.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Automjetet e transportit

Subject: Modal

Makina

Kur ne flasim për problemet mjedisore në automjete është i pari i emisioneve të dëmshme duke menduar për të, por edhe aspekte të tjera që janë të rëndësishme dhe serioze. Ajo përfshijnë zhurma dhe dridhje është e zakonshme dhe veçanërisht të rënda në qendrat e qyteteve.

Ndotja e ajrit

90% e ndotjes së ajrit urban vjen nga makinat. Shter makinë përmban ton të gazrave që janë të dëmshme për njerëzit, kafshët dhe bimët. Ata kryesisht vëmendja janë të monoksidit të karbonit, oksidet e azotit, hidrokarbureve, ozonit, plumbit dhe grimcat. Edhe pse dioksidi i karbonit është e njohur për shkak të efektit të saj mbi shtresën e ozonit që kontribuojnë në përkeqësojnë efektin serë.
Makina benzinë-powered bërë donacione të gjitha këtyre gazrave, ndërsa makina me naftë në vendin e parë spewing nga oksidet e azotit dhe grimcave.
Por, si në qoftë se kjo nuk ishte e mjaftueshme që ai përmban makinave emisionet shter, ndotësve të tjerë të tilla si dioksidi i squfurit, dibromoethane, dikloroetan, benzen, toluen, xylene, metanol, etanol, acetaldehyde, bensapyren akroleinës, bensaantracen, etilenit, propylene dhe formal. Ka shumë substanca të çuditshme që shumica e njerëzve nuk e di edhe se ato ekzistojnë, lëre se si ato ndikojnë në njerëzit.
Në njerëz, i pari i rrugëve të frymëmarrjes dhe mushkëritë e dëmtuar nga gazrat. Sulmet e astmës më keq. Disa substanca në gazrat janë kancerogjene dhe disa mund të dëmtojë sistemin nervor. Ajo është para së gjithash shter naftë si kancerogjene. Gazrat gjithashtu do të thotë që ju të bëhet përgjithësisht më i lodhur, hängigare dhe më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve. Ata gjithashtu mund të irritojë sytë dhe aroma e tyre është përgjithësisht neveritshëm.

Dëmi kryesor i shter automjeteve

Dëmtimi subjekt
Monoksidi i karbonit dëmtuar lodhje furnizimit me oksigjen, vështirësi përqendrimi.
Oksidet e azotit vështirësi në frymëmarrje, degradimi i materialeve, acidifikimit.
Dëmi ozonit të bimësisë, materiale shpërbëheshin.
Lead presionin e ngritur të gjakut, dëmtim të trurit, performancën e dëmtuar.
Dëmtimi Blozë në rrugët e frymëmarrjes, kancerit të mushkërive.
Kanceri i hidrokarbureve, kontribuon në formimin e ozonit.
Gjendjen e mjedisit Laboratori Shëndetit kryer një studim mbi mënyrën se si i trazuar njerëzve është ndotja e ajrit dhe gjeti se 64% e njerëzve në qytetin e brendshme të Stokholmit u shqetësuar nga gazrat, ndërsa vetëm 46% në periferi, u trondit.
Sasia e madhe e trafikut dhe ekzekutimi i pabarabartë i bën qendrave të qyteteve janë veçanërisht të pambrojtur. Përveç kësaj preferuar ndotësve të ajrit nga rrethinat drejt qendrës, sepse dendësia e popullsisë dhe trafiku ngroh ajrin, duke formuar një lëvizje drejt zonës.
Shter makinë gjithashtu kontribuon në ndotje dhe korrozionit të ndërtesave, skulptura dhe objekte të tjera. Kjo është kryesisht oksid squfuri që të çon në këtë por edhe dioksidi i azotit, dioksidit të karbonit dhe monoksidit të karbonit kontribuon në avari.
Degradimi shkon më shpejt dhe më të shpejtë sa më shumë shkon në kohë dhe kostot e ruajtur vetëm objektet prej guri në Qytetin e Vjetër të Stokholmit është vlerësuar në 60-80 milion.
Për të mbrojtur njerëzit nga gazrat shumë të dëmshme të ketë kufijtë e shumë shumë monoksidit të karbonit dhe dioksidi i azotit që mund të jetë në setin e ajrit. Në Gothenburg është llogaritur se 20 000 njerëz jetojnë në rrugë, ku vlera kufi për oksidit të azotit janë tejkaluar, dhe se 4 000 njerëz jetojnë përgjatë rrugëve ku limiti për monoksidit të karbonit tejkaluar.

ZHURMA

Edhe zhurma e makinave është një problem. Ai jep asnjë dëm është menjëherë e dukshme, por në afat të gjatë kjo është e rrezikshme. Studimet kanë treguar se aktiviteti rritet kardiake nga tingujt e përditshme. Ai gjithashtu arriti në përfundimin se gastrike dhe zorrë lëvizjet janë të prekur nga zhurma. Zhurma gjithashtu ju bën të bëhen më të lodhur dhe më pak në gjendje të përqëndrohet. Ndërhyrja është megjithatë relative. Njerëz të ndryshëm e perceptojnë të njëjtë të shëndosha të ndryshme shqetësuese.

ENERGJISË

E energjisë dërguar në motor është vetëm 1/3 që është përdorur për të ruajtur shpejtësinë e automjeteve dhe për të rritur atë. 1/3 çoi jashtë me sistemin e ftohjes, dhe 1/3 është e humbur nga shter. Ku ka shumë ju mund të bëni për të reduktuar emetimet. Duke riorganizimi motorë mund të përdoret më shumë energji për të ruajtur vrullin dhe më pak energji për të vjell emetimet e rrezikshme.

KARBURANT

Shumica e makinave të kandidojë për benzinë ​​pa plumb, por makina më të vjetra mund të blyberikad benzinë. Benzinës pa plumb është shumë më e gjelbër sesa atij epërsi përmbajnë. Në vend të plumbit është shtuar natriumi ose kaliumi komponimet, të cilat janë më pak të dëmshme. Ajo është gjithashtu benzinë ​​ekologjikisht miqësore që përmban më pak squfur dhe më pak benzinë. Që nga viti 1989, për më tepër të gjitha makinave të reja në Suedi pajisur me converters katalitik, ashtu-quajtur katalizator. Converter katalitik, shter nga një fshesë me makinë sesa shter nga një sharrë elektrike apo jashtë, por vëllime të gazit janë ende shumë të mëdha.
Autobusët drejtuar kryesisht në naftë, por kohët e fundit ka qenë Autobusë gazit natyror bëhen gjithnjë e më të zakonshme. Gazi natyror nuk është aq e dëmshme për mjedisin si benzinë ​​dhe naftë, por nuk dihet me siguri nëse ajo nuk jep efekte anësore.

Në makina më të ulet vetëm një person. Kjo është një humbje e pabesueshme e parave, mjedisit dhe energjisë. Nga disa udhëtuar në të njëjtën makinë ose me autobus apo edhe më mirë, tramvaj / metro kur ju shkoni brenda një qytet kursen një shumë të madh të energjisë. Më e preferueshme, mund të marrë biçikletë ose në këmbë, e cila kursen shumë më energji. Duhet të jetë një pak më të gjatë, ju mund të marrë tren në vend. Treni është larg nga opsioni pastër dhe më efikas të energjisë për udhëtime të gjata, në qoftë se ju nuk jeni me të vërtetë një luftë dhe të ecin apo cikël.

HEKURUDHAVE

Hekurudha është në shumë mënyra metoda më e mirë e transportit. Ajo është e kursimit të energjisë, i thjeshtë, miqësore me mjedisin dhe praktike. Në anën tjetër inordinately shtrenjtë. Mjedisi ndoshta do të fitojnë më shumë ata ulur çmimet e tyre për udhëtimet e trenit, në mënyrë që edhe njerëzit e zakonshëm mund të përballojë për të shkuar.
Rrjeti i ngarkuar hekurudhor në Suedi është 11,236 km i gjatë.

NDOTJA

Hekurudha elektrike nuk ka ndotje të drejtpërdrejtë e ajrit, por kur energjia elektrike është prodhuar, kanë ndodhur ndotesve. Ky rast energjia elektrike është prodhuar nga qymyrguri, nafta apo bërthamore bimëve. Lokomotiva diesel të prodhojnë të njëjtën ndotje si një tjetër automjet diesel-powered. Shih seksionin mbi trafikun më sipër.

ZHURMA

Trenat janë të zhurmshme shumë, por për shkak se ata të shkojnë një nga një dhe me shpejtësi të tillë të lartë shqetëson vështirë, me kusht që ju nuk jetoni tre metra nga pista.

KARBURANT

Shumica lokomotiva është tani e energjisë elektrike në Suedi, por edhe variante naftë e ndërprerjeve të energjisë apo operacioneve speciale atje. Lokomotiva diesel spewing nga shumë tymi shter, për një tren të tërë nuk është peshë e lehtë për të lëvizur. Për motorët ushqyer me karbon për të marrë avull tren lokomotivë përpara. Kjo metodë u braktis përfundimisht. Lokomotiva elektrike janë zakonisht shumë të eko-miqësore, por në qoftë se metodat e keqe e prodhimin e energjisë elektrike është përdorur, ato mund të jenë ndotës vërtetë.

ENERGJISË

Trenat janë shumë efikas të energjisë, sepse ata marrin sasi të tilla të mëdha të udhëtarëve në të njëjtën kohë. Ata shkojnë në binarët gjithashtu do të thotë se do të ketë shumë pak fërkime. Transportimin e mallrave me hekurudhë kërkon teorikisht vetëm, në mënyrë elektrike, 1/7 energji sa më shumë në transportin rrugor. Nëse naftë Lokomotivë të kërkohet më shumë energji, por ende më pak se makinave.

FLUTURIMI

Për të fluturuar është e qartë mënyra më e shpejtë për të marrë rreth, në qoftë se ju nuk llogariten në kontroll dhe strötid tjera. Megjithatë, ajo është më e shtrenjtë, më energjia bartja intensive dhe të rrezikshme për mjedisin.

NDOTJA

Një avion jep në thelb të njëjtën ndotje si një makinë, por në sasi shumë më të mëdha. Ndotesve të përfshijnë, por jo aq sa ato nga një makinë, sepse ata bien shumë në ajër të drejtpërdrejtë, por në afat të gjatë ata do të shënohet nga shiu acid dhe përkeqësimit të shtresës së ozonit.

ZHURMA

Ajrore të udhëtimit është e zhurmshme në vetvete shumë kur ajo fluturon e kaluara, ose kur të marrë jashtë ose ulje, por për shkak se ka relativisht pak avionëve fluturues në të njëjtën kohë, kjo nuk është veçanërisht irrituese, me kusht që ju nuk jetojnë pranë aeroportit, e cila është shumë e pazakontë.

ENERGJISË

Dikur, vetëm avionët helikë, por në ditët e sotme nuk ka shkuar mbi motor reaktiv në të gjithë planin e madh. Avantazhi është se ajo është e lehtë. Disavantazhi se ajo tërheq tepër shumë karburant. Për të bërë motor më efikas dhe për të reduktuar konsumin e karburantit, duke siguruar që ju këto motor ditë me një tifoz drejtuar nga turbinës me gaz, e cila e rrit airflow dhe për këtë arsye tërheqje.

ANIJE

Trafiku Deti nuk është më aq e rëndësishme si ajo dikur ishte. Nëse dikush është mbi një det, është e zakonshme për të fluturuar gjatë, sepse ajo është shumë më e shpejtë. Transporti i mallrave gjatë oqeaneve dhe deteve është ende me anije, përveç nëse kjo është shumë e rëndësishme dhe urgjente. Anije Canal dhe kënaqësinë anije janë mjaft të zakonshme.

ENERGJISË

Ka disa mënyra të ndryshme që mund të lëvizin në anije. Disa prej tyre janë miqësore me mjedisin, disa prej tyre jo-miqësore me mjedisin. Dikush mund të, për shembull, ro, e cila nuk shkon shumë shpejt dhe është shumë e lodhshme nëse është një copë më të gjatë. Megjithatë, ajo është miqësore me mjedisin.
Lundrim është gjithashtu shumë miqësore me mjedisin, por nuk është veçanërisht i shpejtë, dhe është shumë i varur nga çfarë moti është si.
Anije më të zakonshme në ditët e sotme operuar nga çdo lloj të naftës. Këto ofrojnë sasi të mëdha të emetimeve, por udhëton mjaft shumë më shpejt se ato të jetë e mundur me forcën gjymtyrë e erës.
Steamers tani janë shumë të rralla, por vazhdoi qymyr për të prodhuar avuj që lëvizin në barkë përpara me ndihmën e një turbinë.

NDOTJA

Një anije u ose hodh në erë nga era bëjnë asnjë kontaminimet në natyrë, ndërsa një barkë të naftës-powered ndyrë në dy mënyra. Së pari, gazrat, të cilat janë të njëjta si për çdo automjet tjetër vaj-powered ose benzinë-powered. Për më tepër, shpesh ndodh që anijet rrjedhjen e naftës në ujë, ose që të naftës vijon kur anija është pastruar. Kjo është shumë e rrezikshme për të gjitha bimëve dhe kafshëve jetën në ujë. Kafshët që notojnë në vaj është shumë e vështirë për të thyer të lirë dhe të pastër nga vaji që ka ngjitës dhe një rrezik shëndetësor.

ZHURMA

Anije Oil-powered tingëllojë shumë, por ndërhyn vështirë se ndonjë si ata të shkojnë jashtë në ujë ku jeton askush. Disa anije të vogla, megjithatë, lëshoj një shumë zhurmë në arkipelagut dhe kanalet, por ato nuk janë të shumta dhe janë të vështirë se një problem. Për rowboats dhe Sailboats nuk do të tingëllojë aq shumë nevojë unë ndoshta nuk do të sjellë edhe deri.

based on 4 ratings Transportit Automjetet 4.0 out of 5 bazuar në 4 vlerësime
Rate trafikut Automjete


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë transportin e automjeteve ose në asnjë mënyrë në lidhje me mjetin e transportit.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Transport Automjete