.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Disponueshmëria tani

Subjekti: Filozofi , Suedisht

Disponueshmëria është një fjalë për të përshkruar shumë gjëra me një djalë / vajzë mund të jetë në dispozicion, një punë mund të jetë në dispozicion, ajo mund të jetë në dispozicion për tetë, etj Nuk është edhe aq shumë që mund të jenë në dispozicion, por vetëm për disa. Disa njerëz nuk mund të gjejnë punë për shkak të prejardhjes së tij dhe emra, ata kanë një çrregullim mendor ose fizik apo se nuk është seksi se punëdhënësi dëshiron që ju të jetë. Pse duhet kjo botë të jetë aq e arritshme edhe shumë më shumë, por të fshehura paarritshëm se sa ju mendoni dhe e dini kaq shumë njerëz të cilët çdo ditë janë duke luftuar për të marrë një punë, por nuk mund të për shkak të punëdhënësve dhe paragjykimet normë, por edhe urrejtjen e vet apo neveri kundër të tjerëve që nuk janë si ata. Por pse e urrej kur ende do të kthehet dy herë më të vështirë, ju urrej njerëzit ngjyrë të errët për të mësuar ndoshta vajzën tuaj apo djalin për të ardhur në shtëpi një ditë me një djalë nga Nigeria dhe thonë se ata duhet të martohen në mënyrë që të dashurin / të dashurën e tyre do të marrë një leje qëndrimi këtu në Suedi, ose në qoftë se ju e urreni homoseksualët kështu do djali apo vajza e tyre të vijë një ditë në shtëpi dhe thonë, babi / mami, unë dua të ndryshojë seks apo më shumë, për shembull, Djali i saj për të ardhur në shtëpi një ditë dhe të thonë, Babi, kjo është Roger dhe dua Atë. Pra, pse urrejtjes? Ai ose do të përfundojë me del kundër jush, ose që ju do të jetë aq e hidhur dhe të pakënaqur në mënyrë që ajo do të përfundojë me ju do të jenë të pakënaqur pjesën tjetër të jetës tuaj, sepse ju nuk mund të kapërcejnë urrejtjen tuaj në vend në përpjekje për të gjetur paqe dhe të ketë durim me atë si ju para se mendimi do të jetë e pamundur për ju për të kuptuar. Ne të gjithë jemi populli kështu që pse nuk mund të marrë së bashku dhe të jetojnë së bashku në një shoqëri ku të gjithë janë të pranuar, mund të vërtetë të jetë aq e vështirë për të parë e kaluara problemet e tyre dhe egoizmin e tyre në mënyrë që të duan të jetojnë në një shoqëri ku është " dhe ne ".
Shumë rrallë, dikush që është i hendikepuar marrë një punë për shkak të kësaj shumë njerëz nuk e dinë se çfarë ata janë të aftë për të. Ata besojnë se ata do të jenë vetëm një barrë që do t'u japë atyre punën shtesë, por kjo nuk është e vërtetë. Shumë njerëz të cilët janë me aftësi të kufizuara kanë qenë të mësuar që nga fëmijëria për t'u kujdesur për veten e tyre, sepse ata e dinë se ekziston dikush që do të kujdeset për to pjesën tjetër të jetës së tyre, kështu që shumë njerëz me aftësi të kufizuara janë shumë më të pavarur se sa ata që nuk janë me aftësi të kufizuara . Një person me aftësi të kufizuara nuk është vetëm një person me një mendore dhe / ose çrregullimeve fizike, por ajo është zakonisht një person i lumtur me një shumë të shpirtit, një person punëtor që vënë zemrën në çdo gjë, një person në mënyrë të frikësuar për të bërë gabime që ai e bën gjithçka më shumë tërësisht se një tjetër person i thjesht nuk e kishte tharë. Për një person me aftësi të kufizuara, kështu që nuk është gjithmonë në lidhje me paratë, pa ndjenja se ata do të thotë diçka, ata kanë një qëllim në jetë. A nuk është se si ne të gjithë duan të ndihen në këtë jetë? Ne nuk jemi aq të ndryshme si ju mund të mendoni se ne jemi mjaft më të barabartë, ne duam të njëjtat gjëra, por dallimi është se si ne të merrni atje dhe se çfarë dhe / ose të cilët na ndalojnë.
Një proverb i njohur që unë të përpiqet për të jetuar nga është "se duhet të trajtojë të tjerët si ju vetë dëshironi të trajtohen". Kjo nuk ka të vërtetë diçka që nuk është suedeze, vonuar, Skåne, kanë ngjyra e duhur e flokëve ose thjesht nuk kërkojnë tjetër dëshiron që ju të duken si, ju duhet të jetë vetë marrë parasysh se çfarë, merre ose lëre. Njëri nuk duhet të jetojë jetën e tij duke u përpjekur për të bërë të tjerët të lumtur, por ju duhet të jetojnë e saj për të kërkuar lumturinë dhe të përpiqemi për të bërë veten të lumtur me veten, pastaj të marrë të tjerët për të thënë atë që ata duan, sepse ata nuk kanë të bëjnë me të.
Pse duhet të ndihen të detyruara për të ndryshuar emrin e saj në një tipike "Smith Emri" që të ketë edhe një shans për të marrë një punë kaq shumë emigrantë? Kjo është në mënyrë të gabuar kështu që unë jam absolutisht i pagojë. Racistët duhet të hidhni një sy në jetën e tyre dhe të shohim se çfarë është e gabuar, ku në vend që të shohim se çfarë është e gabuar me emrin e një personi dhe pastaj hedh zbatimin e tyre të punës në kazan plehrash. Si mund të ketë edhe një ndërgjegje të qartë për që ka bërë një gjë të tillë? Ajo mund të ketë qenë ai që do të përshtaten më mirë për punë, por në vend të edhe duke i dhënë asaj një shans për të hedhur aplikimin ashtu si në qoftë se ajo nuk ka të bëjë asgjë. Ka shumë emigrantë në Suedi tani janë trajnuar, ndërmjet të tjerash, inxhinierë, mjekë, arkitektë, etj, por ata punojnë si pastrues. Pra, ajo nuk duhet të jetë, dhe kështu çdo ditë kemi dëgjuar se ka një mungesë të mjekëve, etj, por jo, jo emigrantët, ata duan pa nevojën për të pasur një suedeze. Çfarë është ajo që është aq e gabuar? Pse nuk mund të testuar njohuritë e tyre është e mjaftueshme para se të gjykuar ata për të jetuar pjesën tjetër të jetës së tyre si pastrues? Shumë njerëz besojnë se emigrantët shembull Rosengård ulur në shtëpi, dhe Levar në mirëqenie, por që shumë nuk e di është se shumica e njerëzve janë në kërkim për punë, por nuk mund të merrni një për shkak të paraqitjes së tij, emrin dhe sfond. Ajo është që ne të cilët lënë jashtë ato nga e djathta e shoqërisë nga dita që ata të vijnë këtu. Shumica Suedezët kanë kaq shumë paragjykime në lidhje me emigrantët, sepse çdo gjë që ata lexojnë në gazeta rreth vjedhjeve me thyerje, zjarret, dhuna kundër zyrtarëve dhe civilëve grabitje. Sipas meje, kjo është ne që të krijojë kriminelët sepse ne refuzojmë ato vende pune dhe ne të mbyllur jashtë, ata nuk mund të ketë para të mjaftueshme për të mbështetur familjen e tij kështu që zgjedhja e vetme që ne japim atyre është për të bërë krimin në mënyrë për të mbështetur familjen e tij . Kur ata të shtrijë krahët e tyre për ndihmë, si refuzimin për t'i dhënë atyre jona. Pra, thjesht kështu janë Punë punimeve, pranueshmëria sociale apo ndihmë në dispozicion për ta.
Është e tmerrshme ajo që ne jemi bjonde, sy blu "Smith" Njerëzit janë egoistë, edhe kur ne kemi nevojë për më shumë punëtorë këtu në komunitet. Punëtorët janë atje, por ne të refuzojë të japë atyre një shans, sepse ne të lejojë tona "bosh" argumente, mendimet dhe paragjykimet të marrë në rrugë. Ne jemi të gjithë në mënyrë të verbër.

Lina Holmgren

based on 5 ratings Disponueshmëria tani 3.2 nga 5 bazuar në 5 ratings
Shkalla Disponueshmëria Tani


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Disponueshmëria tani ose se kush është në asnjë mënyrë në lidhje me Roll tani.

Koment Disponueshmëria Tani

« | »