.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia amerikane

Subject: Anglisht , Histori

Bota e re u zbulua në fund të shekullit të 13-të dhe në fillim të 1500 kolonizimi ka filluar. Historia amerikan fillon në korrik 1776 Kur Kongresi në Filadelfia lëshoi ​​"Deklarata e Pavarësisë" Gjatë Luftës Kundër Brittish. Lufta ishte e gjatë deri në fund të 1783, Shtetet e Bashkuara të Ameica u themelua si një republikë dhe George Washington u bë se është president i parë. Gjatë 1800 shtetet e mbipopulluar lindore detyruar shumë për të zgjidhur, Perëndimi gati i pashkelur dhe shumë shtete të reja u themelua. Me një natalitetit të lartë dhe një emigracionit rëndë nga Evropa popullsia e kombit kërceu lart nga 9.6 milion në 1820-23.000.000 në 1850 dhe 31.500.000 në 1860. Në 1850 një konflikti filloi në mes Jugore dhe Shteteve Veriore, shumë, Yankees ishte zemëroi Sepse States Southern kishin skllevër të zeza. Dhe më jugor u irritaded në ndërhyrje Yanks. Kur Abraham Lincoln u zgjodh në 1860 njëmbëdhjetë States Southern lëshimit Bashkimin për të formuar "aleate e Bashkuara të Amerikës dhe Lufta Civile Filluar. Në fillim Jugore ishte fitimtar por veriu ishte më i fuqishëm dhe mundi Jugun në katër vjet. Pas Luftës industria filloi të zgjerohet shpejt Book dhe Search for mineraleve dhe lëndëve të para ka filluar. Kur Lufta e Parë Botërore shpërtheu në Evropë në 1914 amerikanët u përpoqën për të sjellë paqen në Evropë, por me një dështim, në 1917 SHBA Regjistruar luftën në anën e aleatëve dhe deri në fund të 1918 lufta u fitua. Pas Luftës së Madhe ajo u bë më keq dhe në 1929 tregun e aksioneve u rrëzua dhe komb zhytur në një depresion të thellë. Kur Hitleri filloi The Worldwar dytë SHBA ishte neutral në fillim, por pas sulmit japaneese mbi Perarl Harbor SHBA gjeti themeselves edhe një herë duke luftuar kundër Japonia dhe Gjermania. Lufta ishte e gjatë me një fitore për aleatët, por Pak pas, një konflikt me Bashkimin Sovjetik filloi dhe Lufta e Ftohtë kishte filluar. Në qershor 1950 Norh Korea sulmuar Korenë e Jugut me ndihmën nga Kina. Së bashku me OKB-në SHBA mbrojti jugun dhe Pas tre vjet lufte, përfunduan luftimet me 150.000 viktima për SHBA dhe Miliona Vdekur Në mesin e komunistëve
pa kufi kishte ndryshuar fare. Në 1965 SHBA ishte në Vietnam përsëri figthing kundër comunists dhe kjo luftë e vazhdueshme Nëntë vjet, me një humbje për SHBA. Lufta e Ftohtë përfundoi si Bashkimi Sovjetik u shemb në vitin 1989. Në mes të 1991 Kur Iraku sulmoi Kuwait SHBA ndërhyri përsëri dhe të mbrojtura Kuvajti nga Iraku e cila u mund plotësisht.

based on 3 ratings Historia amerikan, 3.3 nga 5 bazuar në 3 vlerësime
Vlerësoni Historia amerikane


Related schoolwork
Në vijim është puna shkollë që ka të bëjë The historinë amerikane ose në asnjë mënyrë në lidhje me The historinë amerikane.

Koment Historia amerikane

« | »