.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Theodore Roosevelt

Presidenti i 26 i Shteteve të Bashkuara (1901-1909)

Theodore Roosevelt ishte një udhëheqës energjik dhe dinamik i cili i dha
komb një marrëveshje katrore. Gjatë presidencës së tij në një pozitë të ndërkombëtare
Udhëheqja e prerë.

Roosevelt i përkiste një familje aristokratike New York. Ai mori pjesë
Harvard Univerity. Theodore Roosevelt luftuan në spanjisht-amerikan
Lufta me Rough Riders në betejën e San Juan Hill. Ai kishte shërbyer
Si commissiores Policisë së Nju Jorkut, Ndihmës Sekretari i Marinës,
Guvernatori i New York-ut, dhe Vice President i Shteteve të Bashkuara. Kur
Presidenti McKinley u vra më 14 shtator 1901, Theodore
Roosevelt u bë, në atë kohë, më i ri (43 vjet) Presidenti në
ory hist.

Presidenti e pa veten si një njeri të mesme Kush do të meditoni
luftë në mes kapitalit dhe punës. Ai saidthat biznesi duhet të kërkojë
Mbrojtur kundër vetvetes dhe ai u rrekën të favorizojnë komisioneve rregullative
Kjo me kusht që supervisi jopartiake për nga ekspertë të biznesit
Praktikat. Si President ai pati sukses në marrjen e autoritetit shtesë
mbi hekurudhat për komisionit ndërshtetëror commerce. Ai ishte mbiçmuara
rëndësishëm në kalimin e Aktit Mish Inspektimit dhe i pastër
Food and Drug Akti. Qëndrimi Ro ndaj të varfërve dhe në drejtim të punës
Lëvizja ishte ajo e një konservator ndriçuar. Ai mbështeti shumë
Kërkesat e punës të tilla si orë të shkurtër për gratë dhe fëmijët, të punëdhënësve
Ligjet e përgjegjësisë dhe kufizimet në përdorimin e urdhrat kundër
Punëtorët në kontestet e punës.

Në reformën, Roosevelt kërkuar ndryshimin gradual. Ai shkoi në drejtimin
nga reformatorët dhe përfundoi si kandidat i Partisë Progresive
Në campaingn presidencial Bull Moose në 1912. Ai kishte thyer me
Partia Republi Licani.

Në 1907 emigracionit arritur të gjitha me kohë të lartë të saj të 1.285.000 në një vit.
Theodore Roosevelt tha: "Nuk mund të ketë besnikëria ndarë këtu. Ndonjë
Njeriu i cili thotë se është një amerikan, por diçka tjetër gjithashtu, nuk është një
Amerikane në të gjitha. Ne kemi të qetë nëse, por për një gjuhë këtu dhe që është
Në gjuhën angleze, për ne synojmë për të parë se Crucible kthen tonë
njerëz si amerikanët, të kombësisë amerikane; Ne kemi vend për por
një besnikëri shpirt, dhe kjo është besnikëria ndaj popullit amerikan. "

Ro l ed Shtetet e Bashkuara në ndërhyrjen e vazhdueshëm të armatosur në
Karaibe. Në vitin 1906 një kryengritje në Kubë shkaktoi Shtetet e Bashkuara të
të ndërhyjë në punët e saj. Qeveria amerikane me tërhoqi fuqinë e saj
Kur ORDR u rivendos.

Në qeverinë Filipine c ivile ishte vënë në veprim, dhe një
Komunikimet kabllor u hodh nëpër Paqësor.

Roosevelt ndërhyri në luftën betwwen Rusia dhe Japonia. Ai ftoi
Qeveritë ruse dhe japoneze për të dërguar komisionerët e paqes në
America, ku një traktat paqe u sighned në vitin 1905. Pas Viti
Presidenti u dha Çmimin Nobel për Paqe.

Njerëzit kishin kërkuar një kanal connectiong të Atlantikut dhe Paqësorit
qindra vjet. Një kompani franceze, e cila falimentoi, kishte filluar
Projektit që. Kompania shitur të drejtat panamez për të ndërtuar kanalin
Qeverisë së Shteteve të Bashkuara. Kolumbi, territorin e së cilës përfshihet
Panama, nuk bien dakord me kushtet e ofruara nga Shtetet Uninted. Ro jodur
Nuk mendoj shumë për AL së amerikanëve Latine për të filluar me. Ai e quajti AL
kolumbianë "corruptionits pamend dhe vrasës." Roosevelt
Administrata mbështetur një rebelim nga Panamanians kundër Kolumbisë.
Vendi i ri i Panamasë nënshkruan një traktat kanal të favorshme për United
Shtetet në 1903. ma Canal The Pana ka përfunduar 15 gusht, 1914

Presidenti Theodore Roosevelt vdiq në SAGAMORE Hill, në shtëpinë e tij në perle
Bay, New York, më 6 janar, 1919

Shkalla e Theodore Roosevelt


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Theodore Roosevelt apo në asnjë mënyrë në lidhje me Theodore Roosevelt.

Koment Theodore Roosevelt

« | »