.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Theodore Roosevelt

Theodore Roosevelt ishte një udhëheqës energjik dhe dinamik i cili dha
komb një marrëveshje katror. Gjatë presidencës së tij në një pozitë të ndërkom
nal leadership.Roosevelt përkiste një familje aristokratike New York. Ai mori pjesë
Harvard Univerity. Theodore Roosevelt luftoi në spanjoll-amerikan
Lufta me Rough Riders në Betejën e San Juan Hill. Ai kishte shërbyer
Si commissiores Policisë së Nju Jorkut, Ndihmës Sekretari i Marinës,
Guvernatori i New York-ut, dhe Vice President i Shteteve të Bashkuara. Kur
Presidenti McKinley u vra më 14 shtator, 1901, Theodore
Roosevelt u bë, në atë kohë, i riu (43 vjeç), Kryetari i
ory hist.

Presidenti e pa veten si një njeri i mes që do të meditoni
luftojnë midis kapitalit dhe punës. Ai saidthat biznesi duhet të pyesim
mbrojtur kundër vetvetes dhe ai u rrekën të favorizojë komisioneve rregullative
Kjo me kusht që supervisi jopartiake për nga ekspertët e biznesit
Praktikat. Si President ai pati sukses në marrjen autoritet shtesë
mbi hekurudhat për Komisionit Ndërshtetëror Tregtisë. Ai ishte mbiçmuara
instrumental në kalimin e Aktit Mish inspektimit dhe pastër
Food and Drug Akti. Qëndrimi ro ndaj të varfërve dhe në drejtim të punës
Kjo lëvizje ishte një konservator ndriçuar. Ai mbështeti shumë
Kërkesat e punës të tilla si orë të shkurtër për gratë dhe fëmijët, të punëdhënësve
Ligjet e përgjegjësisë dhe kufizimet mbi përdorimin e urdhrat kundër
Punëtorët në kontestet e punës.

Në reformën, Roosevelt donte ndryshim gradual. Ai shkoi në drejtimin
e reformatorëve dhe përfundoi si kandidat i Partisë Progresive
Në campaingn presidenciale Bull Moose në vitin 1912. Ai kishte thyer me
Partia Republikane Lican.

Në 1907 emigracionit Arritur të gjitha me kohë të lartë të saj të 1,285,000 në një vit.
Theodore Roosevelt tha: "Nuk mund të ketë besnikëria Ndarë këtu. Ndonjë
Njeriu i cili thotë se është një amerikan, por diçka tjetër gjithashtu, nuk është një
Amerikan në të gjitha. Ne kemi të qetë në qoftë se vetëm për një gjuhë këtu dhe që është
Gjuhës angleze, sepse ne synojmë që të Shih se Crucible kthen tonë
njerëz si amerikanët, të kombësisë amerikane; ne kemi vend për por
një besnikëri shpirt, dhe kjo është besnikëria ndaj popullit amerikan. "

Ro l ed Shtetet e Bashkuara në ndërhyrjen e armatosur të vazhdueshëm në
Karaibe. Në vitin 1906 një kryengritje në Kubë shkaktoi Shtetet e Bashkuara të
të ndërhyjë në punët e saj. Qeveria amerikane me tërhoqi fuqinë e saj
Kur ORDR u rivendos.

Në qeverinë Filipine C ivile ishte vënë në veprim, dhe një
kabllo komunikimit u hodh nëpër Paqësor.

Roosevelt ndërhyri në luftën betwwen Rusia dhe Japonia. Ai ftoi
Qeveritë ruse dhe japoneze për të dërguar komisionerët e paqes në
America, ku një traktat paqeje u sighned në vitin 1905. pas vitit
Presidenti u nderua me Çmimin Nobel për Paqe.

Njerëzit kishin kërkuar një kanal connectiong e Atlantikut dhe Paqësorit
qindra vjet. Një kompani franceze, e cila falimentoi, kishte filluar
I projektit, Pro. Kompania shitur të drejtat panamez për të ndërtuar kanalin
për qeverinë e Shteteve të Bashkuara. Colombia, territorin e të cilit përfshinte
Panama, nuk bien dakord për kushtet e ofruara nga Shtetet Uninted. Ro jodur
nuk mendoj se shumë nga ai për të amerikanëve Latine për të filluar me. Ai e quajti HE
kolumbianë "corruptionits pamend dhe vrasës." Roosevelt
Administrata mbështeti një rebelim nga Panamanians kundër Kolumbisë.
Vendi i ri i Panamasë nënshkruan një traktat kanalit të favorshme për United
Shtetet në vitin 1903. Ma Kanali Pana u përfunduar 15 gusht, 1914th

Presidenti Theodore Roosevelt vdiq në Sagamore Hill, në shtëpinë e tij në perle
Bay, New York, më 6 janar, 1919

based on 1 rating Theodore Roosevelt 5.0 out of 5 bazuar në 1 vlerësim
Shkalla e Theodore Roosevelt


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Theodore Roosevelt apo në asnjë mënyrë në lidhje me Theodore Roosevelt.

Koment Theodore Roosevelt

|