. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Explorer

Christopher Columbus ishte njeriu i parë që e zbuloi Amerikën dhe u kthye, në fakt ajo ishte Vikingët i cili ishte i pari nga Evropa, por ata nuk u kthyen në Evropë dhe të tregojmë të gjithëve vendin e ri. Gjithsesi Christopher Columbus mendohet që në qoftë se toka ishte e rrumbullakët se të mund të në Azi në një mënyrë më të lehtë dhe shumë më të shkurtër, në qoftë se ai sails në drejtim të kundërt. Kolombi e dinte se nëse ai mund të lundrojnë në Azi dhe për të shpëtuar një shumë kohë ai do të bë i pasur. Sepse në Azi evropianët blerë shumë gjëra që ishin shumë të shtrenjta në Evropë. Ajo ishte si llojet e ndryshme të erëza dhe Kinës. Kolombi mori një licencë nga mbretëreshës spanjolle për të bërë ekspeditë e tij. Kolombi nënvlerësuar madhësinë e tokës, në vend të kësaj ai gjeti një vend të ri. Kolombi ishte i pari që e hulumtuar kontinentin në fakt kontinentet e re kontinentale u zbulua nga Américo Vespuchi i cili e parë mori të gjitha kredive për zbulimin e tij. Në fakt në qoftë se Kolombi nuk e kishte preformed ekspeditë e tij, kurrë nuk kishte Vespuchi lundruar dhe gjeti kontinent. Ajo ishte pas Américo Vespuchis firstname kontinenti u emërua

Amerindians dhe atje luftën kundër kolonëve

Gjithnjë e më shumë kolonët erdhi në vendin e ri, por shumë shpejt ata e kuptuan se ata nuk ishin të vetëm në vend të madh. Nuk ishte banorë që kishin jetuar atje parat moshave, disa nga banorët Cilat kolonët quajtur indianët ishin shumë miqësore dhe disa nuk ishte.
Unë mund të lehtë për të kuptuar pse disa banorë nuk ishin aq të mbiçmuara. Unë mendoj Indian nuk ka dashur të "pushtuar" nga të bardhët në vendin e tyre. Atëherë të gjithë kolonët erdhi dhe e mori vendin e tyre, kolonët nuk u kujdes për indianët dhe vendet e tyre, kolonët mendonin se toka ishte e tyrja vetëm dhe që ishte indianët të cilët kishin për të lëvizur larg. Kolonët shikuar indianëve si subjekte të tyre dhe të trajtohen ato gati si kafshë, unë mendoj. Unë mund të marrë SIOUX për shembull; Ata po kërkonin Buffalos në një kohë shumë të gjatë dhe që ishte jetesa e tyre e vetme. Nga buffalos Ata mund të bëjë rrobat, të merrni ushqim dhe mjete, Por kur kolonët filluar të ndjekur Buffalos, Ata morën morethan Ata e nevojshme, në mënyrë gati të gjitha buffalos zhdukur dhe këtë bëhen Sioux shumë i zemëruar. Ata filluan me protesta, por kolonët injoruar ato. Pas një kohe rrethanat duhet për Sioux U bë shumë e keqe për shkak të numrit në rënie të buffalos. Kështu Sioux shkoi në luftë kundër kolonëve. Shumë fise të tjera indiane u bashkua theminto luftës për shembull Cheyenne. Kjo luftë ishte mjaft e gjatë dhe me betejat shpërndara. Ngarkon për gati dyqind vjet. Qeveria amerikane pari injoruar problemin me indianëve dhe kolonëve për shumë vite. Së pari, pas betejës së Big bri i vogël në 1876, kur Përgjithshëm Custer u rrahur dhe vrarë nga indianët, qeveria e mori seriozisht luftën. Pas kësaj ushtria amerikane mundi indianët shumë herë deri sa më në fund u dorëzua indianët. Arsyeja kryesore pse indianët humbur shumicën e betejave ishte shkak të superioritetit të ushtrisë amerikane në krahë. Unë mendoj thatmany e kësaj lufton nuk ishin të nevojshme, unë mendoj se kur kolonët ishin Negociatat e paqes me indianët Ata keqkuptuar eachother dhe që çojnë në betejat e panevojshme.

Lufta e Pavarësisë

Së pari Amerika ishte koloni britanike, por njerëzit në Amerikë donte të havetheir vendin e vet. Pra kolonitë punuar së bashku si një Kongresit kontinental. Udhëheqësi ishte George Washington, pas luftës ai u bë presidenti i parë amerikan.
Të gjitha filloi në 18 prill 1775 kur 700 ushtarë britanikë shkoi nga Bostoni në Concord. Misioni i tyre ishte të çarmatosur një grup rebelim në Concord. Por në pyll pranë mënyrë për Concord luanët rebelë u fshehur Ata xhiruar poshtë shumicën e troopship britanik. Ky ishte fillimi i luftës së pavarësisë. Pastaj vetëm një muaj më vonë maj 1775 akti kontinentale kongres si qeveria e parë amerikane. Ata të ngritur një ushtri prej 17,000 njerëzve që jap nga George Washington, i cili ishte në atë fazë një pronar i madh i tokës me përvojë të Francës dhe lufta indian. Kongresi mbiçmuara Përfaqësuesit e vonuara për të kërkuar ndihmë nga kombet mike si Franca i cili ishte armiku më i madh i Britanisë në atë moment rrotullues. Pas se luftimet e U bë një luftë në shkallë të gjerë. Pas një viti të luftuar kongresin kontinental në fund shkëputur të gjitha lidhjet politike nga Britania dhe u bë një vend i vet. Dy ditë më vonë Kongresi formuar deklaratat e pavarësisë. Deklaratat e pavarësisë ishte më shumë se një dëshmi që të gjithë kolonitë kishin bë një vend i madh, ajo është mbiçmuara trishtuar që të gjithë njerëzit në atë vend kanë të gjitha të drejta për jetë, liri dhe ndjekje të lumturisë. Në shpalljen e pavarësisë Ata mbiçmuara shkroi dhjetë kokën Kjo ligjet janë të vlefshme në çdo shtet.

Një shtet është si një vend të vet të vogël, sepse të gjitha shtetet kanë Ata vetë ligjet e shtetit. Çdo shtet mbiçmuara ka një guvernator i cili sundon në çdo shtet dhe të gjithë njerëzit duhet të paguajnë taksa shtetit dhe tatimin kombëtare. Kur është koha për të zgjedhur një president të ri të gjitha shtetet havetheir zgjedhjet vet.

Robërit e zezë

Njerëzit e zezë erdhi në Amerikë nga Afrika si skllevër. Njerëzit e bardhë mendonin që njerëzit e zezë ishin si kafshët. Kështu populli e zezë U bë skllevër të cilët kanë punuar në ferma, ata nuk kishin asgjë për të thënë Por nuk kishin paguar për punën e tyre. Por në 1800 manypeople kërkuar për të ndaluar skllavërinë dhe protesta shkoi në një luftë, ajo ishte në jug të Amerikës kundër veriut. Në jug të kërkuar për të mbajtur skllavërisë dhe Veriut ishte kundër tij. Fundi luftë me një fitore për veriun dhe të skllavërisë u ndal, por për shumë vite pas popullit të zeza ishte nën shtypjen e thellë nga ana e njerëzve të bardhë. Në vitin 1950 një grua e zezë refuzon të largohet karrige e saj për një njeri të bardhë në një autobus. Ky ishte fillimi i ndryshimit të vërtetë për popullin e zezë. Sot njerëzit e zezë janë trajtuar si e bardhë gati, por për fat të keq shumë njerëz të zezë jetojnë shumë të varfër. Ata nuk kanë të njëjtat mundësi si njerëzit e bardhë për shkak të kaluarës së tyre. Edukimi për shembull, të kushtojë një shumë parash për të marrë një arsim të lartë e cila shumë njerëz të zezë nuk të përballojë për të. Është si një rreth të keq unë mendoj.

Një Festa për të kujtuar

Thanksgiving feston E enjte e katërt në nëntor çdo vit. Ajo filloi në nëntor 1621 Kur pelegrinët bashkua festën indianëve. Indianët ndarë grurin me ta dhe u treguan vendi më i mirë për të peshkut në. Indianët mbiçmuara Tregoi kolonët se si për të mbjellë të lashtat dhe ishin ajo do të rritet më të mirë në tokën amerikane. Ky ishte fillimi për pushime Falenderimeve.
4 korrik është dita kombëtare e Amerikës dhe quhet Dita e Pavarësisë. Populli amerikan të festuar ditën kur Amerika u bë një vend e në 1766 kur Kongresi kontinentale vendosi për shpalljen e pavarësisë.

Amerika sot

Sot Amerika është një nga më të pasur dhe më të fuqishme vendeve të botës, sepse shumë të naftës unë mendoj. Për fat të keq shumë njerëz në Amerikë është shumë i dobët, posaçërisht zezë dhe Latinos. Unë mendoj se Amerika kam qenë kaq i fuqishëm dhe i pasur Sepse Kur të gjithë kolonët U bë e pavarur nga Britania Ata mund të formojnë vendin në një mënyrë më moderne Krahasuar me vendet më të vjetër evropiane. Amerika ishte shumë herët me një lloj të demokracisë dhe që të ndihmojë ata për të marrë një lider të mirë që mund të fitojnë të holla për vendin dhe pozitive lëndëve të tjera. Në Suedi në atë kohë kemi pasur një mbret i cili kujdesur më shumë për veten e tij se sa për vendin, kjo është një hap i madh nga Amerika në evolucionit në atë kohë. Por një nga gjërat që unë mendoj se ishte shumë e rëndësishme ishte se kolonët e ardhur nga vende shumë të ndryshme, kur të gjithë njerëzit që dinin shumë gjëra nga atje përvojë në vend atje në shtëpi punuar së bashku në formimin e ligjeve të Amerikës dhe vendimet e tjera "i cili ishte E rëndësishme për Amerikën.

based on 5 ratings Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 3.4 nga 5 në bazë të 5 ratings
Vlerësoni Shtetet e Bashkuara të Amerikës


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës ose në asnjë mënyrë në lidhje me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Koment mbi Shtetet e Bashkuara të Amerikës

« | »