleve që kanë kuptim.
Këtë drejtim do të demonstronte rëndësinë e Verstehen.
SI beson se rendit shoqëror të krijuar nga njerëzit së bashku në një ndërveprim shkëmbim e bën vetëm atë që ne e quajmë kulturë në një shumëllojshmëri raste sociale. Kjo është unik në mesin e gjalla, njeriu është një krijesë interpretuese që mund të sjellin kuptime të ndryshme në botën e tyre. Dhe duke zgjedhur për të vepruar në këto interpretime. Njeriu është edhe shoqërore, kemi zgjedhur për të marrë pjesë e komunitetit të njerëzve të tjerë. Në mënyrë të pashmangshme, e njeriut më të rëndësishëm që përfshin që ne të pullave të ndryshme nga njëri-tjetri. Çdo gjë që kemi të pranishëm në publik që ju tregojnë se çfarë ne jemi për tipin e personit. Gjuha është burimi më i rëndësishëm i rëndësisë simbolike, por edhe se si ne jemi veshur, shprehjes, dhe erë janë gjithashtu të rëndësishme. Takime shoqërore, pavarësisht nga ajo që ata kanë qëllim, në mënyrë të pashmangshme përfshin një analizë e mënyra të jemi ne si një person dhe na jep identitet. Mësojmë herët për të krijuar ose manipuluar pikëpamje të tjera për të na. Ne mësojmë për t'u bërë aktorë në dramë të jetës, por shkruaj ne linjat tona. Por edhe gjeni props që do të na ndihmojë në rolet e tyre.
Goffman përdor metafora teatrale për të sqaruar detajet e takimeve të vogla lokale.
Ai e quan këtë proces gjithë të dramaturgjisë.
Sipas tona identitetin e SI-së, se si ne e perceptojnë veten varet kryesisht nga se si ne sillemi gjatë
takime të ndryshme sociale gjatë okupimit. Ne e shohim veten si ne, sepse ne kemi një vetë-imazhi, konfirmuar si ose të ndryshohet nga ata të pranishëm në mbledhje.
Disa janë gjithmonë të pranishëm (prindërit, vëllezërit e motrat, miq, etj) në "sjelljen e përcaktuar" kur të tjerët na shohin ndonjehere.

Sociologji fenomenale.

FS bota beson se jeta është një drejtim i pasigurt kuptimet e zakonshme në të gjithë elementet e grupit shoqëror. Është ky perceptim të përbashkët për sens të përbashkët, atë që kemi marrë për të dhënë rreth shoqërisë, njerëzit e tjerë dhe pjesa tjetër e botës. Realitet i bazë sociale të këtyre supozimeve dhe konceptet dominuese të përbashkët. Mënyrë sociale do të ruhet vetëm aq kohë sa këto ide janë të ndarë nga kolektive. Kjo është vetëm nëpërmjet përpjekjeve të forta si një fenomenolog mund të zhvilluar për të parë natyrën e vërtetë të jetës shoqërore. Struktura bazë e shoqërore qëndron vetëm me dokumentet e ratifikimit ose kur interpretimi kuptim.
Fenomenologen besoj se sociologji diskutueshëm Pozitiv vuan nga njëjtën tingull--mashtrim kuptim që njerëzit e zakonshëm kanë.
Njeriu angazhuar për rrjedhjen e vazhdueshme e dokumenteve, që do të mbahet me përdorimin e vazhdueshëm të njohurive praktike. Njëlloj e rëndësishme është akt që fenomenologen insistojnë se ne duhet ta kuptojnë rregullat sociale dhënë në kontekstin e tyre të duhur. Gjithkush duhet të marrë pjesë e sociale kolektive, e cila kryesisht përbëhet nga rëndësia e përbashkët universale.

|
Rate interactionism simbolike.

- (streck)IG (icke godkänt)G (godkänt)VG (väl godkänt)MVG (mycket väl godkänd) (3 vota, mesatarja: 2,67 out of 5)
Loading ... Loading ...
Shkollë-punë lidhur me:
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me interactionism simbolike. Ose në asnjë mënyrë në lidhje me interactionism simbolike ..

Koment mbi interactionism simbolike.

«Ted Koehler | STAR WARS Episode 1"

Shkollë punon me një vlerësim maksimal

Më të lexuar skolarbeten