.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Thomas Alva Edison

2,0 shpikës Thomas Alva Edison, Hyrje

Këtu ju do të jetë në gjendje për të lexuar në lidhje me jetën e Thomas Alva Edison-it nga fëmijëria në moshën e rritur mbi 3 tituj dhe çfarë shpikjet ai shpikur / zhvilluar. Në 3,0, ju mund të lexoni më shumë thellësi në shpikjen e tij; llambë.

2,1 Jeta e tij si një i ri

Thomas Alva Edison ka lindur 11 shkurt 1847 në Milano, Ohio, por u rrit megjithatë në Port Huron, Michigan. Si një fëmijë Edison shitur karamele dhe copa të shijshëm të kompanive hekurudhore. Pas kësaj ai u bë një kasap derr por pastaj filloi të vetin, ku ai shiti ushqim shesin perime. Në 1860, ai u bë një operator telegrafi, pastaj ishte midis 13 dhe 19 vjeç. Telegraph brenda Këshillit erdhi shpikjen e tij të parë, teleprinterit. "Weekly Herald" ishte një revistë që Edison shtypur dhe botuar në 1862, me vetë makinën e saj rrugën (një makinë që e shtyn të kontabilitetit
lotët), një tren okupator. Ajo përfundoi kur se Times (një gazetë në Mbretërinë e Bashkuar), shkroi një artikull lajmesh në lidhje me gazetën e tij dhe makinë tij mënyra. Më 28 tetor 1868 Edison mori patentën e tij të parë. Kjo ishte një patentë për enrollee elektrike zë. Ajo mund të përdoret për votimin në politikë, por ajo u hodh poshtë nga politikanët.

2.2 Jeta e tij si një i rritur

Edison u martua me Maria STILWELL në 1871, por ishte ende një ateist (ai nuk kishte besim), ata u martuan në mes 1885 dhe 1884 dhe ata kishin tre fëmijë; Marion Estelle, Thomas Jr. dhe William Leslie. Edison ishte një shpikës dhe industrialist në Newark, ku ai i zhvilluar të ashtuquajturën kvadruplextelegraferingssystemet, kapitulim një fitim prej $ 100, 000 dhe fillimin e karrierës së tij si një shpikës. Në 1876 krijoi një laborator kërkimor në Menlo Park, New Jersey. Ku ai kishte punësuar mekanikë, fizikantë, piktor, dhe modelers, të cilët pa pasur nevojë për të ndjekur disa kërkesa industriale (liri nga paragjykimi), ishte në gjendje të hulumtimit, të hetojë dhe të shfrytëzojnë teknologjitë elektrike. Ajo u shpik tryckreläet, më vonë në 1877 zhvilluar në mikrofon e grurit, e cila është përdorur ende sot në telefonat tanë. Fama Edison filluan të vijnë në 1877 kur ai shpiku gramafon (paraardhës të gramafon, shpikur në 1887 nga Emile Berliner), e cila ishte një shpikje e pabesueshme që mori publik për të ja, dhe ata filluan duke bërë thirrje Edison për "magjistar i Menlo Park". Edison futi një fije e hollë afat të ri në 1878, e cila ishte tela vetë në një llambë të lehta. Në 1879 erdhi përsosur llambë të lehta që kishte një më të gjatë të djegur kohë se sa paraardhësi i tij. Edison dhe Joseph Swan, kishte të njëjtën patentë për të përsosur llambë të lehta, dhe ata vendosën që së bashku të krijojnë një dritë-llambë në Londër). Më 4 shtator 1880 Edison rrahje në sistemin e ndriçimit lokale në Nju Jork, e cila arriti 59 konsumatorë në Pearl Street, Manhattan. Më vonë më 29 janar 1883 vendosur edhe një sistem ndriçimi në Roselle, New Jersey. Në 1884 vdiq Mary STILWELL e asaj që besohet të tifoid sëmundje.

2.3 Jeta e tij të vjetër

Edison martuar Mina Miller në 1886 ata u martuan në mes të 1865 dhe 1946. Të njëjtin vit ata u martuan, patën dhuratë një martese ime Glenmont, një shtëpi që Edison kishte blerë. Ajo ishte në West Orange. Ata kishin tre fëmijë, Madeleine, Charles dhe (ai mori mbi kompaninë më vonë) dhe Theodore Miller. Edison dhe Mina zhvendos në West Orange, ku Edison zhvilluar gramafon në një produkt që do të shkojnë për të shitur. Më 30 shtator 1890, Edison patentat gramafon. Ai shpiku kinetoskopet në 1891 (ose shikuesit përgjoj-vrimë) që mund të prodhojë imazhe lëvizin me ndihmën e fotografive. Në të njëjtin vit në 29 dhjetor mori patentave Edison në radio, kur ai erdhi transferimin e sinjaleve elektrike. Më 9 gusht 1892 patentave Edison mbi dyanshëm telegrafit. Black Maria ishte një studio film që Edison ndërtuar 1 shkurt 1893, ku ai 1894 film i sinkronizuar (kinetoskopet) me një gramafon cilindër kështu ajo ishte si një film me zë. Kjo ai përdoret për të argëtojë klientët. Edison dërguar për patentë e tij të fundit 6 janar 1931. Më 18 tetor 1931 vdiq Edison. Edison dhe Mina janë varrosur në Glenmont që tani i takon dhe menaxhohet nga Shërbimi Parkut Kombëtar (NPS).

3,0 The llambë shpikje, Hyrje

Këtu unë kam bërë një përshkrim të llambë dhe kuptimin e saj për shoqërinë, kur ajo arriti dhe rëndësia e saj sot dhe se si dhe kur ne e përdorin atë.

3.1 Përshkrimi i llambë

Një detyrë e llambë flaktë kryesore është për të kthyer energjinë elektrike në dritë (ne nuk mendoj për këtë, sepse ne vetëm të shohim vetë dritë). Një llambë dritë përbëhet nga tre elemente kryesore filxhan qelqi, fije e hollë dhe një bazë metalike. Piedestal metalike ulet Diving Bell siguruar në. Brenda fole shkon telat elektrike përçueshëm nga fije e hollë nga prizë.
Diving Bell ka ose një vakum ose një gaz (ne zakonisht e përdorin gaz në llambat e kursimit të energjisë), kjo është për të parandaluar fije e hollë për të reaguar me oksigjen, nëse e bën atë, ajo do të djeg deri direkt (thread do të shkoj me dhe pa drita mund konvertuar). Fije e hollë përbëhet nga disa lloj teme. Në varësi të subjektit duke përdorur fije e hollë kështu që ju merrni kohën djegur, ishte këtu se Edison bëri përparim të tij kur ai ka zhvilluar një llambë të lehta që kishte kohë tepër të gjatë të djegur se bulbs tjera. Llambë Tungsten është llamba më e zakonshme, por ka edhe kollampan, llambë metalike, osmiumlampan dhe tantallampan. Llambë mbarimit u shpik nga Thomas Alva Edison në vitin 1879. Ajo që është menduar nga "përfunduar" është se pas ky lloj llambë të lehta u shpik, ajo filloi të përdorej si sistemet e ndriçimit, ka pasur tashmë dritat e tjera, por koha e tyre ndriçim ishte shumë e shkurtër që do të përdoret si një investim. Dritë llambe është një burim elektrik dritë. Ka burime të tjera të lehta elektrike të tilla si llambat fluoreshente dhe LED. LEDs janë në dispozicion në Remotes.

3,2 Kuptimet llambë fije e hollë për shoqërinë atëherë dhe tani

Nëse dikush imagjinon mënyrë mbrapa kur nuk kishte drita, por ju ishin ende atje dhe shkoi për një mbrëmje vonë të dimrit, kur bëri të mjaftueshme nuk mendoj se ishte aq i shquar që ajo ishte e errët, por në qoftë se ju në vend që të bëjë të njëjtën gjë sot si ju perceptojnë atë mjaft "çfarë e errët është ajo." Kjo përfundon, llambë ishte me rëndësi të madhe për shoqërinë. Tha metaforike por ende seriozisht, shkëlqeu në llambë të lehta me të vërtetë up jetën e të gjithë ne të cilët kanë llamba në shtëpitë tona. Glow LED shenjat janë tepër të madh nëse ne mendojmë për të gjitha shpikjet e tjera që krijon të fitimit nga llambë. Për shembull, makina do të ishte vdekjeprurës në mbrëmje të dimrit po të mos ishte llambë. Dritat e rrugës ndoshta nuk do të kishte ekzistuar sot nëse nuk llambë ishte, ne do të duhej të shkojnë në shtëpi në mbrëmje e dimrit me errësirë ​​rreth nesh, (as edhe një elektrik dore do të ishte atëherë). Kuptimet llambë fije e hollë u bë edhe më i madh atëherë "përparim", do të mund tani të gjithë botën "lit up", edhe në mbrëmje të dimrit dhe frikë e errët e ka më nuk ndihen të frikësuar e errët, atëherë kur llamba mund të ndizet për ta.
Çfarë unë jam në fund të fundit duke u përpjekur të them është se kuptimet llambë janë tepër të mëdha në shumë vende për ne, në shoqëri dhe shpikje të tjera se ekziston sot.

based on 52 ratings Thomas Alva Edison, 2,4 nga 5 në bazë të 52 ratings
Rate Thomas Alva Edison


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Thomas Alva Edison ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Thomas Alva Edison.

6 Përgjigjet për të "Thomas Alva Edison"

 1. lisa më 9 prill 2008 në 11:04 #

  fakte mjaft shumë të mira, mund të ketë qenë pak më shumë në lidhje :) tij të dytë shpikë etj, por përndryshe mirë

 2. Ixie më 6 nëntor, 2008 në 08:53 #

  Kjo ishte pikërisht ajo që unë e nevojshme të dinë për caktimin tim shkollor! Vetëm të mrekullueshme! : D 5/5

 3. banane-anna më 18 nëntor 2008 në 05:25 #

  fakte goxha myc të mira, mund të ketë qenë pak më shumë në lidhje :) tij të dytë shpikë etj, por përndryshe mirë

 4. Vigge më 11 mars, 2009 në 12:03 #

  ju falënderoj për të bërë këtë faqe interneti shpëtoi mua në studentin e fundit të Thomas Alva Edison Taçi :) :) :) :) :) :)

 5. Dole dhe plek më 12 tetor 2010 në 01:27 #

  falënderim

 6. Hampus elingby më 20 mars 2012 në 09:26 #

  Unë mendoj se është shumë fakte të rëndësishme rreth Thomas Edison .. Ne kemi një projekt të shkollës në të cilën për të shkruar për një zbulim shkencor :) Të lumtë 10/10 !!

Koment Thomas Alva Edison

« | "