.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Thomas Jefferson

Subject: Anglisht

Jefferson kishte shkatërruar traditën politike. Nga kontradiktat e tij dhe defecting priciples tij, Jefferson shkatërroi precedent politik dhe është një hipokrit exemplatory, e cila mund të shihet Gjatë gjithë administratës së tij.

Jefferson ishte një burrë shteti i admiruar i cili u përballur pa sukses me çështjen morale e skllavërisë. Thomas Jefferson, autor i Deklaratës së Pavarësisë, kundërshtoi skllavërinë tërë jetën e tij, por ai kurrë nuk i çliruar skllevërit e tij. Ai përkrahu parimet Iluminizmit, por kurrë i çliruar veten nga paragjykimet e soceity tij. Jefferson ishte jashtëzakonisht hipokrit në çështjen e skllavërisë. Jefferson ishte një pronar plantacion në fillim të jetës së tij, dhe kishte skllevër pune për të gjithë jetës së tij. Jefferson e kishte toleruar ndërsa ai nuk ka pranuar të tjerët të cilët në pronësi skllevër. Jefferson denoncuar pronarët rob, ndërsa ai ishte i mbajnë dhe duke përdorur skllevër. Edhe pse Jefferson supozohet të ishte një pronar i mirë rob, Natyra e tij hipokrit Made Him akuzojnë të tjerët nuk të vet skllevër ndërsa ai vetë ishte i mbajnë skllevër. Një pjesë tjetër e hipokrizisë Kjo ishte Jefferson besohet Se skllevërit ishin të varur mbi njeriun e bardhë, ndërsa ai vetë ishte i varur mbi skllevër. Jefferson u mbiçmuara hypocritcal në blerjen e tij të Territorit Loisiana. Në parimet xhefersoniane, Qeveritë e mëdha shtrirë u pyetën dhe i vogël ishte e mirë. Kjo ishte një antitezë e atij parimi. Jefferson dinte që blerja e Territorit Loisiana ishte e dobishme për mirëqenien e SHBA sipas Kushtetutës, askund në Kushtetutë është blerja e tokës një e drejtë e qeverisë, predispozicion Jeffersons 'ishte për të shkuar në mënyrë rigoroze me Kushtetutë (siç shihet me Bankën Kombëtare të polemikave), kjo është një tjetër kontradiktë Gjatë administratës së tij. Që Ndarja e Territorit Luiziana ishte një çështje e rëndësishme për zgjerimin e Shtetet e Bashkuara, e shpërndau përkohësisht parimet e tij, prandaj duke shkatërruar traditën politike.

Një tjetër Ngjarje hipokritë Gjatë 'administratën Jefferson ishte pranimi i tij i Bankës Kombëtare. Në fillim të karrierës politike Jefferson, Jefferson kishte debatuar me Hamilton në nëse do të ketë të Bankës Kombëtare. "Kur kjo qeveri është themeluar për herë të parë, ishte e mundur to'll kanë mbajtur atë duke shkuar në parime të vërteta, por e kontraktuara, Anglisht, ide gjysmë-lettured e Hamilton Shkatërruar që shpresojnë në të ofertës, Ne Mund të paguar borxhet e tij në 15 vjet." Herët në Administratën Jefferson, Jefferson e kishte denoncuar në Bankën Kombëtare. Në fund të administratës së tij, Jefferson kuptuar se Banka Kombëtare ishte një çështje e rëndësishme dhe kjo është hipokrit duke mos marrë parasysh parimet e tij.

Burr Conspiracy Jefferson përshkruar si një i pamëshirshëm, dhe një individualists i cili do të bëjë asgjë inorder për të arritur qëllimin e tij. Jefferson championed liritë civile dhe të drejtat e patjetërsueshme. Megjithatë, Jefferson shkelur liritë civile nga shtrëngimit dëshmitarë, të arrestuar me jashtë korpusit habeus dhe ndjekjen penale në një "gjykatë" e tij. Jefferson dhe Jeffersonians janë hipokritë nga fillimi Dhe ata shkatërruan traditën politike siç shihet Gjatë 'administratës Jefferson.

Jeffersonians tregojnë një sasi të madhe të hypocritism në politikat e tyre. Për shembull, Federalistët e kishte mbështetur tarriffs larta, inorder për Mbrojtjen e Prodhuesve Kombëtare dhe industrisë amerikane. Të tarriffs ishin një determinent jetike, e cila mbahet në ekonominë e Shteteve të Bashkuara të qëndrueshëm. Të Jeffersonians, vini re Federalistëve Filloi Sistemin amerikan i Mbrojtja amerikane Industrisë cila fillimisht ishte një përbërës i madh i platformës federalist.

Rate Thomas Jefferson


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Thomas Jefferson ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Thomas Jefferson.

Koment Thomas Jefferson

« | »