.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ted Gärdestad

Më 18 shkurt 1956, ishin lindur Ted Arnbjörn Gärdestad. Ai u rrit në Sollentuna me nënën dhe babain dhe gjithashtu dy vëllezërve. Ai ishte i interesuar në muzikë dhe të shëndoshë tashmë në moshë shumë të re. Ai shpesh u zhvillua rreth dhe këndoi dhe i përbërë melodi me gojën e tij. Kur ai ishte gjashtë vjet ai përbërë një melodi kështu që ishte quajtur "Sollentuna Waltz". Kur ai ishte i tetë, ai u shfaqën në "Circus Minimumi" dhe luajti kompozime të reja erdhi me fizarmonikë.
1996 kalendar Advent kështu Ted kishte rolin kryesor dhe ai ka luajtur disa vite më vonë në një tjetër fotografi me Bibbi këtu. Kur ai u kthye 15 kështu që më në fund erdhi albumi e tij "wonderings" e parë dhe arriti të lartë suedeze me "Unë e dua vet hënë tonë".
Në pranverën e vitit 1972, Ted vazhdoi turneun e tij e parë ishte shumë i suksesshëm. Gjatë kësaj kohe, më shumë dhe më shumë deri në atë Ted ishte shumë e mirë në tenis, por ai kishte qenë atëherë duke luajtur një kohë të gjatë, por ai ishte "i nxehtë" gjatë asaj kohe. Ai konkurroi në mënyrë efektive kundër Bjorn Borg, por për fat të keq unë nuk e di se si ndodhi, por unë mendoj se Bjorn fitoi.
Ted Gärdestad këndoi kryesisht për natyrën dhe dashuria për të ishte ato dy gjëra ai mbrojti më rreth. Ai shpejt u bë shumë e idhullit të Suedisë, veçanërisht vajzat adoleshente që të gjithë të kërkuar për të marrë atë. Ai u ndoqën më pas dhe pothuajse i famshëm vetëm për shkak të dashurisë së tij për gjërat.
Ai mendonte se ishte funny se ata i pëlqente atë, por ajo çoi në më shumë stres dhe më vonë ndoshta për vdekjen e tij.
1973 erdhi albumi "Ted", që përmban tituj të mëdha "Sun, verës dhe ujit" dhe "Gold Kalifornisë". Vit pasi erdhi në një sukses shumë i madh, atëherë ajo ishte albumi "antics" që erdhi me këngën e famshme "Eiffel Tower". Pas këtyre dy disqe, thuhet se ai filloi të ketë probleme me stresin dhe stuff. Ai kurrë nuk pranoi gjatë asaj kohe që ai kishte një problem, apo si, por ajo ishte atëherë i tij më i afërt filloi duke menduar se si ai ndjehet me të vërtetë.
Ajo doli më vonë se ai ishte ndjenja vetëm gjobë gjatë kësaj kohe vetëm që ai mori më shumë kohë në albumin e ardhshëm që ishte "frëngjisht" kartë e cila erdhi në 1976 me këngët "Chapeau-duartrokitës të paguar" dhe "Angela". Pas kësaj kohe, ai bëri shumë disqe me të famshëm të tilla si: Sheeba. Ai gjithashtu prodhuar disa këngë në Hollywood. 1979 Ted fitoi Eurovision Song Contest me një nga këngët e tij më të mëdha "Satellite". Ai tregoi gjithashtu në këngë si mizor dukigt ai ishte në piano.
Koha pas fillimit të shekullit 80 filloi thashethemet shumë të prirur përhapur se ai u bashkua me një sekt shumë të çuditshme Indian (Bhagwanrörelsen) ku ai ishte quajtur "Swami Sangit Upasani" dhe dukej se janë tërhequr nga bota e muzikës.
Ai të shkojë në Oregon për një kohë, por pas sektit janë shpartallua si ai u zhvendos më vonë kthehet në Suedi. Pasi ajo ka filluar kohë shumë të vështirë kur filloi të dëgjojë zërat e liga tjetër. Kanë shtuar disa herë për të mos reparte mendore, por ndonjëherë ai gjithashtu po aq të lumtur si më parë. Për një kohë shumë të gjatë kështu ai dëgjoi një zë në gjuhën angleze duke thënë se "të shkojnë vrasin veten". Ndonjëherë ajo mund edhe të vijë bip ose tingëllojë kombinime që edhe mundimin atij gjithë ditën ndonjëherë. Ai mori medikamente të forta se ai mori më shumë dhe më shumë çdo ditë.
Ai u akuzua gjithashtu se kishte vrarë Olof Palme, dhe ai ka kontribuar shumë për vdekjen e tij. Ai filloi të ndihen keq të sillen, ai nuk ishte i lumtur dhe kurrë nuk u bë më vonë ajo as mbrëmje e diel 22 qershor 1997 kështu që ai kërceu para një treni udhëtarëve. Ai ishte 41 vjeç dhe historia e të lumtur të dashur Ted Gärdestad është e gjatë. Kjo ishte një pengesë e madhe për të gjithë të Suedisë që ai vdiq, por shumë do të mbani mend atë si një njeri të lumtur që ishte probleme më vonë psikologjike.
Ajo nuk duhet vetëm të jetë i pikëlluar që ai vdiq për vdekjen e tij në një mënyrë, të bëhet diçka e mirë për shumë e shumë. Ka pasur shumë të cilët kanë treguar interes në "Ted Gärdestad-klubeve". Familja e plotë Ted ka qenë gjithashtu një mbështetje të pabesueshme nga më afër njerëzve dhe "klube".
Ai u përpoq aq kohë sa ajo shkoi por ajo nuk ishte për t'i dhënë fund "RIP Ted Gärdestad"

based on 17 ratings Ted Gärdestad, 1.9 nga 5 bazuar në 17 vlerësime
Rate Ted Gärdestad


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Ted Gärdestad apo në asnjë mënyrë në lidhje me Ted Gärdestad.

2 Përgjigjet për të "Ted Gärdestad"

 1. Homecooked më 26 mars 2008 në 19:41 #

  Mund të them vetëm se muzika Ted ishte dhe është me të vërtetë e mirë, im i preferuar është
  Unë dua një hënë e vet. Të pëlqente gjithmonë Ted Gärdestad, mizor
  djalosh

 2. Ann Ager Stone më 31 mars 2010 në 11:15 #

  I dashur muzikën Ted-së, unë jam pak më të rinj, por kjo nuk ka rëndësi në fund të fundit elller se si!

  Në 7 dödsynderna duhet të rrejshëm nëse ajo nuk ekziston?

  Duke pasur parasysh të gjithë ata që e tradhtoi kur ai kishte nevojë më së shumti.
  Tani unë nuk do të thotë familjen e kursit.

Koment Ted Gärdestad

« | "