.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Projekti Teknologji

Shtëpia ime në Suedi:

Shtëpia ime është e vendosur në Suedi veriore pranë një lumi. Klima është kryesisht e ftohtë në dimër dhe në verë është e kthjellët. Shtëpia ime do to'll kanë një çati, një dhomë me krevat, një dhomë të gjallë, një kuzhinë dhe një banjo. Unë jam duke shkuar për të bërë një model të shtëpisë sime me një seksion kryq në mes të kulmit dhe shtëpisë kështu që çdo gjë është e dukshme. Akull çati heqin gjendje. Shtëpia ime do të jetë bërë nga tulla (tulla) dhe llaç (fino). Burimet e Energjisë Alternative unë jam duke përdorur për të tim hidrocentralet akull shtëpi (hidrocentrale) dhe Solar Power kam zgjedhur ata, sepse të dy janë të energjive të rinovueshme që nuk ndikojnë në mjedis, si ajo e bën me lëndët djegëse fosile. Shtëpia ime willhave një shumë të pajisjeve dhe karakteristika të kursimit të energjisë dhe natyrisht do të definatley izolim. Në verë shtëpia ime willhave energji elektrike nga panelet diellore në çati dhe në dimër time energjisë elektrike willhave shtëpi si hidrocentralet.
Kursimit të energjisë gjëra në shtëpinë time:
1. tekstil me fije qelqi izolimin (issolering)
2. showerhead ulët rrjedhë. (Pra ajo zakon të dalë një sasi të vogël të ujit në vend të shumë).
3. shtëpiake: Energjisë Low makinë larëse - (LG rondele WD14376FD) - Elgiganten, bie-tharëse rrobash - (Miele tharëse T8423CLWNDS), Low Energjisë TV - (LG 32 "LCD 32LC46), sobë Low Energjisë dhe furrë - (Zanussi vitore SK6500F ), Automatik llamba fluoreshente dritë (kursimit të energjisë llambë Se Fik Up Kur Është errët Jashtë dhe Fik Off Kur Është e lehtë jashtë) - CLAS Ohlson
4. Blinds - Blinds
5. Ngjyra e errët e fasadës - (ngjyrë e errët tërheq më shumë për ngrohje nga jashtë)
6. dopio-xham dritaret - (Të gjitha dritaret e bën më pak arratisjen ngrohjes.)
7. Tualeti zakonshme me 1 litër ndjenjë të nxehtë.
8. llambat shqisore (llambat sensor -lights mbi Kur ju shkoni në një dhomë dhe dritat off Kur keni dalë nga një dhomë).
9. Prag
10. Kulmi Gruri / nënshkrimin izolim
Arsyeja pse unë zgjodha këtë 10 energjisë Somethings kursimit akullin sepse ata të gjithë Saves Energjisë dhe është e mirë për Mjedisin eventhough Ata kampuset diku të energjisë elektrike, që nga gjërat e mia të energjisë kursimit që përdor energji elektrike definatley Që nga qeliza diellore ose hidrocentralet (Energy Resource Renewable) .
Ndikimit në Mjedis e Rinovueshme dhe jo-Burime të Ripërtëritshme të Energjisë:
Ka dy burime të rinovueshme dhe jo të rinovueshme të energjisë. Burimet e ripërtëritshme të energjisë janë era, uji (hidrocentralet), dielli (panelet diellore) dhe Geothermal Energjisë dhe Burimet e Rinovueshme të Energjisë jo Jeni lëndët djegëse fosile qymyri, nafta, gazi natyror dhe uraniumi i rrezikshëm radioaktiv. Energy Resources përtëritshme, Ajo merr një kohë të shkurtër për ta që të plotësoj themeselves dhe lëndët djegëse fosile dhe uraniumi radioaktiv do të dalë jashtë, ato nuk mund të ripërdoren Sepse Ata janë Energjitë e Rinovueshme jo. Lëndët djegëse fosile u shfaqën Miliona vjet më parë Kur presioni mbi fosilet e bimëve dhe kafshëve në rritje ky i pazhvilluar në lëndët djegëse fosile.
Megjithatë bota nuk është duke përdorur energjitë e rinovueshme sa më shumë që ata mund. Lëndët djegëse fosile akull përdorur ende në Botë Whole për Making Elektrike, Këto lëndëve djegëse fosile lejon jashtë dioksidin e karbonit e cila e rrit efektin e njohur si "Efekti serë". Energjitë e rinovueshme nuk e le ndonjë substanca të rrezikshme ose dioksid karboni SO Ata janë thjesht shënim Duke kontribuar në problemet botëve Rritja e "efektin serë". Të lëndët djegëse fosile definatley përbashkët-se ata të gjithë lejon jashtë dioksidin e karbonit, por uraniumi nuk e le jashtë dioksidin e karbonit në vend të kësaj, ajo është e rrezikshme për njerëzimin Për shkak se ajo është radioaktiv dhe mund të vrasin, nëse punëtorët në stacionin elektrik të uraniumit nuk është i kujdesshëm me veprim me uranium.
Naftës, qymyrit dhe gazit natyror Ata kanë të përbashkët Se Ata le jashtë karbon, thats të ato janë përdorur në sasi të madhe të Numrave dhe Kur marrjen e energjisë elektrike prej tyre shkakton emetimin. Gazi natyror nuk i le jashtë aq shumë dioksid karboni si me vaj dhe qymyr por është e rrezikshme Kur Getting gazit natyror dhe Transportimi kibernetike Sepse Pasoja është se ajo mund të djegur Sepse është e shumë të ndezshme. Qymyrit lejon nga më emetimin Kur Ajo Burns dhe kjo është mbiçmuara lejon një sasi të madhe të hirit E cila e bën të shëmtuar peisazhit. Kur marrjen dhe transportimin e naftës janë rreziqet që ajo do të jetë një shkarkesë të naftës Cili do të ndotin ujin. Të karburante fosile janë më të rrezikshme për mjedisin, sepse ata janë jo mjedisore miqësore dhe për njerëzit në një mënyrë shkak se ajo është e shkatërruar planetin tonë. Megjithatë jo uraniumi Energy Resource përtëritshme Cila është radioaktiv është më së shumti i rrezikshëm për shoqërinë dhe njerëzimin Për shkak se ajo mund të vrasin askënd nëse punonjësve në fuqi stacionet bërthamore nuk janë të kujdesshëm me dokument ajo siç duhet nëse karburante radioaktive bërthamore rrjedhjet nga të fatit janë të mëdha Se njerëz do të vdesin, në otherwords jo një ide e madhe për të lënë punën e personit të OKB-së të kujdesshme-së atje.

Energji Resources'll Renewable kanë të përbashkët Se Ata nuk e le jashtë dioksidit të karbonit në të gjitha,
por disa energjitë janë më keq se të tjerët, hidrocentrali e mbathje e kafshëve që jetojnë competetive për ta, sepse ai mbledh ujin duke e bërë atë shumë të lagësht në një anë dhe shumë e thatë në otherside. Energjisë së erës merr hapësirë ​​jetese e njerëzve që jetojnë dhe diellin nuk ka dëm asgjë në të gjitha. Energjia gjeotermale është një relativisht të Burimeve të reja të Energjisë, ju stërvitje poshtë dhe për të marrë Tokë nxehet dhe Uses Kjo për ngrohje dhe energji elektrike për shtëpi. Geothermal është një burim të ripërtëritshme të energjisë dhe nuk kanë të asnjë lloj telashe E cila cenon mjedisin në asnjë mënyrë. Tërheqje im i këtij Paragrafët Cili përmbledh përtëritshme dhe jo të ripërtërishme të energjisë Resources ndikim në mjedis, thats energjisë diellore dhe gjeotermale janë më të mirë për Mjedisin që nga Ata A not'll kanë edhe një problem të mjedisit. Problemi i vetem me Sun Power and Geothermal Energjisë Që panelet diellore janë të shtrenjta dhe gjeotermike Energjisë Stacione Power janë mjaft të shtrenjta për të bërë.
Zhvillimi dhe brezi i hidrocentraleve dhe qelizave diellore:

Zhvillimi i hidrocentraleve:

Hidrocentrali ardhur fillimisht nga Kina. Duke e bërë përdorimin e hidrocentralit është Ju mund të bëni përdorimin më të mirë të të natyrshmes accesses Të tilla si The Pyjeve dhe The ore. Variacion modern i turbinave të ujit Konsideroni ato si një zhvillim i mëtejshëm i rrotë hidraulike horizontal. Gjatë Mesjetës rrotë hidraulike horizontal filluar të developement. Një përpjekje turma për të bërë rrotë hidraulike horizontal më mirë është bërë Gjatë Vitet 1700 në fillim të viteve 1800. Në Francë Viti 1826 d'Ecouragement Société Nationale pour l'indusrie kishte një konkurrencë Cili ishte për të hartuar një rrotë hidraulike horizontal me lugë formuar lopata, çmimi ishte 6000 franga dhe Engineer Rinj Kush Won Kjo ishte Benoît Fourneyron. "Turbinë Fourneyron" se ai Designed ishte turbinë i parë i ujit që numërohen si të dobishme. The "Rrota e ftohtë" kishte lopatëzat Kjo grinded kokrra. Hapi Next në zhvillimin ishte që të çojë energjinë edhe më tej, lopatëzat ku lateralis e zëvendësuara me turbina në vitet 1800 kështu energji mund të konvertohet në energji elektrike. Samuel B Howd ndërtuar turbinë e parë praktik të këtij lloji ai mori një patentë në këtë viti 1838.The përparim i madh kameraman me James B. Françeskut Kur ai ndërtoi një turbinë betterthan Howd. Ai ka punuar në Prodhim kompanisë Lowell si Inxhiniere Shefi, ku ai mori misionin e tij për të ndërtuar hidrocentrale në zonë. Kjo punë e shpie atë në ndërtimin e turbinave të ujit për prodhimin e energjisë elektrike. Ai botoi një libër të quajtur "Eksperimentet Lowell Hidraulike" në 1855 ku ai në krahasim turbinë e tij me turbinë Fourneyron. Ky libër kishte shumë kuptim për zhvillimin e hidrocentraleve. Viti 1860 turbinë modifikuar dhe zhvilluar. Anglezi James Thomson tërhoqi ndryshime kuptimplote ndaj turbine Francis. Në Suedi zyrë inxhinier i quajtur "Qvist & Gjers zyrë inxhinieri në ARBOGA" filloi në njoftim turbinë Francis gjatë viteve 1800 dhe në fillim të shekullit turbinë ishte përfunduar i pazhvilluar. Sot turbinë Francis është turbinë zakonshëm në gjendje të vështirë gjatë një botë.
Si hidrocentralet prodhojnë energji elektrike:
Hidrocentrali mbledh ujin. Pastaj hidrocentralet stacion "gate" hapet dhe rrjedhat e ujit edhe pse ajo Marrja lopatëzat lëvizur. Lopatëzat dhi energjisë kinetike si rrjedhat e ujit nëpërmjet tyre. Kjo energji kinetike është konvertuar energjinë elektrike intro nga një gjenerator të lidhur me lopata. Kjo është se si të energjisë elektrike generatesHTML hidrocentralet.
Zhvillimi i qelizave diellore:
Në 1839 një fizikant francez i quajtur Alexandre-Edmond Becquerel ishte i Azimut Për të termit The "fotovoltaike" Kjo vjen nga greke (foto që do të thotë dritë dhe voltës që do të thotë thjesht Elektrike Prandaj fotovoltaike Do të thotë dritë-energji elektrike. Alexandre Becquerel ishte vetëm 19 vjeç kur kuptova Se Disa materiale do të krijojnë sasi të vogla të Electric Aktuale Kur Ata diku në kontakt me dritën.
Megjithatë qelizat e para diellore nuk u shfaqën deri në 1883 Kur shpikësi amerikan Charles Fitts kishte shfaqur ato. Në 1946 Russell OHL i pazhvilluar Qeliza Modern diellore. Por ishte vjet pas kësaj në 1954 Kur Bell Laboratories eksperimentoi me Gjysem perçuesit Kur Ata gjetën jashtë Aksidentalisht Kjo silic është shumë e ndjeshme ndaj dritës. Kjo është se si qelizat diellore moderne janë zhvilluar nga ky "aksident".
Si diellore qelizë gjeneron energji elektrike: Qelizat diellore në paneleve diellore në një çati etj, konverton energji suns (ngrohjes dhe të lehta) në energji elektrike.
Si kursimit të energjisë karakteristika ime Saves Energjisë:
Automatik llamba fluoreshente dritë - Ky lloj i llampave është në Kur ju shkoni në një dhomë dhe kur del nga një dhomë në qoftë se akull off. Sepse ajo e bën atë, kjo llamba kursen një shumë energji sepse ata nuk janë të ndezur në gjithë kohës dhe një person nuk duhet të shkojnë dhe të kthejnë atë. Ky automatik llamba fluoreshente dritë është bërë në vitet 1800.
Tekstil me fije qelqi izolimin - Mban të ngrohjes në një shtëpi, një shtëpi me izolim nuk ka nevojë të paguajë për të nxehet. Ngrohjes nuk mund t'i shpëtojë nga shtëpia Për shkak se shtëpia ime ka izolim.
Low rrjedha dush të kryesuar Nga showerhead është zakon të Erdhi një sasi të vogël të ujit në vend të shumë ujë. Nëse shumë kameramanët ujë nga qiraja do të shkojnë deri që nga uji merr distiluar në një stacion Cili ka nevojë për energji elektrike të gjej ujin.
Bie - tharëse rrobash (tharëse) - bie tharëse rrobash merr 4 kWh Kur Është larje me 70% e mbetur lagështi dhe ajo është klasifikuar si B Energjetikës.
Energji ulët TV (ekran të sheshtë) - Një Energjisë Low TV me një ekran të sheshtë kursen më shumë energji se sa një televizor me një fatter sepse ekran TV me një fatter shfaqen KA komponentët më shumë se sa një ekran me një flatscreen. Sa më shumë përbërësit në një ekran më të nxehtësisë (energjisë). Një flatscreen KA komponentët më pak se një ekran fuçi. Kjo është arsyeja pse një TV jo-modern me fatter shfaqen KA shumë e nxehtësisë (energjisë) se një TV moderne me një flatscreen e cila ka më pak nxehtësi (energjisë). Kjo është arsyeja pse një TV ekran të sheshtë është mënyrë më të mirë se sa një ekran të TV fuçi Kjo është jo nënë.
Një sistem i veçantë ventilim - Një kursimit të energjisë ventilim kursimtar Kjo Mund të ngrohtë dhe të ftohtë e ngrohjes në një shtëpi pa Ngritja faturën elektrike.
Ngjyrë të errët në fasadën - ngjyrë e errët në fasadën tërheq më shumë për ngrohje nga jashtë Cili e bën shtëpinë e ngrohtë kështu që unë nuk not'll duhet të paguajnë më shumë për ngrohje.
Dritare Double-xham - Mban nxehtësinë brenda dhe nuk le asnjë të ajrit të ftohtë të vijnë brenda dhe nuk le asnjë arratisjen e ajrit të ngrohtë nga shtëpia. Kjo e bën housekeep të ngrohjes kështu që nxehtësia nuk merrni humbur.
Sobë Low Energjisë dhe furrë - Kjo sobë ulët të energjisë dhe furrë janë të Energjisë Savers Sepse sobë është Flat dhe kjo do të thotë soba me dërrasa jo të sheshtë KA madhe Volumi / zonë dhe merr më shumë të ngrohjes (energji) për të ngrohur deri ato llojet e soba. Me bordet lajka në një stufë të Save Energjisë Sepse më Zona / volum më shumë energji ajo ka nevojë për të ngrohur deri atë. Një sobë me kuvertën e sheshtë dhe "glaskäramikhäll" akull furrë prandaj Savers të Energjisë Sepse Ata nuk kanë nevojë aq shumë energji elektrike për të ngrohur deri ushqimit / gatim. Akullore kjo është furrë glaskäramikhäll bën furrë të tërhequr më shumë për ngrohje si ajo fillon të marrë nxehtësinë nga energjia elektrike.
Blinds (blinds) - Blinds në kursimit të energjisë elektrike për ngrohjen deri shtëpinë nga Tërheqja e ngrohjes nga dielli dritare të dyfishtë.
Llambat e sensor - Llampat Kjo Dritë mbi Kur ju shkoni në një dhomë dhe dritat off 15 sekonda pasi ju keni dalë nga një dhomë. Kjo Saves Energjisë, sepse ju nuk keni për të kthyer dritën off Sepse Llambat bëjë këtë për ju. Mbeturinave të energjisë është withthis reduktuar.
Energji ulët turret tualet Low - Ky tualet është më shumë e kursimit të energjisë se një tualet normal Sepse ai përdor vetëm 1 litër ujë për ndjenjë të nxehtë se zakonisht Cila është 4 litra ujë në ndjenjë të nxehtë.
Prag - Saves energji për ngrohje në një shtëpi duke bllokuar ajrin e ftohtë.
Kulmi izolim - Mban të ngrohjes në shtëpi, Kur shumë ftohtë jashtë kursimit të energjisë e ngrohjes.
Plani dhe ndërtimi i shtëpisë sime:

Materia ls:

1. karton / pambuku = tekstil me fije qelqi izolimin.
2. Letër kartoni = Të Muret e tullave shtëpi / gjëra në shtëpi.
3. lapsa Color dhe bojra uji.
4. polistirol poroz (plastik)
5. Pencil
6. Sundimtar
7. pres me gërshërë
8. Tape
9. Ngjitës
Gazeta 10. me ngjyra
Letër 11. Silky
12. petë (petë)
13. Plastic Paper
14. Hay

Plan:
1. Fix muret e shtëpisë me karton.
2. Fix izolimin tekstil me fije qelqi me polisterol.
3. Ngjitës në letrat e bardha në mure dhe fasada e tempullit.
4. Muret Ngjyra me ngjyra të ndryshme dhe fasadës së kaltër shtëpi të errët.
5. Bëni paneleve diellore dhe gjenerator hidroenergjetik.
6. Trego ku energjia elektrike vjen nga.
7. Ngjyra e dyshemetë dhe muret.
8. Bëni të gjitha furnitures dhe Ngjyra Them (polisterol / kartoni).
9. Bëni të gjitha tiparet e kursimit të energjisë.
10. kartoni i pikëlluar për çati willhave letër të bardhë të ngjitur në atë se të ngjyrosura me një ngjyrë të errët dhe pastaj ngjitur në qelizë diellore.
11. Glue në Hay në nënshkrimin / Kulmi SO TI KA çati / nënshkrimin izolim. Hay është menduar të luten izolimin e grurit.
12. Shënim i Hay për të marrë të tretur kam ngjitur në një letër plastike kështu që ju mund të shihni atë.

Ndërtimi:
Panelet e mia diellore në çati do të Përballet me jugun kështu që ajo mund kurth ngrohjes sa më shumë që ajo mund të jetë e mundur.

Shpjegoni zgjedhjen tuaj të materialeve, mjeteve dhe strukturën formë:
Unë kam zgjedhur këto materiale Sepse unë do të duhet ata dhe ata do të Shiko Good Kur kam fiksuar gjithçka. Mjetet janë të ndihmuar mua për të përfunduar në shtëpi që është arsyeja pse unë kam zgjedhur ato. Formën e shtëpisë është një drejtkëndësh kjo është një vilë. Polisterol unë do të keni një ankth si izolimit Për shkak se ajo është material shumë i mirë për të përdorur si izolimit ajo është menduar për të pyes tekstil me fije qelqi izolimin. Unë do të kam pikëlluar mbiçmuara
Hay (Hay) si izolimin në çati dhe ajo është menduar për të luten izolimin e grurit, që njerëzit të shohin si shtëpia ime do të shihni izolimin Sepse unë nuk kam ngjitur në letër - Unë do të kanë ngjitur në letër plastike në vend për këtë qëllim. Unë kam zgjedhur për të përdorur-një shumëllojshmëri të materialeve të ndryshme, Si shkruar sipër këtij paragrafi.

Krahasimi i burimeve të mia alternative të energjisë (diell dhe ujë) withother Burimeve të Energjisë:
Shoqëria përdor burimet për fat të keq ende jo e ripërtëritshme të energjisë si lëndët djegëse fosile dhe uraniumit për të bërë të energjisë elektrike, fshati Marrja Elektrike prej Këto kjo është një shumë më të lirë se Marrja Elektrike Me Burimeve të Energjisë Rinovueshme whichhave të gjithë të përbashkët-se ato janë të shtrenjta. Burimet e Energjisë ime dielli (energji diellore) dhe ujë (hidrocentralet) janë shumë më mirë se të gjitha lëndët djegëse fosile të dhe uraniumi Making Energji Elektrike.
No emision / shkarkimit është lëshuar Kur Marrja Energjisë Elektrike nga këto. Megjithatë gjeotermale mund të jetë më i mirë se hidrocentralet për nevojat e Shoqërisë së Për shkak se hidrocentralet Ndikon kafshët që jeton në afërsi të hidrocentralit. Tërheqje im këtu është se Burimeve Alternative ime Energjisë takohet Shoqërisë verywell përveç se ata janë të shtrenjtë për të bërë në (panele diellore dhe hidrocentralit) e para. Me energjinë që përdorim në totalin botëror Ne mund Moonrise përdorim vetëm Burimet e ripërtëritshme të energjisë për të marrë energji elektrike, E cila nuk do të le asnjë dioksidit të karbonit në të gjitha jashtë. Në të ardhmen e lëndëve djegëse fosile ndoshta do të jetë friendlyness me të gjitha burimet e energjisë alternative.

Paragrafi Diskutimi i çështjeve teknike të energjisë sime zgjedhur (të energjisë diellore):

Vjen me idenë me panele diellore ishte nga Alexandre-Edmond Becquerel cili doli me fotovoltaike A (dritë - të energjisë elektrike), atëherë Russell OHL Zhvilluar tej këtë ide dhe ajo nuk ishte Deri laborator Belle Erdhi me idenë eksperimentoi me gjysmë-përçuesve Kur Ata gjetën jashtë Kjo silic është shumë i ndjeshëm në dritë, kjo është se si qelizat diellore moderne ishin të pazhvilluar. Pa ideja e parë nga Alexandre Marrja e energjisë diellore nuk do të ishte i mundur sepse dikush ka nevojë to'll kanë idenë e parë.

Vlerësimi: Unë mendoj Projekti im ka shkuar mirë; Ishte kënaqësi për të ndërtuar shtëpinë dhe pak të ndërlikuar me ese.
Unë mund të pikëlluar definatley më shumë libra për referencat pse dhe ndoshta të shkruaj më shumë. Tjetër mençur ky shkoi mjaft mirë.
Anika Hossain

based on 4 ratings Projekti teknologji, 1.9 nga 5 bazuar në 4 vlerësime
Rate Project Teknologji


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Teknologjia Projektin apo në asnjë mënyrë në lidhje me Projektin e Teknologjisë.

Koment Teknologji Projektit

« | »