.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Bomba Atomike

Kur pashë se çfarë "detyrë speciale" ne kemi marrë nga mësuesi ynë ishte rreth, unë kam marrë tronditur. Unë kam gjithmonë veten se çfarë në të vërtetë ka ndodhur në Hiroshima dhe Nagasaki, dhe unë e kam ndjerë gjithmonë kërkojnë për të mësuar më shumë. Kur unë fillova të lexoja tekstet, kuptova se ata nuk ishin aq shumë në lidhje me detaje por mendimet e njerëzve në luftë, bomba atomike dhe histori një vajzë japoneze. Ne kurrë nuk kam lexuar në lidhje me gjërat që ndodhën në Hiroshima dhe Nagasaki në shkollë, kështu që unë nuk e di se çfarë të presin. Dhe unë mund t'ju them se ajo që kam lexuar ishte shumë më e keqe, atëherë unë mund të kishte imagjinuar kurrë. Është e sigurt të them se më shumë se njëqind mijë njerëz kanë vdekur vetëm në Hiroshima. Kjo është e gjithë njerëzit që vdiqën në sulmin ndaj Qendrës Tregtare Botërore herë njëzet. Dhe shumica e ekspertëve thonë se është më afër 200.000 viktima se 100.000. Kjo nuk është vetëm numri i njerëzve që vdiqën Kjo më bën të ndjehen të sëmurë, por mbiçmuara mënyra që ata bënë. Ndonëse kjo mund të tingëllojë e tmerrshme që të jetë në lulëzim në copa nga një bombë e zakonshme, unë do të zgjedh se me kalimin e të qenit i ekspozuar ndaj rrezatimit çdo ditë të javës.

Kur kisha lexuar "The Shatterer e botëve," Unë vazhdoi të lexojë "Falënderoj Perëndinë për Atom bombë" me pritje të mëdha. Mendova se kjo parti mund të jetë nga ana e një ushtari amerikan e parë, dhe në disa mënyra unë ishte e drejtë. Kjo parti ishte e mbushur me citate të ndryshme nga ushtarët amerikanë, gjeneralët dhe ekspertë pretenduar se bombë atomike ishte diçka e mirë dhe e nevojshme. Pas leximit historitë e tyre, ju vërtetë nuk e di se çfarë të mendoj. Ishte përdorur bomba atomike një gjë e mençur për të bërë, apo çmenduri të plotë?

Kur ju jeni duke bërë një luftë, ju do keni të bëni asgjë për të fituar atë. Nuk ka rregulla. Një udhëheqës i mirë do të bëjë asgjë për të bërë surethat si disa nga ushtarët tuaj dhe civilë të vdesin. Unë mendoj se Harry S. Truman arsyetuar në këto porta Kur ai e mori vendimin për të hequr dorë nga A-bombë. Ai ndoshta mendoi se shumë ushtarë amerikanë kishte vdekur tashmë dhe ai donte për t'i dhënë fund atë. Ai duhet të ketë njohur se një A-bombë do të shkaktonte shkatërrimin e mjaftueshme për të bërë dorëzimin japoneze. Ajo që unë nuk do të marrë akull, se amerikanët nuk duket për të parë atë mënyrë që unë bëj. Ata thonë se duke rënë mijëra A-bombë të jetës japoneze ishin të ruajtur. Në vend të luftuar vs para Front Cili wouldhave vrarë miliona më shumë, ata rënë A-bombë dhe i dha fund luftës. Për të qenë i sinqertë, unë mendoj se ata vetëm thonë se për të bërë ato të duken më të mirë në sytë e tyre dhe popullin japonez. Dhe unë mendoj se Amerika duhet të konsiderojë themeselves fat se Japonia nuk kanë marrë hak në një mënyrë aq shkatërruese sa që ata vepruan.

"Ju mendoni se i jetës Cili do havebeen humbur në një evazion të ishujve të Japonisë në shtëpi - një numër tronditëse të amerikanëve, por miliona më shumë të Japanese - dhe ju falënderoj Perëndinë për bombë atomike."
William Manchester autor i librit "Mirupafshim Darkness: një biografi e Luftës së Paqësorit"

Pyetja ime e madhe është: Si do të udhëheqësit dhe njerëzit e Amerikës kanë reaguar në qoftë se Japonia kishte qenë ato në rënie e A-bombë. Vetëm këtë herë toka amerikane ishte destinacioni i synuar për bombë. Unë jam goxha i mallkuar i sigurt se ata nuk do të havebeen mirënjohës. Merrni incident që ndodhi në 11 shtator 2002 për shembull. Mendoj se pesë mijë njerëz (ose diçka shumë të afërt me atë) u vranë. Kjo nuk është as një e dhjeta e lirshme se Japonia e mori nga bombardimet Hiroshima vetëm (vini re se Shtetet e Bashkuara ka rënë dy). Guess what, ata nuk mendojnë për mënyra për të zgjidhur problemet që ishin shfaqur. Hakmarrje e tyre e pamëshirshme vuajtur për vdekjen e mijëra muslimanëve të pafajshëm. Çfarë ata mund të kam bërë ishte për të marrë nga ata përgjegjës për sulmin në Qendrën Botërore të Tregtisë.

Unë mendoj se A-bombë Nëse kurrë nuk kam qenë e shpikur. Një gjë me aftësinë për të shkaktuar atë lloj shkatërrimi është diçka që qeniet njerëzore nuk janë menduar të ketë. Është shumë e rrezikshme që unë besoj. Ndoshta diçka pozitive erdhi çfarë me përdorimin e A-bombë dhe çdo gjë. Liderët dhe diktatorët e botës mund të ketë kuptuar se luftërat e sot nuk janë në atë që përdoret për të jetë. Në ditët e sotme ju praktikisht mund të shkatërrosh një qytet të madh me vetëm një bombë. Dhe kjo e bën atë një tërësi shumë më e rrezikshme për të filluar një luftë.

Unë sinqerisht shpresoj se A-bombë nuk mund të përdoret përsëri. Dhe shpikjen më të reja më të fuqishme të quajtur bombë hidrogjeni duhet të ndaluar si. Ata kanë efekte të cilat nuk janë për qëllim të kërkojë luftërat. Ata vrasin civilë. Një gjë e zakonshme, por të tmerrshme megjithatë. Luftërat nuk janë luftuar si Ata ishin kthyer në ditët e vjetër. Kur luftërat u luftuan në fushat me kuaj dhe shpata. Ka shumë më tepër femra në këto lloj lufton, të paktën nëse ju pyesni mua.
Ato që vuajnë më së shumti në luftërat janë gjithmonë civilë dhe ushtarë. Ato që i bëjnë ato vuajtjet janë si gjithmonë udhëheqësit. Ka qenë si kjo që përgjithmonë, dhe unë jam skeptik se kjo do të ndryshojë kurrë. Lufta është mënyra më frikacak në drejtimin nga problemet.

"Më jep paratë që janë shpenzuar në luftë dhe unë do të veshë çdo burrë, grua dhe fëmijë në një veshje të cilën mbretërit dhe mbretëreshat do të jetë krenar. Unë do të ndërtojë një shkollë në çdo luginë mbi tërë tokën. Unë do të kurorëzojë çdo kodër me një vend i adhurimit shenjtëruar për paqen "

based on 1 rating Bomba Atomike: 5.0 nga 5 bazuar në 1 vlerësim
Shkalla e bombës atomike


Projektet Related shkollore
Në vijim është puna shkollë që ka të bëjë me bomba atomike, ose në ndonjë mënyrë lidhur me bombës atomike.

Koment bombës atomike

« | »