.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Stomatologji

Detyra 1

Unë do të kontaktojë hygienist Kombëtare Dentare, që vijnë për të akomodimit për të na informojë se si ne duhet të shkoni për të. Që aftësi të kufizuara zhvillimore, janë në rrezik më të madh për sëmundjet orale, kështu që është e rëndësishme që ata marrin për të kontrolluar dhëmbët e tyre rregullisht.

Shumë prej tyre e gjejnë të vështirë për të menaxhuar dhëmb brushing veten e tij, dhe se ata nuk e kuptojnë gjithmonë atë që është e mirë dhe e keqe për dhëmbët tonë. Një shumë e barnave ofron, ndër të tjera, xerostomia. Një person i cili ka Poshtë sistemin imunitar sindromi është reduktuar në rreth gjysmën. Lëndime të trurit mund të shkaktojë çrregullime në funksionin motorike, ata gjithashtu mund të ketë malocclusion, (zvogëluar funksionin e pyeti).

Hygienist Dentare na tregon atë që ndihmat janë në dispozicion për blerje. Çdo njësi atëherë do të pranoni një takim me mbajtjen e higjienës dentare ose dentist. Ne gjithashtu përcakton se banorët duhet të kishin ardhur për rreth çdo tre muaj të saj për të vizituar, kur ajo ndihmon me pastrimin dhe larja ato.

Një nga banorët, të cilët kanë malocclusion vështirësi, mund të vijnë në qendër të specializuar Kombëtare Dentare. Nuk ju mund të merrni trajtim nën anestezi të përgjithshme në rast nevoje.

Detyra 2

Kur duhet të bëjmë kujdes me gojë në Gösta: pjatë e veshkave, kriklla, peshqir, llambat, thikë gome, doreza, grykë thithje, furçë dhëmbësh të veçantë, vazelinë, lip balm dhe shpëlarje me gojë.

Që Gosta është në një gjendje kome, të gënjejë me kokë u kthye në krah, të ashtuquajturin regjim të kullimit. Kjo është shumë e rëndësishme për të parandaluar aspiratën.
Ne përdorim një shpatull të butë gome, të cilat ne të vendosur në mes të dhëmbëve, për të mbajtur larg nofullat.

Gosta kanë protezat, të cilën ai nuk e ka përdorur në disa javë, do të vazhdojmë ta lagur në një kavanoz të mbyllur plastike. Protezat që nuk janë përdorur për një kohë shumë të gjatë, duhet të mbani të thatë, sepse në qoftë se pacienti përfundimisht do të duhet ata përsëri, kështu që dentisti mund të lehtë të rregullojë atë për të përshtaten mirë përsëri.

Gosta've mukusit të thata në gojë, ne përpiqemi për të zbutur duke përdorur expectorants, mukolyticum. Ne përdorim swabs pambuku, shtupë garzë, të cilët alternuar zhytur në expectorant dhe në ujë.
Ne gjithashtu të marrë një bie mbi pincë dhe moisturize atë, dhe dries jashtë gojën tuaj në të.

Ai gjithashtu veshje shëmtuar dhe Mukoza ulcerated, kështu që ne e trajtojmë atë me CHLORHEXIDINE, i cili është një agjent anti-bakterial i cili parandalon formimin e pllakatë bakteriale në gomë. CHLORHEXIDINE është në dispozicion në disa pikat e forta. Në shumicën e rasteve përqendrim 1mg / ml.

Në gargarë lagur shtupë garzë, ose shkumë në zgjidhje. Dhëmbët, gjuhë dhe mukoza tjetër oral larë të paktën 2 herë / ditë. Zgjidhja është gjithashtu në dispozicion si llak me gojë.

Detyra 3

Ne përpiqemi për të bindur Ella se ajo duhet të shkoni te dentisti, propozon asaj që ne duhet të flasim për ndonjë të afërm që mund të jenë në gjendje për të shoqëruar atë atje. Nëse ajo ende do të donte për të shkuar atje, kështu që ne e quajmë klinikën dentare dhe të konsultohet me ta se si ajo duhet të jetë.

Hygienist dentare cili është ende në shtëpi për një vizitë, arrin në Ella dhe tregoni e saj se çfarë do të ndodhë në një vizitë të dhëmbëve. Ajo gjithashtu premton të marrë Ella dhe ndihmën e saj për të informuar në klinikë.

Ella me gjysmë zemre premton se ajo do të vijë te dentisti nesër.

Pacientët që refuzojnë për të hapur gojën, ju butësisht mund të masazh rreth gojës, ndërsa duke folur qetësues për ta. Ata zakonisht në gjendje të çlodhur dhe për të marrë mundësinë për të parë në gojë. Vlerësohet se ajo bëhet e vështirë për të trajtuar pacientin, e përmendur atë për të specialistit të dhëmbëve që mund të merret me anestezi të përgjithshme nëse është e nevojshme.

Rate Stomatologji


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Stomatologji ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Dentistry.

Koment Stomatologji

« | »