. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Çernobilit

Më 26 prill në 1:24 në vitin 1986, diçka e tmerrshme ka ndodhur. Në qytetin e Çernobilit në ish-sovjetike ndodhur një situate e veshtire ne një centrali bërthamor. Centrali bërthamor është e vendosur në Bashkimin Sovjetik sot quhet Ukrainë. Një mund të testuar reaktorin në një dështim të pushtetit, në mënyrë që ata fikur e sistemit të sigurisë. Reaktori filloi të valoj dhe shpërtheu. Më shumë nga shkaku, ju mund të lexoni më poshtë. Pas 30 ditësh, 30 vetë vdiqën. Rrezatimi bërthamor u përhap me shpejtësi në të gjithë Evropën. Në Forsmark centrali bërthamor u vënë re nga rrezatimi, dhe mendohet se ajo u zbulua. Por pas pak kohe kam zbuluar se ajo erdhi nga Ukraina dhe lulëzim gjatë gjithë rrugës këtu për të aksidentit Sverige.Orsaken ishte arsye e sigurisë expriment vërtetë. Operatorët reaktorit të kërkuar për të shqyrtuar se si për të menaxhuar për të prodhuar energji gjatë një ndërprerje. Të gjithë reaktorët kanë një gjenerator me naftë përdoret për të dështimit të pushtetit. Gjatë punës normale të punës reactor reaktor me kapacitet total të instaluar prej 3200 MW (megavat). Pjesa e parë e testit ishte për të kthyer poshtë prodhimin për 800 MW. Për të testuar do të punojë, keni pasur të fikur nödkylssystemet dhe sistemet e tjera të sigurisë. Për disa arsye të pashpjegueshme ajo shkoi dhe kaloi me 800 MW deri në 30 MW. Operatorët reaktorit në panik se vlera do të zbresin në zero. Ata vendosën që të marrin një pjesë të reaktorit Çernobilit, një ditë pas aksidentit.
shufra e kontrollit në mënyrë që atomike bërthamore
(Fission) shkoi më të shpejtë. Pavarësisht nga kjo rrit vlerën MW vetëm për 200. Pas pak uji filloi të valoj në reaktorin, atëherë uji ftohës zakonisht ftohet për një kohë dhe pastaj të zëvendësohet me ujë të freskët, të ftohtë ndalur qarkullojnë. Ujë i ndenjur filloi të valoj në mënyrë që ajo formuar flluska avull. Në reaktorët suedeze, ajo do të zvogëlojë fuqinë e reaktorit, por në reaktorin e Çernobilit kështu që vetëm kishte rritjen e energjisë e reaktorit. Si fuqia reaktori rritur jashtëzakonisht, në rritje në 30.000 MW, e cila është rreth 9 herë më shumë të rregullt 3200 MW. Sistemi dhe kulmi ftohje hov të presionit. Monoksidi i karbonit është formuar dhe të përziera me hidrogjen shpërtheu. Shpërthimi ndezi grafit në reaktorin, dhe ajo filloi të djegur. Ajo djegur gjatë dhe të vështirë, rreth katër ditë. Ajo që ka ndodhur është quajtur härdmälta, reaktori i shpejt dhe shkrihet ose shpërthejnë. Disa ton stroncium radioaktive, cezium dhe plutonium shpërndarë në miliona hektarë tokë dhe prek miliona njerëz. Në Suedi, pasojat e fortë në lagjen Gävle. Në Norrland prodhimin e mishit dhe të peshkut të kufizuara. Disa liqene ingests çështje radioaktiv, më cezium. Mijëra renë therur, Suedia merr rreth 700 milionë dëme.

Të gjitha së bashku, aksident Çernobilit ka marrë shumë viktima. Siç u tha më parë vdiq rreth 30 persona pranë centralit bërthamor, dhe personelin dhe rojet. Numri i vdekjeve për shkak. Aksidenti është vështirë të përcaktohet pas faktit se Rusia është duke u përpjekur për të mbuluar të gjithë incidentin. 200,000 deri në 800,000 njerëz, kryesisht ushtarë të ushtrisë janë dërguar për të pastruar pas aksidentit. Shumë gërmuan nën reaktorin për të parandaluar thelbi do të gërmojnë më thellë në tokë. Disa vrapoi drejt në dhe u përpoq diçka në mënyrë të pashpjegueshme të ndaluar rrezatimit duke i mbuluar atë me plumb. Ai u bë një masakër të tërthortë. Dëmi nuk është vërejtur për edhe pas muajsh. 9.000-80.000 e atyre që gërmuan në reaktor është i vdekur tani për shkak. rrezatimit, shumë kanë sëmundje të lidhura me rrezatim. Pas shtatë vitesh kishte rreth 12 000 fëmijë vdiqën për shkak. rrezatimi. Çdo ditë, më shumë të rrezatimit të shkaktuara nga aksidenti Çernobilit.

- Disa javë pas aksidentit izoluar një reaktor me çeliku dhe çimento, e cila është quajtur sarkofag. Sot thuhet se sarkofagu është gati të dilnin.
- Numri i rasteve të leukemisë dhe kancerit të gjakut në mesin e fëmijëve në Shtetet e Bashkuara u rrit 30 për qind në vitin e ardhshëm pas aksidentit Çernobilit.
- Në vitin 2000 ka pasur një zjarr shumë në pyjet rreth reaktorit të Çernobilit, sepse pyjet ishin të mbuluara me pasojat radioaktive.
- Në total, aksidenti ka kushtuar Ukraine / sovjetike rreth 1000-2000 miliardë lekë. Paratë u paguar kryesisht nga Qeveria e Ukrainës dhe kanë shkuar në dëm, riparimet dhe rinovimet.
- Emision i radioaktivitetit për shkak të aksidentit Çernobilit ishte rreth 200 herë më e madhe se emisioneve pas dy bomba atomike që janë prerë në Hiroshima dhe Nagasaki.
- Çernobilit do të thotë pelinin në rusisht.

Fakte mbi numrin e të vdekurve dhe kështu me radhë. është me të vërtetë mjaft e pamundur të përcaktohet. Kudo është shifra të ndryshme. IAEA, Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike ka deklaruar gjatë se numri i vdekjeve për shkak. Aksidenti ishte 30 persona, që është dëshmuar shumë pak. Në qoftë se kjo doli se kishte 100.000 i cili vdiq për shkak. aksident ndoshta do të energjisë bërthamore në sovjetik apo bërthamore shqyrtuar whatsoever shumë më të vështirë. Organizata dhe shoqata të ndryshme shkruan se numri i të vdekurve ishte në miliona, e cila është fantazi e pastër. Rusia dhe Ukraina
dhe organizimi minimizojnë aksidentin, central bërthamor në Çernobil para aksidentit
shumë dokumente janë vulosur të fshehtë dhe
kurrë nuk doli në publik. Industria bërthamore është kaq jashtëzakonisht i fuqishëm në mënyrë që ata përshkruajnë aksidentin si "aspak aq e keqe sa e do të mendojnë." Qeveria e Ukrainës gjithashtu shtyn të vërtetën në shumë mënyra nga mbajtjen fakte dhe duke thënë se çdo gjë është nën kontroll.

based on 7 ratings Çernobilit, 2.9 nga 5 në bazë të 7 ratings
Shkalla e Çernobilit


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me të Çernobilit ose që janë të lidhur disi me të Çernobilit.

Koment mbi Çernobilit

« | »