.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia e Maribeth

Njëherë e një kohë ka pasur një vajzë e vogël e quajtur Maribeth. Ajo jetonte me gjyshen e saj në pyll të madh. Çdo ditë ajo shkoi në një livadh, picking shkopinj prej druri të ngrohtë deri shtëpinë e gjyshes së saj dhe të bëjë zjarr për gatim të ushqimit. Si një vajzë të vogël ajo ka gëzuar vizitat në Meadowlands. Ajo donte që të shikojmë në të gjitha kafshët dhe lule e bukur e cila u rrit në livadh dhe ajo donte për të parë lumin e madhe e cila ishte plot me peshq. Por, pasi ajo u bë më i vjetër se ajo ndryshoi mendjen e saj dhe ndjeva vërtetë i mërzitur duke shkuar atje.
Por ajo kishte për të shkuar atje, përndryshe nuk do të kishte ushqim ose jo ngrohtësi në shtëpi ..
Një ditë kur Maribeth si zakonisht kishte shkuar në livadh dhe ndjehet me të vërtetë, të vërtetë të mërzitur ajo gjeti një mënyrë për të shmangur picking shkopinj. Ajo doli në ujë të ftohtë, të përcaktuara dhe filloi ulëritës.
- Ndihmë !!! Unë e kam bie në ujë !! Unë do të mbytem në qoftë se askush nuk më ndihmon, ajo bërtita si zë të lartë si ajo mund. Ajo mendonte se ajo mund të tregoni, gjyshja e saj se ajo kishte rënë në lumë dhe se ajo ishte tani frikë për të shkuar në livadh, në afërsi të lumit. Atëherë nuk do të ketë më shumë shkopinj picking prej druri në të gjitha.
Gjyshja e saj e vjetër dëgjuar ulëritës saj dhe erdhi me vrap për të parë se çfarë po ndodhte. Kur ajo pa mbesën e saj në lumë ajo vrapoi jashtë në ujë, e tërhoqi atë në tokë. Ajo mbajti krahun e saj rreth vajzës dhe thirri:
- Ooo .. !! Ju budalla, vajzë e vogël !! Ju mund të keni mbytur! Asnjëherë mos shkoni pranë agian lumit!
-?! Pastaj nuk do të ketë mbledhje të shkopinj në të gjitha, Maribeth tha për fat të mirë.
- Sigurisht do të, iu përgjigj gjyshen, ju ende do të ketë për të shkuar në këtë livadh, por vetëm shikojnë nga lumi.
Maribeth psherëtiu me zë të lartë, u ngrit, mbajtur në picking shkopinj.
Ditët vazhdoi dhe Maribeth gjetur punë më të mërzitshme se kurrë. Pastaj ajo mori një ide. Nëse ajo ra në ujë përsëri, ndoshta ajo mund të them se gjyshja e saj se ajo ishte me të vërtetë frikë nga vetëm dëgjuar zërin e ujëvarë që ulërin. Ajo nuk mendoj gjatë e saj, ajo shkoi në ujë. Por ajo bëri një gabim të madh, ajo hoqi rrobat e saj para Sepse hera e fundit që ajo mashtruar gjyshen e saj veshje e saj ishin shkatërruar.
- Heeeeelp !! Unë e kam bie në ujë të ftohtë përsëri, ajo bërtita.
Gjyshja e saj erdhi duke e tërhequr deri vajzë. Në fillim ajo bërtiti dhe i tha Maribeth se si ajo ishte e shqetësuar. Pastaj ajo zbuloi se vajza nuk veshin ndonjë rroba.
- A e keni vendosur këtë deri vetëm për të shmangur ringjallet shkopinj, ajo pyeti Maribeth.
- Jo unë nuk, ajo u përgjigj.
- Ju jeni duke gënjyer, tha gruaja e vjetër, u ngrit dhe shkoi në shtëpi.
Maribeth ndjehet shumë e trishtuar e Making gjyshja e saj të zhgënjyer.
Ajo mbajtur në vazhdim e sipër në livadh çdo ditë, picking shkopinj druri. Ajo tani e kuptuan se ajo gjithmonë do të keni për të bërë atë. Një ditë të nxehtë të verës ajo u bë shumë e etur Kur ajo kap shkopinj druri dhe mendoi se mund të pinin ujë nga lumi. Ajo shkoi në lumë, u shtri dhe u përkul mbi ujë. Pastaj ajo hapi gojën e saj dhe filloi të pijshëm e të ftohtë, ujë freskuese. Ajo stillage dhe stillage dhe papritmas ajo ra në ujë. Ajo humbi terren të saj dhe u nxorrën jashtë në ujë. Ajo bëri thirrje për ndihmë. Gjyshja e saj i cili ishte në shtëpinë e leximit Heard Maribeth piskat. Kur ajo dëgjuar atë që ajo u ngrit dhe filloi drejtimin, atëherë ajo remebered se ajo do të ishte mashtrim dy herë, u ul dhe mendova thatthis kohë ajo nuk do.
Varfër Maribeth u nxorrën në sipërfaqe, duke luftuar për të marrë ajër, ulëritës për ndihmë. Por askush nuk kujdesej si Ata e dinin se ajo kishte mashtrim gjyshen e saj të para. Maribeth nuk erdhi në shtëpi atë mbrëmje. Gjyshja e saj mendonin se ajo ishte zemëruar sepse askush nuk e kishte kujdesur. Por Maribeth kurrë nuk u kthye në shtëpi dhe një burrë e gjeti, i vdekur në lumë pesë milje larg nga livadh një javë më vonë.

Vlerësoni Historia e Maribeth


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë bëjnë historinë e Maribeth apo në asnjë mënyrë në lidhje me historinë e Maribeth.

Koment Historia e Maribeth

« | »