. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Bukur gjatë Luftës së Dytë Botërore

Subjekti: Historia

Unë kisha fillimisht vështirë të mendoj se si unë do të shkruaj këtë
ese. Motivimi nuk ka qenë në krye, për të shkruar për luftën ndihet një
mjaft i dëshpëruar. Për luftës fjala te lidhem direkt të lidhura me
vuajtje, padrejtësi dhe luftuar pa kuptim. Nuk ka luftë Unë e di e ka
çoi në diçka të vërtetë të mirë, dhe edhe pse vendi ka rritur me
Pushtimet kështu që ndjenja nuk është populli më i mirë për të. Nuk duket të jetë thjesht
kult i vetes, vetë-pohim dhe fuqia e lakmisë që fillojnë dhe për luftë.
Njerëzit në Tokë kanë qenë gjithmonë në gjendje të jetojnë me njëri-tjetrin, jo në total
paqe, por pa shumë konflikt. Por, kur të përziera ndryshe
popuj me kultura të ndryshme, pikëpamje të ndryshme se si duhet të qeveriset shoqëria, është
është e vështirë për të shmangur përplasje. Frika e panjohur dhe
nevoja për të gjetur fajtor kujdestar në shoqëri ka çuar në racizmit,
Nazizmi dhe shtypja. Njeriu fajëson metat e shoqërisë në një pakicë.
Hitleri është një njeri që arriti të kthehet në një sasi tepër të madhe të njerëzve kundër
Hebrenjtë. Ka qenë një pakicë në Gjermani dhe nuk kanë një shans kur
njerëzit shpërthyen mbi ta. I njëjti konflikt, por në një shkallë më të vogël këtu në
Suedia në formën e organizatave naziste dhe raciste të cilët fajësojnë tonë
shkalla e lartë e vendit papunësia e emigrantëve. Jo se unë e kuptoj se si ata
mendoj se ata duhet të jenë në gjendje për të reduktuar papunësinë me keqpërdorim
të huajt apo të shkatërrojë shtëpinë e tyre, por kjo është edhe mënyra e tyre e
menduarit. Që nga ajo e provuar në të vërtetë se emigrantët që kërkojnë vende pune
është shumë e vështirë për të marrë atë se sa një suedez në kërkim për të njëjtën punë. Ajo
është vetëm një nga pabarazive ndërmjet emigrantëve dhe suedezët dhe
kjo nuk duket si dikush është duke bërë asgjë për det.Under Luftës së Dytë Botërore Suedia u përpoq për të qëndruar neutral, por kur
le gjermanët kalojë në hekurudhat tona në mënyrë thyen "neutralitetin". Unë
nuk e di shumë për mënyrën se si me të vërtetë ishte në Suedi gjatë të dytë
Lufta e Dytë Botërore, kështu që i quajtur tezen time për të dëgjuar bisedën e saj në lidhje me të.
Ajo më dha më shumë informacion që unë u përpoq për të përmbledhur në vijim
paragrafi.
Nëna ime u rrit në një familje të madhe në një mënyrë të bukur deri në
Norrbotten. Suedia dhe Finlanda janë të ndara ku lumi Torne dhe distanca
midis vendeve është aq e shkurtër sa ju mund të shihni të gjithë me njëri-tjetrin. Nëna është
lindur shumë kohë pas viteve të luftës, por një motër më të vjetër, hallë Inga im, ishte dhjetë
vjet tani dhe ka kujtime të forta nga ato vite. Jo halla ishte
më i vjetër në familje, e cila përveç saj përbëhej nga gjashtë më shumë fëmijë.
Katër vëllezërit e motrat kanë lindur gjatë viteve të luftës, kështu që ishte një familje e madhe
mbështetur gjatë kohës kur ka pasur një mungesë të shumë ushqimeve. Gjyshe dhe
Gjyshi ishte e varfër fermerët e vegjël dhe shumë herë duke thënë se ajo nuk kishte
e vështirë për të kuptuar se si ata arritën të ketë ushqim në tryezë çdo ditë kështu që të gjithë u
ushqyer veten.

Suedi përdorur karta racion për pjesën më të madhe të ushqimit, kuponat vogla
i dha të drejtën për të blerë një sasi të caktuar të ushqimeve të ndryshme. Se ajo kujton
në mënyrë specifike se si për të shpëtuar kupona për orizit në mënyrë që të blerë oriz
në qull e Krishtlindjeve, atëherë fati ishte e madhe, thotë ajo me lot në sy. Asgjë nuk mund të
qenë finer se vilë të vogël me degë pishe në derë dhe një llambë
karabit djegur (burrë nuk e kishte vajguri, ajo ishte shumë e shtrenjtë), dhe kështu
tas i madh i mbushur deri në buzë me qull të ngurta në këtë ditë. Pastaj ai ishte
lehtë për të ndjehen mirënjohje. Gjyshe shkoi rrumbullakët dhe beamed mbi të gjitha
u mblodhën, por gjyshi ishte shumë rrallë në shtëpi këtë kohë, ai ishte
punonjës vullnetar i bazës patrullë e ajrit (të mbrojtjes ajrore) në suedisht
faqe. Shumë herë familja ishte e shqetësuar, kur rusët dhe gjermanët qëlluar
në anën finlandez, ata qëlluan edhe mbi suedezët (tha gabimisht
ajo) dhe ku mjaft afër kufirit, ka pasur gjysh.

Shumë njerëz janë evakuuar nga Finlanda në Suedi. Hallë Nuk mban mend
ata erdhën në vagonë ​​të gjatë tërhequr nga kuaj. Vagonat ishin plot me
gratë dhe fëmijët që sapo blera disa gjëra para se të ikën.
Edhe lopët janë evakuuar nga rajoni kufitar dhe ata shkuan moo, por në heshtje
pas vagonave të gjata. Familjet evakuuar janë lejuar të qëndrojnë në fshatrat në
Pala suedeze. Ka qenë familje të mëdha të varfëra të cilët padyshim u hap e tij
derë për refugjatët. Ushqimi ishte i ndarë vëllazërore dhe fëmijët ishte bërë
matur, por jo gjithmonë të rriturit.
Ka pasur shumë fëmijë nga Finlanda, që ikën pa prindërit e tyre të ndryshme
pjesë të Suedisë për të marrë larg nga lufta. Shumë nga fëmijët u
vetëm për të bukur, ku u pritën nga familjet ku ka pasur tashmë
09:55 fëmijë në cottages. Disa prej këtyre fëmijëve mbeti edhe kur
lufta ishte e gjatë. Ata kishin lëshuar rrënjë në shtëpinë e saj të re dhe qëndruan aty.

Një kujtesë e fortë si tezen time ka nga këto vite është nga një
rastin kur ajo dhe gjyshja ishin në rrugën e tyre në shtëpi përgjatë rrugës së fshatit. Ishte vonë
mbrëmje dhe mjaft të errët. Kur dukej gjyshja kundër anën finlandez,
u ndal në mes të një hap, duke mbajtur për Jo dhe vuri në qiell. Ajo ishte
Flakët gjigante, një zjarr tepër të madhe, u djegur në afërsi të kufirit në
Finlandë. Ajo thotë se "ne qëndroi si zotëruar dhe gjyshja tha:
këtë moment ju do të mbaj gjallë si një i rritur fëmijët e dashur. Kjo është Rusia
dhe Gjermania duke luftuar për të fituar pushtet mbi pjesë të Finlandës dhe
për të shkatërruar të tjera në mënyrë që ata djeg fshatrat dhe shkatërron çdo gjë
është destructible. Kjo është ajo që njerëzit mund të strehohet. Ato janë
njerëzit ndajmë ushqimin tonë me të, ata kanë humbur çdo gjë, shumë kanë edhe
humbur disa të afërm në luftë. "

Nuk ka halla thotë se ajo ishte në mbrëmje në shtratin e tij në kuzhinë dhe
dëgjuar për përmbysje të flasim për të gjitha tmerret e popullit në shtetin fqinj të rriturve
duruar. Ajo u pëshpëriti edhe për dezertorët. Meshkujt të cilët kanë ikur nga Finlanda
në Suedi dhe u fsheh në Burrows për të shmangur duke u dërguar
mbrapa. Ka pasur dënime të rënda për ata që dezertuan, duke mos
qenë të përfshirë në luftën për vendin e tij. Ndër familjet e suedisht
faqe ju ndihmoi edhe dezertorët. Ata ishin gjithmonë frikë, kështu që ata fjetur
"Me një sy të hapur," frikë të të ekstradohet dhe të dënohen. Ata ishin
punojnë në fermat dhe për të ndihmuar në punët e rënda, ajo ishte e nevojshme në mënyrë
shumë prej njerëzve në fshat janë hartuar në luftë.

Ishte kohë të vështira edhe disa vjet pas përfundimit të luftës në vitin 1945., Ishte
varfër dhe shumë sa që ishte lënë pas dore në ferma. Jo mos harroni madh
Lajmet e pak vite pas luftës, kur u vendos që familjet
do të marrë mbështetjen e fëmijës. "Ai erdhi si një dhuratë nga perëndia thotë ajo. Nuk
kishte shumë kurora, por ata aq shumë e nevojshme edhe. "

Gjyshe kishte 20 fëmijë gjatë jetës së tij, dhjetë djem dhe dhjetë vajza. Ajo
jetoi në kohën kur shumë të ndryshuar dhe përmirësuar në Suedi.
Ajo mori të përjetojnë ditë të mira, që nuk ishte vetëm një luftë kundër urisë. Ajo
gjithashtu mori për të qenë pjesë e zbulimeve të mëdha teknologjike, dhe madje watch TV
imazhet e kur njeriu zbriti në hënë. Asnjë nga që shqetësuar
gjyshja aq i fortë si mirënjohje që kemi, dhe për sa kohë kishte
Paqe në Suedi. Ajo harruar ndoshta kurrë vjeç kur u prekën aq shumë pse
ne nuk kemi luftë në Suedi, por u rrëzua në vendet rreth nesh.

Njeriu gjithmonë do të duhet të ndajnë planetin me njëri-tjetrin dhe
kapitali i përgjithshëm dhe drejtësia do të më shumë gjasa nuk
shfaqen, por ajo që ne mund të bëjmë për të tjerët, ne do të bëjmë për të
reduktuar boshllëqet midis U dhe vendi I. Dhe kështu që ju duhet të rritet vizitë
në mes të kulturave të ndryshme për të rritur të kuptuarit e njëri-tjetrit, sepse në këto
kohët e luftës, është e pamundur të mos përzierje e llojeve të ndryshme të njerëzve. Ajo do të
ndoshta mbetet një pamundësi në të ardhmen kështu duke ngritjes së njohurive mbi
njëri-tjetrin në mënyrë redukton boshllëqet në mes të grupeve të ndryshme etnike dhe në këtë mënyrë,
Unë mendoj se, për shtypje dhe frika e racave të tjera. Disa Shqipni ka
miq të cilët janë të huaj, por ata shohin ato si njerëz dhe jo si një
"Lloji tjetër" dhe një koment unë shpesh dëgjoj është, për shembull: Pra, unë do të
kurrë nuk mundi "Azgan", ai është ndryshe, ai është shoku im!
Një shprehje jashtëzakonisht të trashë se shumë shpesh kthehet lart. Ata kanë në këtë mënyrë
nuk e kuptuar se të gjithë emigrantët e tjerë dhe të dark-skinned, ka gjithashtu një
familjes, një shtëpi, dhe mbi të gjitha ndjenjat që të gjithë njerëzit e tjerë.
Ndërgjegjësimi i kësaj mund të ndryshojë perceptimin e tyre mbi këto
grupeve të huaja etnike.
E kuptoj se sa shumë kam folur për racizmin dhe nazizmit, por kjo është arsyeja
në shumë konflikte, kjo ksenofobisë kështu që unë shpesh i referohen
ata me luftë. Dhe njeriu është fuqia lakmitar, por ajo merr saj
shprehje në mënyra të ndryshme. Ju nuk do të fillojnë një luftë botërore
të ndjehen të pushtetit. Mjafton të prerë deri çorape e motrës sime!

based on 3 ratings Beatiful gjatë Luftës së Dytë Botërore, 2.0 nga 5 në bazë të 3 ratings
Shkalla e bukur gjatë Luftës së Dytë Botërore


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me bukur gjatë Luftës së Dytë Botërore apo në asnjë mënyrë në lidhje me të bukur gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Koment bukur gjatë Luftës së Dytë Botërore

« | »