. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme dhe shkollën e mesme
Punë në shkollë Search

Historinë amerikane

Subject: Anglisht , Histori
| More

Botën e Re ishte zbuluar në fund të shekullit 13-të dhe në fillim të 1500 kolonizimit filloi. Historisë amerikane fillon në korrik 1776-kur Kongresi në Filadelfia të lëshuar "Deklarata e Pavarësisë" gjatë Luftës Kundër britanik. Lufta ishte e gjatë deri në fund të 1783, Shtetet e Bashkuara të Ameica ishte themeluar si një republikë e George Washington u bë kjo është presidenti i parë. Gjatë 1800 shtetet e mbipopulluar lindore Shumë të detyruar për të zgjidhur, pashkelur Gati Perëndim dhe shumë i Shtetit të New ishte themeluar. Me një normë të lindjes të lartë dhe një emigracioni të rëndë nga Evropa-popullsisë së vendit leaped up nga 9.6 milion në 1820-23000000 në 1850 dhe 31.5 milionë në 1860 Në 1850 një konflikti filloi midis Jugut dhe Veriut të Shtetit, Shumë, Yankees u zemërua për shkak se "Shtetet e Jugut kishin skllevër Ligji i zi. Dhe irritaded jugore ishin në ndërhyrje Yanks. Kur Abraham Lincoln u zgjodh në 1860 nxënës Jugore Shtetet e lëshimit të bashkimit për të formuar "Shtetet aleate të Amerikës dhe të Luftës Civile filluar. Në fillim të Jugut ishte fitimtar Por Veriut ishte më i fuqishëm dhe i mundur në jug në katër vjet. Pas luftës industria ka filluar të zgjerohet shpejt dhe kërkimin e mineraleve dhe të lëndëve të para filloi. Kur lufta e parë botërore shpërtheu në Evropë në 1914 amerikanët Provoi për të sjellë paqen në Evropë, por me një dështim, në 1917 U. S. hyri në luftë në anën e Aleatëve dhe deri në fund të 1918 lufta u fitua. Pas Luftës së Madhe u bë keq dhe ne 1929 tregun e aksioneve u rrëzua dhe kombit zhytur në një depresion të thellë. Kur Hitleri filloi worldwar i dytë i SHBA ishte neutral në fillim, por pas sulmit në japaneese Perarl liman SHBA e gjeti veten Pasi të Përsëri luftën kundër Japonia dhe Gjermania. Përfundimit të luftës me një fitore për aleatët, por menjëherë pas, një konflikt me Bashkimin Sovjetik filloi dhe lufta e ftohtë lut filluar. Në qershor 1950 norhor Korenë e sulmoi Korenë e Jugut, me ndihmë nga Kina. Së bashku me Kombet e Bashkuara SHBA mbrojti dhe e Jugut Pas tre vjet lufte, mbaroi lufta me 150 000 viktima për SHBA dhe miliona të vdekur Në mesin e komunistëve
Pa kufi lut qenë ndryshuar aspak. Në 1965 Shtetet e Bashkuara ishin në Vietnam përsëri figthing Kundër Comunista dhe këtë luftë e vazhdueshme për nëntë vjet, me një humbje për të SHBA. Luftës së ftohtë përfundoi si Bashkimi Sovjetik u shemb në vitin 1989 Në mes të 1991-kur Iraku sulmoi Kuvajtin, SHBA ndërhyrë përsëri dhe mbrojtur Kuvajtin nga Iraku Cili ishte plotësisht i mundur.

| More
Rate Historia amerikan


Related shkollore
Në vijim janë punën e shkollës që ka të bëjë me historinë amerikane, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me historinë amerikane.

Komenti i historisë amerikane

" | "