.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Reaktivitet Series

Subject: Anglisht , Tjetër

Experimet 1

Hipoteza: Unë parashikoj që në tuba provë me Metale të Tranzicionit në Willingen të gjithë të qëndrojnë të njëjta me disa flluska të vogla. Megjithatë test-tuba me metale në to në flluska të parashikueshme thatmany do të formohet dhe metale Do Të gërryjtem.

Mg + HCl  MgHCl
Zn + HCl  ZnHCl
Fe + HCl  FeHCl
Sn + HCl  SnHCl
Cu + HCl  CuHCl
Pajisje: 5 test-tuba + raft
holluar acid klorhidrik
Mg, Zn, Fe, Sn dhe Cu
rërë-letër
Një gotë

Metoda:

SPEP një: Merrni copa të vogla të ndjekur Metale: magnez, zink, hekur, kallaj dhe bakri.

Hapi i dytë: Pastroni të gjitha metalet me letër zmerile. Të jenë të kujdesshëm për të tronditur vetëm deri pak me letër zmerile.

Hapi i tretë: Vendos një copë The metaleve të ndryshme në më të veçantë test-tuba.

Hapi i katërt: Hidh acid klorhidrik në kazanët e testimit për të mbuluar metale.

Hapi i katërt: Vëzhgoni rezultatet tuaj, të dokumentuar ato në një tryezë dhe të përpiqen për të Vlerësoni procesin nga 1 në 5 në varësi se si i dhunshëm akull reagimit.

Hapi Gjashtë: Nëse ju merrni rezultatet e dobëta të përpiqet ngrohjen e testimit-tubave në një gotë me ujë të nxehtë.

Rezultate:

Rezultatet ne do të kemi parë nga ky eksperiment janë si krahët follo:
Zn + HCl
Zink + HCL

Kur ne të përziera zink dhe HCL së bashku një reagim filluar të të bëhet menjëherë pasi ne kemi vënë së zinkut në provë-tub. Zink filluar shpërndarjen.
Ne zink nxehtë. Ky shpejtoi procesin dhe ne pamë copa të vogla të zink lundrues në provë-tub

Mg + HCl
Magnezi + HCL

Kur ne të përziera me Magnezi HCL ne pamë një reagim shumë të dhunshme. Copë magnez kishte cent tretur në më pak se 45 sekonda.
Ne nuk e ngrohur magnez pasi nuk kishte Magnezi të dukshme majtas.

Cu + HCL
Bakri + HCL

Kur ne të përziera bakrit me HCL kemi pa asnjë reagim fare. Ne shikuar si vështirë si ne mund, por asgjë nuk mund të shihet. Ne madje tryed ngrohje atë, megjithatë asgjë nuk ndodhi.

Sn + HCL
Tin + HCl

Tin ishte shumë si bakri kemi parë vetëm disa flluska. Edhe kur të nxehtë, e kemi parë vetëm disa flluska.

Fe + HCL
Hekuri + HCL

Ne pamë shumë pak flluska këtu edhe megjithatë Kur Ne e nxehtë ajo pjesë e kallaj filluar shpërndarjen.

Këtu vjen një listë e metaleve që reaguan më. Nga një deri në pesë:

1. Magnezi
2. Zink
3. Hekuri
4. Tin
5. bakri

Experiment 2

Hipoteza: Unë parashikoj që kripërat e metaleve do të humb ngjyrën e Tyre Kur vënë së bashku me metale. Në parashikues mbiçmuara Kjo shkrihet më metalik më shumë ngjyra e kripërave do të ndryshojë. Unë nuk Menaxho për të shkruar ekuacionet kimike që nga unë nuk kam asnjë ide se çfarë do të ndodhë.
Pajisje: 8 test-tuba + raft
Cu, Zn, Fe, Al, Ag
AgNO3, CuSO4, ZnSO4

Metoda:

Hapi 1: Vendi një copë çdo metal në beakers ndryshme.

Hapi 2: Hidh zgjidhje vetëm sa kripë për të mbuluar copa metalike.

Hapi 5: Test këto kombinime:

Alumini dhe bakri sulfat
Sulfat hekuri + bakri
Zink sulfat bakri +
Silver + bakri sulfat
Bakri + nitrat Silver
Nitrat zink + Silver
Bakri + Zink sulfat
Silver + Zink sulfat

Hapi 4: Vëzhgoni dhe Document gjitha rezultatet tuaja. Lini tubat provë për një kohë dhe Dokumentin përsëri.

Rezultate:

AgNO3
Cu + AgNO3

Kur ne të përziera bakrit me nitrat argjendi bakri kthyer imediatley zi. Ajo dukej si ka pasur një shtresë të pista në bakër, kjo ka filluar të shpërndajë dhe ne pamë diçka duke kërkuar shumë e shumë si kërpudhave lundrues rreth.

Zn + AgNO3

Kur ne të përziera zink me nitrat argjendi asgjë nuk ndodhi. Kjo mund të jetë sepse copë tonë zink ishte pista megjithatë ne nuk kemi shumë kohë kështu që ne kemi vendosur për të lëvizur për eksperimente të tjera në vend të ri-bërë këtë. Unë e di rezultatet Se groups've Tjetër mori. Cent zink shpërndahet.

CuSO4

Zn + CuSO4

Kur ne të përziera zinkut dhe bakrit sulfat asnjë reagim U zhvillua, kjo është ndoshta Sepse Ne patëm një pjesë të pista të zinkut. Ne Vendosur për të ecur përpara në vend të ri-bërë këtë. Edhe pse unë e di se rezultatet e vërteta Se groups've Tjetër mori. CuSO4 venitur ngjyra pas një kohë dhe zink u bë i zi, por shtresa e zezë ra off.

Fe + CuSO4

Ngjyra e sulfat bakri është blu gjelbër. Por Kur Ne e përzier atë me IROM ngjyrën e sulfat bakri ndryshuar për më pak e gjelbër dhe Iron U bë hipi shumë fastly. Kur ne e kemi lënë përzierje për një kohë Hekuri filluar të shpërndajë.

Al + CuSO4

Alumini dhe CuSO4 ishte një reagim shumë të ngadaltë. Por pas një kohë Alumini u kthye e kuqe dhe CuSO4 filloi humbur është ngjyrë.

ZnSO4

Cu + ZnSO4

Asnjë reagim.

Ag + ZnSO4

Asnjë reagim.

Experiment 3

Hipoteza: Unë parashikoj Se tallash metali Hekuri A do të shkrihet dhe të formojnë një compond lëngshme me dioksidit të bakrit. Ajo shprehi të duket gri. Kur përzierje është emptyed jashtë në parashikueshëm Kjo është zakon të marrë një myk metalike.

Pajisje: 1 test-tube
Një furrë Bunsen
Shkrepëse
Mashë
Tallash metali hekuri
Oksid bakri
1 shpatull
Dish 1

Metoda:

Hapi 1: Mix një shpatull me tallash metali hekuri dhe oksidit të bakrit në një provë-tub. Studimi përzierje.

Hapi 2: Mbajeni provë-tub me darë dhe do ta mbajë atë mbi furrë Bunsen Litten. Nxehtësia përzierje fort.

Hapi 3: Le përzierje të ftohtë dhe derdh atë në një pjatë.

Rezultate:

Grupi ynë nuk e ka bërë këtë eksperiment Buti definatley mbledhura si rezultat më shumë që unë mund.

Kur ne e derdhi përzierje jashtë pamë Se ajo dukej e kuqe / kafe dhe argjendi ed.

Konkluzion i përbashkët dhe Diskutime

Përfundim:

Të reluts nga këto eksperimente të gjitha kravatë në. Reagimi i metaleve me substanca të ndryshme. Kur ne përzierje për shembull alumini dhe sulfat bakri nuk është një garë duke u zhvilluar. Dy nga metaleve (aluminit dhe bakrit) Dëshironi të jetë së bashku me sulfat. Si në çdo gjë tjetër kjo është bërë duke pasur një garë dhe seing që i metaleve është Fortë dhe Do të lidhura Me sulfat. Ju mund të mendoj për këtë si një princeshë të drejtë në kohën medeival. Gjithashtu imagineable për Knights Kush definatley Follen në dashuri me të njëjtin princeshë. Kalorësit pastaj definatley një Konkurrenca dhe kushdo që Winns merr princeshë. Kjo është vetëm ajo që ndodh me metalike-së. Metal Kjo është më reaktiv merr për të lidhjes me sulfat. Para se ne definatley përzier alumini dhe bakri sulfat formulea duket si ky: CuSO4 + Al  ????. Por, pasi reagimi KA ndodhur formulea A do të duket si ky: CuSO4 + Al  AlSO4. Aluminum KA marrë vendin e bakrit dhe rezultante e reaksionit është sulfat alumini. Kjo është për shkak Aluminum reagon muchmore That copperware, Prandaj Ajo merr vendin.
Kur ne të përziera sulfat zink bakri me asnjë reagim u zhvillua. Kjo është për shkak zink reagon muchmore se bakrit dhe zinkut akull Tashmë bashkë me sulfat. Ka megjithatë Mënyrat për të parë që metalik thatwill fitojë betejën. Seri reaktivitet është një tabelë që na tregon Cili metale reagon më. Magnezi, natriumi dhe Lithium REACT shumë dhunshëm si bakri reagon pothuajse asgjë. Seri reaktivitet janë shumë Associated Me tabelën periodike.

Këtu është tabela periodike. Siç mund të shihni unë do të kanë dhuruar katër zgjedhje. Përzgjedhja e kuqe është metalike-së që të reagojë shumë dhunshëm dhe terefore do të jetë i lartë deri në seri reaktivitet. Francium KA një elektron KA një elektron. Kjo do të thotë se do që të të humb atë, kështu Kur Ajo merr oppertunity ajo e humb atë dhe një reagim ndodh. Megjithatë në një atom, elektronet janë mbajtur Në predhat tyre për shkak të Forcës. Kjo e bën atë më të vështirë për elektronet të afërta me bërthamë për të frenave të lirë. Por nëse marrim bakri e cila ka 11 elektrone e jashtme. Ajo është e lehtë Copper për të lirshme ato, por ka kaq shumë për të lirshme kështu që nuk ka reagim A do të bëhet.

Në seksionin e blu metalet REACT me dhunë por jo aq sa ato në seksionin e kuqe.

Pjesa e gjelbër mbulon shumë metale transmition. Të metale transtition nuk reagojnë shumë mirë Sepse Ata ahave shumë elektronet e jashtme.

Zi-përzgjedhje REACT edhe më keq. Këtë unë nuk e di për një fakt, por unë mendoj kështu, sepse ata kanë kaq shumë elektronet e jashtme.

Metale të ndryshme definatley mënyra të ndryshme të reaguar. Në mënyrë duket anyway. Natriumi reagon shpejt Librin me whizzling por kalcium reagon ngadalë me disa flluska.

Kjo është ajo seri reaktivitet tabelë duket si. Disa Versions tjera ekzistojnë shumë.

Diskutim:

Në jetën e përditshme ka disa reagime. Të paktën që ne mund të shohim apo njoftim. Ndonjëherë maybye NUK JANE reagimet Se ne nuk njoftim beacause ata janë aq të vogla.

A keni menduar ndonjëherë e pikërisht pse jewlery është bërë nga ari e argjendi, etj? Mendoni nëse ne wouldhave një byzylyk të magnezit. Dhe ne wnt jashtë në shi. Dora ynë ose do të zhduken ose pyesni dëmtuar keq. Të metale të tilla si Gold quhen metale të çmuar.

Punëtorët ndihmë Seritë reaktivitet 'ose arkitektë të vendosë Çfarë metale është e mirë për ta përdorur Kur ndërtimi diçka. Nëse ju për shembull duan të ndërtojnë një kamion të blinduara, ju nuk keni ndërtuar atë nga Magnezi sepse do të ketë një reagim thatwill Destroy kamion. Gjithashtu mendoj se për Iron Cili reagon mirë me avull dhe hottness. Ne nuk mund të biuld një tank hotwater nga Iron pasi ajo nuk do të jetë atje për kohë të gjatë SO. Iron A do të jetë e mirë për të përdorur në një tank coldwater Sepse asnjë reagim do të bëhet. Gjithashtu imagjinoni nëse monedha ku shfaqen nga Lithium. Pastaj të gjithë e monedhave do të kemi bërë shkatërruar.

Rust ndodh shumë. Nëse ju merrni ujë Kjo është një Solt sollution metalike në një metali dhe ajo mixes me oksigjen pastaj një hidroksid hekuri është formuar. Kjo është e ndryshk.
Unë shpresoj thatthis labreport është më i mirë se të tjerët e mi. Unë kam punuar shumë në të. Megjithatë ajo tani është 22:30 dhe unë jam pak i lodhur kështu që ju ndoshta do të gjeni një çift të miscackes drejtshkrimore, sorry kam menduar Ackes humbur.

based on 3 ratings Reaktivitet Seria 2,3 nga 5 bazuar në 3 vlerësime
Rate reaktivitet Series


Related schoolwork
Në vijim është puna shkollë që është në lidhje me reaktivitetin Seria ose në asnjë mënyrë në lidhje me reaktivitetin Series.

Koment reaktivitetin Series

« | »