. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Univers

Subject: Astronomi

Ka fund universi?

Gjithësia kishte një fillim rreth 15 miliard vjet më parë, por ajo ka një fund? A mund të thoni?
Nëse universi është i pafund apo jo varet se sa çështje e cila është me të vërtetë atje. Astronomët kanë vërejtur se universi po zgjerohet. Të gjitha galaktikat në gjithësi lëvizin larg. Nëse ne mendojmë prapa, ata me të vërtetë duhet të ketë qenë më afër së bashku përpara. Fizikanët kanë motive nga se në qoftë se ne, si të thuash do Rewind filmin duhet me siguri të gjitha gjërat në univers janë mbledhur në një vend për rreth 15 miliardë vjet më parë!
Kjo është se si shkencëtarët mendojnë fillimin e gjithësisë, në një Big Bang ose Big Bang. Por kur do të përfundojë zgjerimin? dhe çfarë ndodh më pas? Pyetja nuk ka përgjigje të thjeshtë.
Është shumë e vështirë të imagjinohet një univers zgjeron. Për aq sa ne jemi edhe duke shkuar kështu që ne mendojmë ndoshta shumë njutoni: Ka një dhomë, më shumë si një copë letre grafik, dhe në qoftë se
ka diçka që zgjerohet si ne mendojmë sigurisht se ajo zgjeron në dhomë. Por në fakt, kjo nuk po ndodh. Edhe kur universi ishte më i vogël, nuk kishte asgjë përtej asaj që i kishte dhënë veten in Në fakt, kështu është krijuar hapësirën midis galaktikave. Universi është çdo gjë, pa marrë parasysh sa i madh është! Është dhomë që merr të mëdha. (A e rri me të?)

Çfarë peshon universin?

Por zgjerimi vazhdon përjetë? Ajo ka të bëjë me se sa rëndësi ka në univers.
Nëse ka çështje të mjaftueshme, zgjerimi për të ndalur një. Ndoshta universi dhe madje edhe të tkurret përsëri. Ne kemi nevojë astoundingly pak çështjen e atij zgjerimit do të ndalur. Mjafton mesatare tre atome të hidrogjenit vockël për metër kub në univers. (Vakum i mirë që mund të arrijë në Tokë ka një trilion herë dendësi më të madhe se kaq.) Densiteti kritike Universe quhet dendësia e nevojshme për zgjerimin e universit për t'i dhënë fund.
Sa ka atje? Për të gjetur, studiuesit supozojnë se të gjitha yjet peshon rreth sa më shumë që diellit tonë. Për shkak se ata e dinë se sa shpejt lëviz toka rreth diellit, dhe në atë distancë që është nga ne, kështu që ata mund të kuptoj se sa e rëndë është. (Good luck me arrë, Leon.) Pastaj koha për të numëruar se sa yje ka në mesataren e një galaktikë, dhe sa galaktika ekzistojnë në univers. Nëse ju bëni këtë, ju mund të gjeni se sa e gjithë materia në univers peshon. Lloj.
Pastaj një zbulon se ka vetëm një e qindta e asaj që duhet për zgjerimin do të ndalur. Pra, nëse ka vetëm një çështje të tillë ne mund të shohim, zgjerimi do të vazhdojë në të gjitha përjetësinë dhe pastaj nuk ka universi nuk ka fund. Atëherë ajo vetëm bëhet e ftohtë dhe të ftohtë dhe dalim kundër asaj që fizikantët e quajnë "dridhura i madh".

Polic e madhe
(Big Crunch)

Tani, megjithatë, kështu që ka më shumë rëndësi në univers se ne mund të shohim. Çështje të padukshme, ne rrjedhimisht "peshojnë" në mënyra të tjera. Një mënyrë është për të parë se si objekte të ndryshme të lëvizur të afërm me njëri-tjetrin në univers.
Duke kërkuar për shembuj se si lëvizin yjet në galaktika dhe, madje edhe mahi, si galaktikat të lëvizin në të ashtuquajturat grupimeve galaktike. Me ndihmën e gravitetit, atëherë mund të llogarisim se sa masë që duhet të jetë atje.
Pastaj ju zbuloni se janë rreth 10 herë më shumë çështje se ne
duket dhe kjo është ajo që ne quajmë materie të errët (Mats G).
Ajo që ne pamë, pra ishte vetëm një e qindta e asaj që është e nevojshme për të universit për të ndaluar. Por në qoftë se ne tani presim edhe çështjen e errët, ne kemi rreth një të dhjetën e asaj që është e nevojshme. Ne gjithashtu kemi arsye teorike për të besuar se ka çështje më e errët se është matur. Në fakt vetëm aq shumë sa që ne do të arrijë dendësinë kritike. Gjithësia do të pastaj, pas një ndalur pothuajse pafundësisht të gjatë në zgjerimin e saj. Por ajo që do të ishte edhe më emocionuese nëse do të kishte më shumë rëndësi se në univers se dendësia kritike. Pastaj zgjerimi përfunduar jo vetëm, por u kthye në një kolaps përsëri. Kjo do të thotë se ka më pak dhe më pak më e dendur dhe më e dendur. Ajo do të të vërtetë si për të drejtuar filmin mbrapsht drejt asaj që quhet "polic i madh". Pra, e kundërta e Big Bengut. Kur presion të gjitha çështje së bashku dhe ajo merr në mënyrë të nxehtë dhe të shtrënguar në mënyrë që galaktikat dhe yjet mund të ekzistojnë më si objekte. Ne do të kthehet në një gjendje të një shumë të grimcave të emocionuese dhe ekzotike element. Dhe ndoshta ai përfundon në një pikë! E gjithë materia në univers është thithur poshtë në një vrimë të madhe të zezë.
Më në fund

Ajo ka qenë mjaft e një dhimbje për të punuar me këtë, sepse unë nuk kam pasur këtë shumë kohë, për shkak të punës e tjera, detyrat e shtëpisë dhe teste. Por më në fund kjo mbaroi ...
Puna është pak foto-më pak, si unë shkruaj rreth universit, dhe vetë universi, nuk ka asnjë foto në! Kjo është ndoshta shumë e madhe për të përshtaten në foto ...

based on 1 rating Universe, 1.0 nga 5 në bazë të 1 vlerësim
Vlerësoni universi


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me universin apo në asnjë mënyrë në lidhje me Universin.

Koment mbi Universum

« | »