. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Mendime mbi internet

"Interneti është një mizë që mund të hidhte në erë gjatë. Unë nuk mendoj se njerëzit në afat të gjatë do të duan të shpenzojnë aq kohë sa ai në fakt merr, për surfing web. "(Ines Uusman, 1996, TI ministri përgjegjës)
Ashtu si në errësirë ​​si dikur Ines Uusman ishte në internet, ashtu si në errësirë ​​mund të jetë ndoshta, në qoftë se një ka qenë mesatarja (që unë tani do të jetë), duke deklaruar se shkolla është shpesh roli i internetit në punën e nxënësve të shkollës sot.

Internet, me të gjitha avantazhet dhe disavantazhet, por duket se shumë mësues harroni të lidhen me atë në mësimdhënien e tyre. Unë nuk do të thotë se ju nuk mund të përdorni të rrjetit të gjitha mundësitë e mahnitshme. As nuk dua të them që ju të dërgoni nga studentët "studjuar" më vete pa mbështetjen dhe udhëzime. Çfarë dua të them është se shumë shpesh janë aq tërësisht në errësirë ​​për sa i punës së studentëve e cila në vend që të bëra nga rrjeti Wikipedia, pra Mimir-së, etj
Merrni suedezin si një shembull: komente libër - nga web! Foto autori - nga web! Romani i analizon - nga web!
Unë nuk e di nëse kjo është për shkak se ju nuk vijnë në idenë se studentët janë të mashtrimit. Ose për shkak se ju nuk bëni kujdes në lidhje me të. Për të cilat ju në fakt mund të justifikojë didaktike (në një farë mënyre të panjohur për mua). Ndoshta ju mendoni se ju keni mundësinë për të dalluar çka është puna e vetë nxënësit dhe çfarë nuk është.
Edhe para se kam mbaruar mësimin kam parë një shumëllojshmëri të teksteve paste (pa referenca burimore, natyrisht.) Dhe unë jam aq i pikëlluar - për çfarë saktësisht është pika e saj të gjitha kur asgjë nuk është për të vërtetë?
Pse të mos vend të supozojmë se çdo gjë do të gjeni në internet - dhe formësimin e detyrave në përputhje me rrethanat.
Formuluar asnjë detyrë në mënyrë që "përgjigjet e drejtë" mund të gjendet në internet - në qoftë se ajo nuk është pikërisht ajo që ju dëshironi. Le të shkojë e portrete autorit, për shembull - por kur luan me karta të hapura! Mësuesi e di se ekziston interneti, nxënësit e di se mësuesi e di se ekziston interneti - dhe kështu që ne supozojmë se!
Atëherë një nga qëllimet e detyrës qenë për të gjetur online informacion, analizoj dhe të zgjedhin më të mirë, hartojë fjalët tuaja dhe referencat, dhe të citoni burimin. Qëllimi i dytë mund të jetë për të krijuar një pasqyrë informative e autorësisë ndryshme (në një zhanër, gjatë një epoke, etj) me tranzicioneve dashuroj dhe meta-tekste. Qëllimi i tretë mund të jetë për të prodhuar një revistë website elegant / me audiencë konkrete, faqosje elegante dhe çdo gjë që ju duhet të marrin në konsideratë kur të duhet të shkruani për të tjerët për të lexuar.
Në fund, ajo ka qenë, me të gjitha elementet e ndryshme të përfshira, kanë punuar me aq shumë më shumë se vetëm një "portret-autor". Dhe ndoshta duhet të ketë mësuar edhe më shumë? Aftësi të ndryshme-trajnimit operacionet kanë zëvendësuar artizanale cheating shkurtuar-dhe-paste-drejt-to-the-internet-por-mjaft-(view) përpjekje.
PS No fotot e autorëve para leximit romanin e autorit! Rreziku është shumë i madh se ajo fucks deri libër. Por nga ana tjetër, ajo mund të jetë vetëm e kundërta. Psherëtimë, pse nuk është asgjë e qartë ndonjëherë?

Nicklas Bergström

based on 5 ratings Mendime mbi internet, 2.0 nga 5 në bazë të 5 ratings
Mendime Rate në internet


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Mendimet në internet ose në ndonjë mënyrë lidhur me Mendim në internet.

Mendime mbi koment Internet

« | »