.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Lufta e Dytë Botërore

Hitleri marrë fuqinë

Pas paqes në Versajë në 1919, Hitleri u bashkua me DAP, "Die Deutsche Arbeiter Partei". Në vitin 1920 ata
ndryshoi emrin në nazistët, Kombëtare Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei. Edhe në këtë kohë, Hitleri
Planes kishte për të bërë Gjermaninë një fuqi të madhe dhe ai e urrente t ai komunistët dhe hebrenjtë.

Gjatë shekullit të njëzetë papunësia groved në Gjermani. Ata kishin për të paguar një të madhe
wardamaged. Në vitin 1932 Partia Naziste mori 13.700.000 vota dhe u bë partia më e madhe e
Gjermania. Në rizgjedhjen, një vit e gjysmë më vonë, Partia Naziste e zgjidhi një periudhë 2 milion vota. 1933
Hitleri u bë kreu i shtetit dhe një zgjedhje e re ishte mbajtur ku Hitleri Mund kontrollin
propagandë. Në këto zgjedhje Ata mori 43,9%. Me ndihmën e partive të tjera Ata ndaloi
Partia Komuniste. Partia naziste tani kishte më shumë se dy të tretat e parlamentit. Gjermania u bë një
diktatura.

Pastaj ata ndaloi parti pas partie dhe të gjitha Sindikatave Kombëtare. Vetëm një parti të rinjve ishte
lejuar, Hitleri-Jugend. Çifutët nuk kishin shtetësi të gjatë në Gjermani dhe ata kishin për të kryer një
David Star.

Hitleri brokes premton

Masa e parë e Hitlerit në worldwar dytë ishte për të lëvizur ushtritë në Rhenarea. Se vendit mund të
të jenë të lirë nga forcat ushtarake. Hapi tjetër ishte për të zënë Austrinë, të cilën ata e bëri pa luftë. Por
Hitleri wasnït kënaqur. Në vitin 1938, Hitleri kërkoi shitjen Sudeta, ku shumica e popullsisë janë
Germantown, nga Çekosllovakisë. Vitin e ardhshëm Gjermania pushtuar të gjithë Çekosllovakinë.

21 mars të vitit 1939, Gjermania ka kërkuar Partia e Polonisë. Gusht 23 Gemany formuar
Një paketë nonattack me Bashkimin Sovjetik. Zgjidhja e përfshirë Kjo duhet Gjermania të marrë Poloninë
dhe Bashkimi Sovjetik duhet të marrë Finlandën dhe shtetet baltike.

Luftës RRETH Poloni

1 shtator veprimi i parë ushtarak erdhi. 3200 tanke u zhvendos në Poloni. Ata ishin
reliefed nga Junker Ju-87 avionë bombarduan Kjo Polandïs tankbrigades. Të Ju-87 aeroplanë ishin
Mbrojtur nga Messerschmitt Bf-110 aeroplanë. Forca Polandïs ajrit ishin polak PZL P-11 dhe
P-7 aeroplanë. Ata ishin dore të lehtë dhe të luftimit të mirë. Por divions polake tank nuk kishte shanse
Kundër Germanyïs. Polonia e kishte 600 tanke.

Sulmet ngurta Gjermania bëri qenë shumë të suksesshme. Polonia hadnït Mobilizimi Kur GERMAY sulmuar.
Në sametime Bashkimi Sovjetik sulmoi nga lindja. Poloni zgjidhi. 28 Sht Poloni
ishte ndarë nga Bashkimi Sovjetik dhe Gjermania.

Lufta në FINLAND

14 tetor Bashkimi Sovjetik kërkoi Partia e Finlandës, Partinë e isthmus karel, dhe
Kërkuar për të punësojë një bazë detare në Hangzhou ". Finlanda Duhet dhi Partia e Karelia Veriut në vend. Finlandë
didnit pranojnë kërkesat dhe 30 Nëntor Bashkimit Sovjetik në tacked. Ata terrorist bombarduar
Helsinki dhe qytete të tjera të mëdha. I dërguar trupat e përfshirë 19 ndarje Infantery, 5 tankbrigades, 800
aeroplanë dhe 300.000 Sovjetïs ushtarë. Finlanda kishte rreth 120,000 ushtarë, por vetëm 100 aeroplanë.
Ata kishin dy avantazhe: e terrenit dhe dimër shumë të ftohtë. Ata ishin ushtarë të mirë të pyjeve dhe
Ata mund të kthehen lehtë në bazë se rusët. Bashkimi Sovjetik losed rreth 27,000 burra dhe
Finlanda 2700 pse. 12 mars 1940, Finlanda desh të largohen nga vendi se Bashkimi Sovjetik
Kërkuar.

NORTH I EVROPËS

9 prill 1940 Gjermania pushtoi Danimarkën pa konflikte. Ata filluan një pushtim të
Norvegjia shumë. Të Garmanies zbarkoi trupat Paracute për të bërë luftë të shpejtë. Por sulmi fikse
dështuar dhe ajo mori dy monthes. Mundim ishte që të ketë një vend të sigurtë transportin ro ck nga Suedia.
Se transporti ishte përmes Norvegjisë dhe lëvizje e anijes përpara në Danimarkë. Norwayïs Coust ishte e mirë mbiçmuara
për attackes nëndetëse kundër Britanisë së Madhe.

Gjermania didnit zënë Suedi, por ata me forcë ato. I dërguar trupat gjermane dhe armatim ishin
Transportuar përmes Suedisë.

Britania e Madhe

Chamberlain duhej të linte postin presidencial në Britani. Kritikat kundër tij groved. Winston
Churchill kompensohen Chamberlain dhe bëri një qeveri të re. Fjalët e tij të parë në anglezët
ishin: "Nuk kam asgjë tjetër për të sakrifikuar ju, se, djersë gjak dhe lot."

KUJT: FRANCE

Ashtu si në Luftën e Parë Botërore, Gjermania mori rrugën nëpër vendet e Beneluksit në Francë.
10 Maj 1940 GERMAY sulmuar në Holandë. Hapi i parë ishte për të shkatërruar Holandën
Mbrojtjes Ajrore. Ata mbiçmuara zbarkoi dërguar trupat parashutë pranë kryeqytetit. Betejat Hard arised dhe Gjermania
mori probleme. Holanda në pension Kur Gjermania Filloi bombardimin terror e Roterdamit dhe
Haga 14 Maj.

Grebbeline ishte vija më të rëndësishme të mbrojtjes. Grebbeline ishte prapa kufirin midis
Holanda dhe Belgjika. Ajo kurrë nuk u bë gati dhe ajo ra shumë e lehtë. Franca e kuptoi se ata
Duhet të humbasin. Por, ata kanë marrë një mesazh të fshehtë në lidhje me Germanyïs Planit betejës dhe ata ndryshuar Tyre
Strategjia menjëherë. Sulmi Gjermania ishte e suksesshme për shkak të veprimeve të ajrit. Francezët dhe
Ushtritë Brittish U bë surrended në Dukerque dhe iku mbi Channel në Britani.
Arratisjes mori 7 ditë, nga 26 maj deri më 4 qershor.

Beteja e Britanisë

10 korrik 1940, Beteja e Britanisë ka filluar. Kjo vazhdoi gjithë verës dhe vjeshtë me i madh
betejat ajrore. Më 7 shtator bombardimeve terroriste Filloi Kundër Londër. Ajo vazhdoi në 57 ditë.
Por Brittish mund të luftuar atë dhe kurrë nuk ka pasur një pushtim i Britanisë së Madhe

Afrika Veriore

Gjatë 1941, Musolini, diktatori Italyïs, u përpoqën për të pushtuar zonat rreth Detit Mesdhe. Ai
filloi në Libi dhe u zhvendos në lindje. Në fund ata losed dhe Hitleri dicided për të ndihmuar atë. Ai dy vonë
Divions gjerman në Afrikën e Veriut. Ata erdhën në Egyptia n City, El Alamein, por theres fitoi Britania
një betejë e madhe tank. Këtu lufta u kthye në Jug.

Radha e dytë

Kur Hitleri couldnït pushtuar Britaninë e Madhe ai vendosi për të sulmuar Bashkimin Sovjetik. Ai mori Hungaria,
Bullgaria dhe Rumania para Jugosllavi dhe Greqi u zënë.

22 qershor 1941 ushtritë Gjermani lëvizur përgjatë kufijve, në Leningrad, Moskë dhe
Stalingrad. Më ata arritën nervat. Dimri Erdhi dhe Ata ishin larg nga shtëpia dhe couldnït
ushqim dhi apo rroba të ngrohta. Hitleri u dha urdhëra që të mos dalin në pension. T ai Bashkimi Sovjetik bëri një sulm të kundërt
dhe Gjermania humbi. Tani lufta u kthye në Lindjen shumë.

Më vonë SHBA erdhi nga Gjermania Perëndimore dhe presion përsëri.

based on 3 ratings Lufta e dytë botërore, 1.7 nga 5 bazuar në 3 vlerësime
Vlerësoni Lufta e Dytë Botërore


Projektet Related shkollore
Në vijim është puna shkollë që është rreth Luftës së Dytë Botërore, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Luftën e Dytë Botërore.

Koment Lufta e Dytë Botërore

« | »