.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Lëvizja Socialiste amerikan / Mirëqenies

Lëvizjet e Madhe socialistë dhe mirëqenies filloi në fillim të viteve 1900. Nuk kishte asnjë periudhë ndonjëherë në historinë amerikane që socializmi ka qenë aq popullor sa nga 1900 deri 1914. 1000 zyrat janë mbajtur nga socialistët në atë periudhë kohore, që e ndryshojnë Shoqërisë Amerikane mjaft që nga Ata e kam marrë i zgjedhur në pozita të fuqishme, Të dy zyrat lokale dhe kombëtare (Brinkley 596).
Kushtet për punëtorët amerikanë përmirësuar në mënyrë dramatike. Numri i orëve të punës Ulur, dhe Të Rritja e pagave. Përfitimet janë dhënë për punëtorët, e cila ishte krejtësisht e re për shumicën e punëtorëve në atë periudhë kohe. Të gjitha Këto fakte ishin për shkak të lëvizjes socialiste duke filluar në 1900, dhe Ata janë ende duke ndihmuar punëtorët amerikanë sot (Brinkley 597).
Henry Ford ishte një nga pronarët e bizneseve Kjo tërhoqi ndryshime socialiste për punëtorët e tij. Para së gjithash, ai i dha përfitimet e punëtorëve të tij pranë pagave të Tyre, si dhe shkurtimin orë pune. Natyrisht, Henry Ford nuk ishte një socialist, por përpjekjet e tij për të përmirësuar kushtet për punëtorët e tij e bëri të ndihmojë Të Punëtorët Lufta për më shumë mirëqenie dhe socializmit, në E cila ishte e nevojshme në atë kohë (Henry Ford (1863-1947), Lëvizja Winnipec së punës për 1900 ). Joe Hill ishte një tjetër figurë e rëndësishme çështja Gjatë kësaj periudhe kohore. Ai emigroi në Shtetet e Bashkuara në 1902 nga Suedia dhe u zhvendos në pjesën jugore të New York. Hill ishte shokuar kur pa kushte shumica e emigrantëve të ishin të Après Ata kishin ardhur në Shtetet e Bashkuara, kështu që ai u bashkua me IWW (Punëtorëve Industriale e Botës) në 1910, dhe filloi të punojë për të drejtat e punëtorëve. Hill u përpoq të bëjë socializmi më popullor në 1914 dhe ai pati sukses, popullariteti për Partinë Socialiste Rritja, dhe shumë zyra janë marrë nga socialistët (Wilde). Kjo është ndoshta arsyeja pse ai u kap dhe i akuzuar për një vrasje (se ai, e sipas shumë historianëve, unë nuk e kryer). Ai u var në 1915 (Smith). Eugene Debs Victor ishte një nga themeluesit e IWW, ose Punëtorëve Industriale të Botës. IWW pretendon se punëtorët duhet të jenë të bashkuar brenda një bashkimi të vetëm dhe, klasa dhe pagave sistemet duhet të shfuqizohen. Ajo kishte rreth 100,000 anëtarë (një prej tyre ishte Hill) në 1923 dhe sot Ajo ka rreth 2000 anëtarë në mbarë botën (Punëtorët Industriale e Botës). Debs u mbiçmuara një kandidatin presidencial për Partinë Socialiste të Amerikës dhe aktivist i të drejtave të grave (http://www.eugenevdebs.com/pages/women.htm). Ai ka punuar shumë për të drejtat e punëtorëve dhe ka pasur sukses duke bërë kështu jo vetëm nga IWW, por mbiçmuara duke i ndihmuar ata performaces greva. Kjo did'll të ketë një ndikim të madh në fuqinë e Punëtorëve amerikane (Eugene Debs Victor 1855-1926).
Këto lëvizje socialiste dhe mirëqenies janë patjetër të nevojshme në Shtetet e Bashkuara në kohën që nga kushtet e punës, paga, sigurinë dhe orët e punës, ishin të gjithë të tmerrshme. Orari i punës mund të shtrihet deri në 82 orë në javë, e cila është më shumë se dyfishi Shuma e zakonshme e kohës së punës sot (Savery 307-310). Që edhe Henry Ford, duke qenë një pronar i pasur biznes Kuptuar thatthere ishte një nevojë e madhe për ndryshim. Sigurisht, shumica e njerëzve do të presin për të gjetur punëtorët e varfër të qenë ato të shtyjnë më e vështirë për politikën socialiste, por therewere shumë me arsim të lartë e njerëzve që kërkohen për të përmirësuar të drejtat e punëtorëve, e cila është për t'u habitur, por ajo do të na japin një ide të mirë se si Kushtet tmerrshme duhet havebeen. Socializmi në Shtetet e Bashkuara sot nuk është si popullore si ajo duket të havebeen në atë kohë, por kjo ndoshta nuk është aq e nevojshme sot sa ajo që ishte në atë kohë (Davey).
Kjo lëvizje ka luajtur një rol të madh në shoqërinë amerikane ne jetojmë sot. Para së gjithash, The Politics ndryshuar definatley mënyrë që ata të shërbejnë Ithtarët e Shteteve të Bashkuara si një e tërë, dhe jo vetëm disa nga të gjithë amerikanët. Gjithashtu, qeveria KA pushtetin e vet në gjendje të vështirë për të bërë atë të drejtë për të gjithë qytetarët e Shteteve të Bashkuara (panair është në lidhje me atë që ishte Gjatë afatit të tillë) (Davey). Dëshmi e këto lëvizje mund të gjenden në disa prej politikës bashkëkohore. Kufizimet në mënyrën se si i ulët i pagës një punonjës mund të japin për të punëdhënësit të tij ose të saj, si dhe përdorimi i tatimit mbi të ardhurat janë dy shembuj të mirë Cili mërzit kameramanë nga ajo periudhë e historisë SHBA (Morris). Pa marrë parasysh se sa populli amerikan e kundërshtojnë socializmin sot; Idetë janë vazhdimisht të qenë në gjendje të vështirë që e kanë origjinën nga socialiste dhe mirëqenies lëvizjet më herët në histori (të Qeverisë së SHBA.).
Teksti nuk mbulon këtë lëvizje shumë të mirë në të gjitha. Ajo përmend disa ndryshime të vogla që ishin dhuruar nga pronarët e bizneseve, por jo shumë tjetër. Ajo Duket si socializmi nuk është prioritet dhe si ajo nuk është aq e rëndësishme sa lëvizjet manyother dhe ngjarjet në historinë amerikane. Ka qenë vetëm dy faqet duke folur për lëvizjen socialiste, dhe jo shumë i That tekstit në të vërtetë ka ndihmuar për Relate ose rëndësinë e socializmit, ose ndikimin që kishte në Shtetet e Bashkuara.

Rate amerikan Socialiste / Lëvizja e Mirëqenies


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Lëvizjen Socialiste amerikan / Mirëqenies apo në asnjë mënyrë në lidhje me Lëvizjen Socialiste amerikan / Mirëqenies.

Koment Lëvizjen The American Socialiste / e Mirëqënies

« | »